Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 293)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podle mě o vlásek lepší než před čtyřmi lety opěvované Na vlásku, nicméně několik věcí mi v Ledovém království přebývalo (bohužel i sněhulák Olaf, který by byl vtipný snad jen kdyby ho daboval Josef Alois Náhlovský, když už mu byl tolik podobný), několik zase chybělo, a tak to na plné hodnocení není. Každopádně se mi líbila působivá severská atmosféra, jeden dějový zvrat, který jsem opravdu nečekal, jemný humor, hudba, sladkobolná romantika udržená na uzdě a sob Sven. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz to tu bolo viac krat spomenute, ze tento film si bude chciet ziskat tu skupinu spokojnych divakov, ktori boli spokojni aj s animakom NA VLASKU / TANGLED (2010) a musim uznat, ze si ma tvorcovia opät ziskali. Je to podobne krasne, humorni su tam tentokrat snehuliak Olaf a sob Sven, takze o zabavu je postarane. Ladova animacia s polarnou ziarou v prevedeni 3D, co viac si mozem priat, len trosku menej piesni a bolo by to na 5 hviezdiciek. __________ (Videl v nemeckom 3D kine 10.12.2013). ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Disney sa vracia ku koreňom a na pozície, ktoré mu v minulosti právom patrili, z čoho mám veľkú radosť. Keď som dostal v Tangled svoj osobný animovaný klenot, ešte som netušil, že sa to za pomerne krátky čas podarí aj inej Disneyovke. A to aj navzdory tomu, že Frozen je predsa len iná kategória dokonalosti. Niekedy vám stačí jeden pohľad a viete to. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

53. celovečerní Disney Po letech vyhýbání se celému fenoménu Frozen, nakonec musím uznat, že jako Disneyovka je to příjemná podívaná. Hlavní téma je o síle sesterského pouta, což je osvěžující. Obě hlavní hrdinky jsou zajímavě napsané, nový koncept ženských postav, které jsou nezávislé, je celkově príma. Stylizace do andersenovské Skandinávie je také podařená. Jsem zvědavá na nové směřování Myšákova světa. Nové animáky opravdu nemusejí být jen pro holčičky a kluky, ale naopak je výhra, pokud se pobaví celá rodina. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezáživná pohádka, která toho nabízí velmi málo k pobavení a to je určena pro ty nejmenší, pro které by se měly vymýšlet bláznivé kousky v neustálém koloběhu po celou dobu filmu. Zdálo se mi, že zde není žádný originální prvek, klišé tu, klišé tam, vše bylo takové ohrané. Opravdu nic extra a ještě navíc muzikálové prvky, které opravdu v pohádkách nemusím, škoda. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • V průběhu filmu můžeme opakovaně narazit na rosemaling, dekorativní lidové umění, které má v Norsku dlouhou tradici. Objevuje se na oblečení, v rámci architektury a jeho náznaky dokonce najdete i v Elsiných (Idina Menzel) kouzlech a jejích ledových výtvorech. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Když Elsa (Idina Menzel) zpívá píseň "Let it Go", v čase 03:00-03:08 rozpouští své vlasy, které prolétnou její rukou místo toho, aby se po ní svezly. (Peccoskaify)
  • Disney poprvé zvažoval filmovou adaptaci klasické pohádky "Sněhová královna" už od roku 1990, ale projekt byl několikrát uložen k ledu, naposledy v roce 2010 - a to navzdory účasti proslulého Johna Lassettera. Ani po definitivním rozhodnutí o vytvoření filmu nebyl vývoj snadný - postupné úpravy scénáře dramaticky měnily základní děj. Původně byla Elsa (Idina Menzel) klasická záporná postava a Anna (Kristen Bell) běžná "obyčejná dívka", která nad zlem zvítězí. Ke změně údajně tvůrce přimněla mimo jiné i píseň „Let It Go“ složená pro film, protože pochopili, že toto nemůže být píseň zlé postavy. Začali Else formovat komplikovanější charakter a motivy a udělali z obou dívek sestry - což navíc umožnilo využít v rozuzlení jiný typ lásky, než bývá v pohádkách běžné. (TomQ)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama