Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Některé vtípky jsou sice trapňoučké jak z mateřské školky, avšak naštěstí je převyšují ty lepší. Italové si zebe taky dokážou udělat slušnou prdel (pracovní morálka na samém počátku) a servírují zde mnoho dalšího-krásná dceruška, nebo posedlost televizí. Dříve jsem se u toho bavil více, ale i dneska se to dá řadit mezi zlatou klasiku. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Italská Bláznivá střela ve slabší podobě. Hodně primitivní humor. Na to je třeba se připravit. Já to udělal, ale stejně to nestačilo. Opravdu dobrých scén je pomálu, ale je dobré si na ně počkat. Ocenil bych třeba 20min sestřih toho nejlepšího. To by bylo určitě na 4 hvězdy. Takhle to zbytek stopáže strhává ke dnu. Dávám přednost jinému druhu humoru. Stejně jako se spousta lidí nesměje u Ferreriho, já se moc nesměju u tohohle. Určitě jsou lepší italské komedie, ačkoli i tato má určité přednosti, kterými si vydobyla popularitu a celou řadu pokračování. 45% ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech působila tahle komedie v naší, tedy československé (socialistické) televizi jako zjevení... To jsem se tehdy nasmál, no však mi bylo taky cca 14 let. Nyní jsem film viděl znovu a hodně z té směšnosti zmizelo. Na druhou stranu ale některé scény zůstávají nezapomenutelné ("To jste vy Fantozzi", "Divák byl jat soucitem", "Víno se chladí"..) ()

7ynek 

všechny recenze uživatele

"On žere, on žere"... =D Nesmrtelná klasika. Viděno tolikrát, až se zahřívala VHSka. Fantozzi měl vždycky moje sympatie a jako nastavené zrcadlo světu, to bude fungovat snad vždycky. Důležité poselství je ale u Fantozziho vždycky a to, že máme mít rádi to, jací jsme a když vás někdo miluje, tak je to vždycky výhra. "Muhekl poftotr"... "Fantozzi, to jste vy?" =D ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Legendární italská komedie jako pásmo vtipů s panem účetním.  Jako malému mi to připadalo  jako vzorová komedie,  ale dneska už jen nostalgicky úsměvná  věc.  Ale  aspoň to je opravdu trochu vtipné na rozdíl  od ostatních kousků  pana Paola Village (nar. 1932, Itálie). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)
  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)
  • Ve scéně, kdy chtějí Fantozzi (Paolo Villaggio) a Figlini (Gigi Reder) volat svému nadřízenému, tak si na odraze v zrcadle za Figliniho pravou rukou můžete všimnout nápadně černé kamery, která oba dva pány snímá. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama