Reklama

Reklama

Fantozzi v ráji

  • Česko Nejnovější dobrodružství Fantozziho v ráji (více)

Obsahy(1)

Fantozzi a jeho bývalý spolupracovník Filini se účastní pohřbu bývalého kolegy, ale tentýž de zemře i jejich další kolega - sportovec. Cestou z dalšího pohřbu se tak rozhodnou vykrást banku, poněvadž se svou malou penzí velice bídně protloukají životem... mezitím Fantozziho žena Pina připravuje oslavu 40. výročí sňatku. Na ní se Fantozzi dozvídá, že se k nim nastěhuje jeho hrozná dcera Mariangela i s manželem a dítětem. Pro Fantozziho a manželku se život stává peklem a jsou vystěhováni do garáže. K tomu všemu se Fantozzi dozvídá, že je smrtelně nemocný a tak jeho žena tajně přesvědčí slečnu Silváni, aby s jejím mužem strávila víkend na horách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Nutno podotknout, že tento díl je od většiny předcházejících alespoň obsahově trochu odlišný, jinak ale nenabízí v podstatě nic, co by stálo za řeč. Jo a taky se nám tu změnil dabing (tedy alespoň já jsem jiný nebyl schopný sehnat) a to na míle daleko od toho klasického, který dělá pana účetního panem účetním. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Klasická komedie s panem účetním. Fantozzi je údajně na smrt nemocný a tak se mu Pina pokusí splnit jeho celoživotní přání. Poprosí slečnu Silvániovou aby s Fantozzim strávila vílkend na horách. Samozřejmě jí to stojí nemalé i finanční úsilí. Vynikající scény jako například totální sexuální zlikvidování slečny Silvániové po požití "extra bomby". ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Účetní Fantozzi se na začátku pokusí vykrást banku, ve které celý život pracoval. Potom svolí, aby se k nim do bytu nastěhovala dcera s rodinou, ti staroušky potom z bytu vyhodí a staroušci se nastěhují do garáže. Fantozziho postihne mylná lékařská zpráva o pouhém týdnu života, proto si chce ještě užít. I když se omyl vysvětlí, Fantozzi vzápětí umírá přejetý parním válcem, aby se potom hned znovu narodil a hned v oblečku účetního. Už to ale celkově není tak zábavné jako předchozí díly. 55% ()

waits 

všechny recenze uživatele

První půlka je hodně svěží, samozřejmě, když přivřeme oči nad tím, že řada forů je louhována do zblbnutí (ano, i tady se Fantozzi lekne své..vnučky). Některé záseky jsou povedené (Peníze jsou jen pro bohaté), v druhé půlce ale ztrací Fantozzi dech, děj je posmutnělý, melancholický a celé to vyznívá dost rozpačitě. Na konci jsem téměř, ovšem, pravda, to by stalo asi i tak, viděno totiž na notebooku v hotýlku přes běžkařským závodem La Sgambeda. ()

Pokri 

všechny recenze uživatele

Tu už je v podstate všetko postavené len na čoraz preexponovanejšom humore točiacom sa okolo Fantozziho opičky, jej malej opičky a jej opičiaka. Zabaviť sa ešte dá, ale tvorcovia si už vôbec nerobili starosti s tým, aby pridali vtipy z iných súdkov (tie pokusy z druhej polovice filmu nestoja za veľa), ak nerátam niektoré opakujúce sa. Slabé 3 hviezdičky, ďalší pokles oproti predchádzajúcim dvom dielom, ktoré si aj napriek sentimentálnej rovine stále udržali solídnu kvalitu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Římě, Cortina d'Ampezzo, v hotelu Miramonti Majestic a v hotelu Dolomiti v San Vito di Cadore. (ČSFD)

Reklama

Reklama