Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tento film u mě boduje i po letech a x shlédnutích. Nespočet geniálních hlášek, charakterů, gagů a originálních nápadů - Paolo Villaggio a celá jeho účetnická familie je tu k popukání. Člověk si jen vzpomene na Bavorské karbanátky ("škoda, že si nedáš") a ihned se mu s širokým úsměvem na tváři vybaví další neopakovatelné scény - jachta; účetnická dovolená, která se promění v hladové peklo; dcera, kterou si Fantozzi splete s její hračkou - opičkou a políbí na dobrou noc ji; zásuvky po celém domě plné pečiva (nesmělé pokusy jeho ještě ošklivější ženy zapůsobit na pekaře) a Fantozziho zjednání si pořádku, firemní cyklistický závod, který téměř dokončí jediný Fantozzi, kdyby před cílem nevjel do otevřeného pohřebního vozu, a desítky dalších... U mě toto zkrátka patří do TOP 10, nebo do TOP 20 určitě. A ostatní - i když třeba nenadchne, tak zcela jistě pobaví. Tahle komedie nemůže nechat chladného nikoho. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Druhý nejpovedenější díl z obsáhlé, až nafouknuté série s Paolem Villaggiem. Jen mě trošku zaráží obrovský rozdíl v hodnocení mezi tímto snímkem a prvním Fantozzim z roku 1975. Až mám pocit, že si dost uživatelů tyhle dva filmy popletlo, protože taková propast v kvalitě mezi oběma kousky fakt není. Ten původní je dokonce o něco lepší, ale i Maléry si občas na oddych rád pustím a zasměji se, i když tady strašně chybí Fantozziho dvoření se slečně Silvaniové. ()

Reklama

7ynek 

všechny recenze uživatele

"On žere, on žere"... =D Nesmrtelná klasika. Viděno tolikrát, až se zahřívala VHSka. Fantozzi měl vždycky moje sympatie a jako nastavené zrcadlo světu, to bude fungovat snad vždycky. Důležité poselství je ale u Fantozziho vždycky a to, že máme mít rádi to, jací jsme a když vás někdo miluje, tak je to vždycky výhra. "Muhekl poftotr"... "Fantozzi, to jste vy?" =D ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Stará, leč zábavná komedie. Rád bych ještě viděl u nás neviděný díl. Tento film je vlastně již trojkou, třetí film o Fantozzim. a dohromady jich bylo natočeno celkem 10. (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za jednu povedenou scénu s televizí a ovladačem a ta druhá za další pár ucházejících gagů. Jinak je to víceméně bída, která ničím neoslní. Rozhodně nejde o film napěchovaný humorem od začátku do konce. Vtipnou komedii (i podobou „taškařici“) si opravdu představuji jinak. Další dílek do mého filmového vzdělání je ovšem doplněn a já alespoň vím, že se zbytkem filmů z téhle série nemusím ztrácet čas. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)
  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)
  • Fantozziho (Paolo Villaggio) dceru hraje podobně jako v ostatních Fantozziho filmech muž. (San Miguel)

Reklama

Reklama