Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 8

Recenze (1 107)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bond se rozloučil ve velkém stylu. Lidštější éra Daniela Craiga započatá Casinem zde byla dovedena do zdárného a řádně dojemného konce, formu nastavenou Samem Mendesem se Fukunagovi navíc povedlo ještě o level posunout, nádherné obrazy ale tentokrát režisér vyplnil i skvělou akcí a silnými emocemi, jež ve Spectre, ale vlastně i Skyfall tak trochu chyběly. Daň za tohle všechno pak byla bohužel vyplacena místy neúnosnou stopáži, slabším záporákem a kolísavým tempem, kvůli kterým se Není čas zemřít nejspíš nezapíše na úplný vrchol bondovek po bok Casina či Zlatého oka, příliš daleko k ním mít ale rozhodně nebude. 8/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po projekci jsem tomu napálil plnou a spokojeně vychutnával dozvuky zážitku přeplněného testosteronem i adrenalinem, abych druhý den začal mírně váhat ve prospěch „objektivních poznatků“, že to má dost jalového záporáka a mnohdy až přehnaně urputnou snahu dotáhnou všechny linie z předchozích štací. Jenže tohle je láska, čistá a upřímná. Spectre mohlo být plnohodnotným epilogem a díky za to, že není. Daniel Craig si v No time do die došel pro komplexní rozlučku, která oplývá velkými emocemi, které se rvou o místo v divácké přízni s absolutně archetypální bondovkou ze staré školy, kde svou úlohu do puntíku plní právě výše zmíněný záporák s naprosto „full-retarted“ motivací a Q servírující hračky, kterým se o necelou dekádu dříve vysmíval. Fukunaga to láduje v neskutečném rytmu (ten tolikrát zmiňovaný výpadek tempa uprostřed filmu máte kde, vážení?) a všechno nechává běžet v naprosto vymazleném a kompaktním celku, kde není prostor pro vrcholy a propady, ale promyšlenou souhru citových výlevů a fantastické akce. T. C. může viset pod vrtulníkem a padá mi brada, ale když si potem a krví zbrocený Craig na jeden kamerový zátah vyšlápne schodiště, přičemž mu přihrává hřmotná Zimmerova hudba (opuštěný ostrov, hello Modern Warfare!), pořád vím, který agent s povolením suplovat buldozer, u mě bude už navždy nejvíc. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ÚKOLEM ČLOVĚKA JE ŽÍT, NE JEN EXISTOVAT...“   Tak dvojitá nula Craig je zpátky, aby ukázal, že dokáže bejt i jiným Bondem, než kterýho nám předvedli Campbell a Mendes. Myslím filmově. Hodně se sází na příběh, aby se všechno vysvětlilo a smysluplně uzavřelo. Takže hodně dramatickejch keců a draze vypadající záběry, který nic neřešej. Komplikovanej je i padouch, byť jistý sympatie má. Na mě prostě málo akce! Craigův Bond – to byl vždycky spíš akční film. Teď je to složitý a dramatický...     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, co bych měl zvládnout během třítýdenního výcviku. 2.) Vždycky bral Bondovky jako dramata.  ///  Thx za titule „czmimi“.              PŘÍBĚH ****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní bondovka. Dlouhá, dějově obsáhlá, patřičně robustní, se skvělým hereckým výkonem Craiga. Nelze se ubránit dojmu určité podobnosti s předešlou Spectre, především co se tempa a formální opulentnosti týče, avšak režijní kumšt a cit pro set-up scén Mendese střídá pracovitý Fukunaga, který se nezalekne předlouhé stopáže, další 00sedmičky na place, ani velkolepého vrstvení motivů důmyslně poskladané příběhové mozaiky. Tentokrát se do kina nepůjde na akčního Bonda, ale na hrdinu z masa a kostí, plného emocí a trápení. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No time to Breath!Kdybych byl Armádní generál, tak mobilizuji celou svou armádu fanoušků a povinně razím se všemi do kina. Uff exquisite film.Na rovinu přiznám, že Bondovky nikdy nebyly můj šálek čaje, nikdy si neodnesly ode mne hvězdičkový full house, vždy je dostal Cruise se svým Mission Impossible, ale jakmile Sam Mendes je sesazen a nahrazen Cary Joji Fukunagou, tak ten film dostává absolutně jiný rozměr a pro mne je No Time to Die nejlepší Bondovkou vůbec a nedokážu si představit, že by to mohlo být udělano lépe, zde je vše perfektní jak švýcarské hodinky a já si po 3 hodinách v kině řekl, že bych chtěl ještě hodinu další, protože je to Jízda jak prase.Film se už od úvodu řítí z jedné akční scény do druhé ( Sice PG-13 akce) ale tentokrát přihmouřím oči, Daniel Craig hraje doslova ďábelsky ( ten chlap si zaslouží oscara), Rami Malek/Christoph Waltz double villain feature, Ana de Armas ( tu jsem čekal více prostoru), ale i na tu chvíli si dokázala strhnout plně pozornost. Celý ten příběh se řítíl pro mne neskutečně kupředu, bylo znát, že se jedná o finále a každý jeden záběr/moment byl podán s naprostou přesností a excelencí. Při výměně dialogů, jsem dlouho netajil dech, tak jak tady ( Možná naposledy u Temného rytíře) a to říká člověk, který se bez Gore prakticky neobejde. Hans Zimmer music opět vyvolává husí kůži, hodinový akční úvod, hodinové akční finále, víc jsem si přát nemohl. Závěr filmu je však vyloženě zrdcující, Nová Bondovka mě v závěru položila na lopatky, natáhla na skřipec a tahala až do finálních titulků. Slzy tekly proudem a narvaný kino sál byl odpálen do vesmíru stejné jako já, jinak si to ticho po celé 3 hodiny vysvětlit nedokážu.Společně se Suicide Squad za mne film roku.Příběh 5/5, Akce 5/5, Humor 2/5, Násilí 1/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 5/5, Emoce 5/5, Herci 5/5. 10/10. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (60)

  • V scéne v laboratóriu MI6 sa v pozadí objavilo aj hyperšportové auto, na ktorom spolupracovala automobilka Aston Martin s rakúskym tímom F1 Red Bull Racing. Z projektu pôvodne označovaného ako AM-RB 001 sa postupne vyvinul model Aston Martin Valkyrie. (cargobull)
  • Natáčení filmu na Jamajce bylo po pár dnech přerušeno, protože si Daniel Craig při běhu poranil kotník. (Geralt z Rivie)
  • Film mal mať premiéru oveľa skôr, no kvôli pandémii Covid-19 bola odložená o viac než rok. Behom tejto doby zomrel herec Sean Connery, vôbec prvý predstaviteľ agenta 007. Krutou iróniou sa tak prvý Bond nedožil bondovky s názvom Nie je čas zomrieť. (ČSFD)

Související novinky

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Blade našel nového režiséra

Blade našel nového režiséra

22.11.2022

Po pečlivém zvažování a hledání vhodných kandidátů na režii nového Bladea nakonec šéf studia Marvel Kevin Feige přece jen našel. Po odchodu Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a odkladu produkce tak práci… (více)

Reklama

Reklama