Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tento film jako by ani nebyl ze série Fantozziů. Geniální humor, scény i hlášky. Fantozziho jsem nikdy moc nemusel, ale tento film je výjimka. Sice poslední dva příběhy (loď a nápis na nebi) byly slabší, přesto to filmu tvář nekazí. // "Zeptejte se ho, jestli se mu něco nestalo"// "eee...What time is it?"// "Fuck off!" // "Co říkal?" // "Že je v pořádku."// ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem ho našel-film na který mám šikovné vzpomínky z dětství. I po tolikati letech mě dokázal rozesmát a myslím, že se jedná o super originální vtipnou a dnes již historickou komedii. Ać by se mohlo zdát, že scénky jsou na sobě nalámány a la Kameňák, tak jsou tyto jednotlivé scény alespoň komické a mile udělány. 7,5/10 ()

Reklama

Turiec 

všechny recenze uživatele

Keď som si išiel po rokoch opäť pozrieť tohto prvého pána účtovníka, v duchu som si premietol niektoré vydarené Fantozziho skeče. Nevedel som však, ktoré sú z tohto filmu. Aké bolo moje prekvapenie, keď som zistil, že VŠETKY! Film samotný je v podstate zložený zo scénok, ktoré spolu súvisia len okrajovo. Kedysi by som dal 4-5 hviezdičiek, teraz už len 3. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Komunisti tyto filmy do televize i do kin pouštěli, tak jsem na ně zvyklý. Termín bláznívá komedie těmto typům filmů absolutně přináleží, proto zde opravdu nemá cenu bazírovat na nějakém umění nebo hereckých výkonech. Kdybych tento film viděl poprvé až nyní, zřejmě by mé hodnocení bylo jiné. Jsem na tyto typy filmů ale zvyklý odmala a jako kluk jsem se u nich vynikajícně bavil. Nevím, proč bych nemohl dát čtyři hvězdy. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Najvydarenejsia cast zo vsetkych casti o uctovnikovi Fantozzim, ktore som videl a tych casti je naozaj dost. To, ze je najvydarenejsia, vidiet aj na hodnoteniach inych uzivatelov CSFD a nie je to ani prva ani posledna. Nechapem, ako to bolo mozne, ze sa tvorcom podarilo tak vtipne natocit tuto cast a pritom tie starsie alebo novsie tak pokazit, pretoze väcsinou su najlepsie pri inych filmoch vzdy tie prve casti. Ked Fantozzi zo seba robi totalneho idiota, niekedy je to az tak prehnane, ze to uz nie je smiesne, aj ked v detstve mi asi vsetky casti boli smiesne, ale v tejto bol ten humor vydareny. Scena z ovladacom, umytie podlahy a nasledny pad, nevera manzelky u pekara, dovolenka na lyziach v lete, zaludocne problemy, hladomorna, nuteny maraton na bicykloch - automat s plechovkami Coly, vylet na lodi - trubenie do tvare, vybuch lode - vsetko bolo super. O nieco slabsia bola scena s pismom na oblohe SEF JE VUL, ale inac toto je jedina cast, ktora ma u mna 5 hviezdiciek aj vdaka nostalgii z detstva... 07.01.2011 _______ Paolo Villaggio - (Ugo Fantozzi) +++ Gigi Reder - (Fillini) +++ Plinio Fernando - (Mariangela Fantozzi - dcéra) +++ Milena Vukotic - (Pina Fantozzi) +++ Pietro Zardini - (Fonelli) +++ Hudba: Fred Bongusto +++ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Dokumenty na stole vikomta Cobrama nejsou během scény v jeho kanceláři položeny stále stejně. (pavelvojta)
  • Paolo Villaggio (Hugo Fantozzi) bol určitý čas zamestnaný aj vo veľkom priemyselnom podniku, kde sa podieľal na organizovaní firemných akcií, ako napr. výmena vianočných darčekov medzi vedúcimi, alebo slávnostné uznanie pre zaslúžilých pracovníkov. Práve to ho inšpirovalo k vytvoreniu postavy účtovníka Fantozziho. (krasomama)

Reklama

Reklama