Reklama

Reklama

85. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 85th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2013, 173 min

Režie:

Don Mischer

Účinkují:

Seth MacFarlane (moderátor), Joseph Gordon-Levitt, Jeremy Renner, Anne Hathaway, Channing Tatum, Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Mark Wahlberg (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na začátku každého roku se pozornost společenství zábavního průmyslu a filmových fanoušků upře na nadcházející udílení Oscarů. Všeobecné očekávání vrcholí v únoru přímým přenosem ze slavnostního galavečera, kde se ceny Americké filmové Akademie udílejí. Milióny milovníků filmu netrpělivě sledují okouzlující ceremoniál, při kterém se rozdělují nejprestižnější ocenění ve světě kinematografie. Každoroční předávání Oscarů se stalo nejslavnější aktivitou Akademie filmových umění a věd. V pořadí již 85. ročník bude moderovat Seth MacFarlane a bude to jeho Oscarová premiéra. Nenechte si ujít přímý přenos z divadla Dolby Theatre v Hollywoodu, v pondělí 25. února od jedné hodiny ráno na HBO. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

O udelení cien rozhoduje reklama, ména tvorcov, krajina pôvodu a kopu ďalších vecí, len nie samotná kvalita. O dobré filmy ani neškrknu a tlačenkami tlačenými hŕbou peňazí a inými záujmami to len srší. Udelovanie oskarov je komerčná propagácia predražených sračiek....a každým ďalším rokom to je horšie a horšie. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane svoji úlohu zvládl velice dobře, většina jeho ne vždy zrovna korektních vtípků mě docela pobavila, oproti např, Českým lvům to bylo hodně svěží. Parodie na Let byla bezkonkurenční, postupem času sice fórků výrazně ubylo a důraz byl kladen na rozdělení cen, ale i tak mě několikahodinový ceremoniál ani chvilku nenudil. Jedním z nejhezčích momentů byl emotivní projev Anne Hathaway, která tím získala mnoho mých sympatií. Odpustil bych si vystoupení paní Obamové. Časté reklamní pauzy přišly vhod na občerstvení, i když chápu, že doma u televize mohly působit dost otravným dojmem. Ceny byly rozdány dle mých přání a celkem i očekávání, snad jen tu sošku za režii bych si dokázal představit více v rukou nenominovaných Bena Afflecka či Quentina Tarantina. Ale za největší omyl letošních Oscarů považuji ignoraci The Dark Knight Rises, nějaké ty nominace by si zasloužil (hudba??!!!), podobně jako Atlas mraků, kde měla být nominace minimálně za masky. Také bych rád poděkoval organizátorům za perfektně připravenou Oscarovou noc v kině Světozor, byl to skvělý zážitek, který si za rok určitě nenechám ujít. ()

Reklama

Luboshmir 

všechny recenze uživatele

HAHA :-))) opět vítězí filmy z americké historie a američtí vojáci v zahraničí, jak je již tomu tradicí :) s tím už člověk počítá, takže budiž.. ale co se týče show ? 3 hodiny těžký nudy, kde se opakuje stále stejná sekvence. Někdo vyhraje ocenění, pak poděkuje academii a pak své rodině, že mu byla inspirací. Pak se pustí offtopic video a opakuje se to znova. Jediný plus byl Seth, který ale ani neměl dostatek prostoru, aby laťku držel nahoře. No lituji toho ponocování, české hovnařské estrády jsou na stejné úrovni jako toto. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Academy Awards: The Musical určitě nesedly každému a i já bych vynechání některých písní přežila, nicméně v konečném důsledku jsem byla ráda za cokoliv, co dokázalo udržet Setha MacFarlana mimo pódium a dosah mikrofonu. Při jeho úvodní řeči jsem si jen říkala: "Prosím, můžete nám příští rok vrátit Hugha Jackmana?", při každém jeho opětovném příchodu na jeviště jsem už trpěla. A upřímně, když vás nebaví moderátor, co jiného můžete na předávání cen hodnotit? Hudební vystoupení? Okay, Adele se Skyfall, Barbra Streisand s Memories a obsazení Les Misérables s One Day More; na ty všechny se na YouTube s radostí podívám znovu. Poděkování? Daniela Day-Lewise přebírajícího sošku od Meryl Streep a žertujícího o Iron Lady si pustím také. A dál? Nevím. Mít to natočené a dívat se na to ze záznamu, minimálně polovinu ceremoniálu přeskočím, což by se mi třeba u takového předávání cen BAFTA nestalo. A co se příštího roku týká, prosím Akademii, aby zkusila trochu přehodnotit koncept. A aby dala mikrofon do ruky Billymu Crystalovi. Nebo Hughu Jackmanovi. Stephenu Fryovi. Ellen DeGeneres. Rickymu Gervaisovi. Víceméně komukoliv jen ne tomu pánovi, co tam stál včera. Poznámka: Předávání jsem sledovala v Británii, tudíž se k českému komentáři narozdíl od ostatních vyjadřovat nemůžu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane byl milej a zvládl to (tím se vymezuju poprvé), dost se mi líbily hudebně-taneční čísla v úvodu, ostudu neudělaly ani scénky Let a boobs, ale proboha koho napadlo nahnat na pódium (jinak dobré herce) skvadru z Bídníků? Byla bídná (rozuměj žebravě dojímavá), ostatně jako film celý (rozuměj bídný k uzoufání, tím se vymezuju podruhé). Když pominu, že pokud by Riva dostala zaslouženou sošku na úkor nádherný Jennifer, kterou jsem hltal v tom sladkobolným škváru (ale za výkon si zasloužila Oscara za WInter´s Bone a ne za tohle), byl bych na tiketech plus minus na nule a docela spokojenost. Možná bych nezval na vyhlašování každé kategorie víc než dva lidi, protože čtyřka tam vypadá komicky a to jak si skáčou uprostředka věty do řeči, protože to mají ve scénáři, je dost trapas. Jediná Meryl Streep porušila napětí a vybafla vítěze rovnou. Nejvíc jsem jásal při vítězství Tarantinově, protože konečně vyhrál scénář k filmu, který jsem si z nominované devítky opravdu nejvíc užil (a Quentin zahlásil, že to je dobrá soutěž :-))). Reklamy nebyly otravné, viděl jsem streamovaný přenos na ABC (bez tlumočení těch tří expertů!) a tam místo reklam hrála instrumentální hudba, skladby se sice opakovaly a pauza vinou reklam byla moc často, ale provedení pěkné. Překvapilo mě, jak silnou akustickou podporu měl Benh Zeitlin a jeho Divoká stvoření jižních krajin, kdykoliv v nějaké nominaci bylo zmíněno - nic proti, z letošních Oscarových u mě bronzový stupínek (když nepočítám Love, které jsem neviděl a vidět nechci). ()

Zajímavosti (10)

  • Mezi předáváním vystupovali se zpěvem všichni herci z muzikálu Bídníci (2012). (karlik4801)
  • Oscara za nejlepší film ohlásila první dáma Michelle Obama přímo z Bílého domu. (karlik4801)
  • Již počtvrté a poprvé od roku 2006 si všech 6 ocenění v kategoriích nejlepší film, hlavní herec, vedlejší herec, hlavní herečka, vedlejší herečka, scénář, režisér odneslo 6 různých filmů. (jezurka42)

Reklama

Reklama