Reklama

Reklama

Český žurnál

(seriál)
  • angličtina Czech Journal
Trailer
Česko, (2013–2020), 30 h 50 min (Minutáž: 52–84 min)

Hrají:

Vít Klusák, Filip Remunda, Martin Dušek, Jan Keller, Václav Bělohradský, Radovan Klučka, Jana Lorencová, Jana Bobošíková st., Jiří Krytinář, Aneta Langerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dvacet autorských dokumentárních filmů, které se kriticky vrací k důležitým událostem a tématům v rozmezí let 2012 - 2020. Autoři zprostředkovávají kauzy a fenomény z různých oblastí společenského a politického života neotřelým pohledem a odhalují i nečekané souvislosti. Režie jednotlivých se ujali výrazní čeští dokumentární režiséři a režisérky. Většina filmů podnítila polemické společenské debaty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele poz3n k tomuto seriálu (3)

Svobodu pro Smetanu (2013) (S01E05) 

Kdyby Klusák s Remundou do tématu nezasahovali a čistým pozorováním zachytili kauzu Smetana, vypovídal by o absurditě situace z vícero stran pohledu. Ale jelikož se Klusák s Remundou aktivně angažují a straní Smetanovi, přijde mi, že mu vlastně uškodili. Smetana sám o sobě totiž působí jako celkem uvědomělý člověk, jenže některé jeho činy a chování jeho příznivců jsou poněkud úsměvné a Smetanovu pozici shazují. Celá kauza mi tak přijde neskutečně absurdní. Samozřejmě že nefandím politikům, nicméně nevidím nic heroického na tom, že někdo pomaloval plakáty a (ať se to líbí nebo ne) opravdu vědomě zničil cizí majetek. Závěrečný akt Klusáka a Remundy mi tak přijde trochu pitomý. 6/10 ()

Dělníci bulváru (2014) (S02E01) 

Dokument o bulváru, jemuž ale vévodí samozvaný koktavý zmrd Pavel Novotný. Ten je bezpochyby inteligentní člověk, který ale absolutně a totálně rezignoval na morálku a zřejmě už i překročil hranici, z které by ještě byl krok zpět. Nicméně on sám by podle mě vydal na plnohodnotný dokument, na který bych se milerád podíval, stejně tak samotný bulvár jako celek. Dělníci bulváru jsou jen taková hodinová návnada na obě tato témata, ovšem návnada která funguje a nemá hluchá místa. 9/10 ()

Matrix AB (2015) (S03E02) 

Strašně by mě zajímalo, jakou naivní představu musel Babiš mít, když dal souhlas s natáčením. 8/10 ()

Reklama

Reklama