Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 8

Recenze (1 107)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Opatrná revoluce a důstojné zakončení další bondovské etapy. Po více než roce a půl odkladů kvůli pandemii byla očekávání na maximu, což je pro mě trochu problém: Stále se totiž jedná „jen“ o bondovku, čili korálek na nekonečném a nutně stále třpytivém diamantu. Formálně i vypravěčsky se tedy Fukunaga i jeho tým scenáristů drží poměrně na uzdě a styl se neodchyluje od předchozích Craigových dobrodružství. Občas zaujme příjemně sestříhanou akcí či žánrově nejednoznačnými scénami, především je však patrná snaha konečně ukončit Bondovo trápení – Craig se totiž od Casina Royale propadá do větších a větších depresí, každý další snímek nachází nové dno jeho ztrápené duše a završení pentalogie není výjimkou. V rámci nutných, jakkoli poměrně konzervativních mantinelů představuje Fukunagův příspěvek podařenou bondovku, kterou výrazněji sráží snad jen značně přepálená stopáž a nedostatečně využitý Rami Malek, jenž do kánonu bondovských záporáků sice bez problémů zapadne, ale vzpomínat se na něj nebude. Celý film je na tom ale o něco lépe a kvalitativně se pro mě zařazuje na poctivou bronzovou příčku Craigových bondovek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úctyhodné zakončení éry Jamese Bonda v podání Daniela Craiga. Takové, jaké James Bond ještě nezažil. Epicky osobní a akčně precizní. Tyto dvě spojení totiž způsobily, že na konci filmu ukápla i slz a to se mi sakra dlouho nestalo. Je tedy pravda, že ze začátku jsem úplně netušil, jaký je záměr Rami Maleka být zde ten zlý. Po sérii krásných záběrů s ještě hezčí akcí nejen v Itálii nebo Kubě, ale i v Norsku, jsem ale pochopil, a vzhledem k délce se nemohl dočkat vyústění. To mě natolik rozebralo, že se v mé hlavě James Bond na pár dnů stal vrcholným tématem. Nemá smysl říkat víc, dokud film neuvidíte. Kdo má Bonda rád a viděl všechny díly s Craigem, ten si to jednoznačně užije. Plus dodám, že mě v tomto filmu nesmírně mile překvapila Ana de Armas. Její role tu svojí zábavností vysoce převýšila všechny ostatní. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

8,5-9/10. Je to randál. Režijně extrémně sebejisté, akcí naprosto kulervoucí a emočně snad poprvé v historii celé série na úplném maximu. To co bylo načrtnuto v Casinu a rozvětveno ve Skyfall nová Bondovka zúročuje na všech myslitelných frontách a přináší pro sérii tolika kýžený (doposud absentující!) aspekt v kombinace se vším, co na téhle značce lidé milují. Nebýt delší stopáže a v druhé polovině zklamavšího zlosyna - šlo by snad o vůbec nejlepší Craigovku. Ale to nevadí. Bond ve své historii ještě NIKDY nebyl takhle osobní a já tenhle odvážný krok kupředu naprosto adoruji. Taková rozlučka se v budoucnu bude jen těžko triumfovat. Paráda. PS: úvodní akce je v Imaxu NEUVĚŘITELNÁ! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik bondoviek, ale urobil som veľmi dobre, že som si v priebehu krátkeho času pozrel všetky Craigove diely a tak mohol byť plne v obraze. Takto som si naplno vychutnal toto finále, ktoré ma až šokovalo, ako mi sadlo. Lebo teda nikdy by som nečakal, že budem z bondovky úplne nadšený. No time to die je asi najdlhšia bondovka, v tomto nemám úplne prehľad, ale na rozdiel od ostatných som sa tu ani na chvíľu nenudil. Tentoraz mi perfektne sadol príbeh, ktorý je skvelo prepracovaný a obsiahol hromadu rozmanitých prvkov, takže neustále sa dá venovať niečomu zaujímavému. Dokončuje sa prakticky celý dej z predchádzajúceho Spectre, rovnako tu samozrejme máme novú zápletku, ktorá mi sadla, konečne nejaký zaujímavý plán záporáka na ničenie a hlavne prvýkrát ma skutočne bavil vzťah s bondgirl, ktorá tu už nie je len nejaká krátkodobá známosť, ale plnohodnotný dlhoročný vzťah, vďaka čomu si ma už aj Bond viac získal a zase nejaké tie zmeny v organizácii. Ale ten scenár mi prišiel zaujímavý skutočne od začiatku až do konca, pričom v druhej polovici to začne pekne gradovať. A záver je teda vynikajúci, nečakal by som, že práve pri Bondovi sa dočkám takýchto emócií. Obsadeniu takmer nemám výhrad, Daniel Craig je tu konečne presne ten agent, akého som ho vždy chcel mať, mimoriadne ma prekvapila Léa Seydoux, ktorá mi vždy prišla úplne chladná a to aj v Spectre, ale tu už je úplne iná a ich vzťah je tu dobre podaný. Záporáci nemajú moc priestoru, Christoph Waltz má už len pár minút, aby dokončil svoju líniu a Rami Malek sa tiež objavuje len zriedka a to takmer len v druhej polovici, ale svoj priestor využije a vždy ma baví, keď má ešte zabijaka po svojom boku, ktorý hlavnému hrdinovi znepríjemňuje život v priebehu celého filmu a to je aj tento prípad. K tomu zábavná Ana de Armas, len mohla mať aj viac priestoru a rovnaká zostava vedľajších postáv, ktoré sú mi stále sympatickejšie. Len nová agentka mohla byť aj lepšia, ale svoj účel splní. Akcia sa tentoraz skutočne vydarila, film obsahuje štyri dlhé akčné sekvencie zložené z niekoľkých častí, technická stránka je očakávane veľmi kvalitná, ale chválim aj výber lokácií a skvelú choreografiu, hlavne prestreliek. Na tých si dali tentoraz veľmi záležať. Ale celkovo sa na tie všetky súboje, naháňačky, prestrelky a explózie skvelo pozerá. Najviac asi vynikne akcia v zahmlenom lese alebo prestrelka na schodisku na jeden záber, ale tu môžem chváliť úplne všetko. Cary Joji Fukunaga ma teda veľmi potešil, nielen odviedol technicky prvotriednu prácu, na ktorú je radosť pozerať, ale konečne si ma aj tie postavy hlbšie získali a emócie zafungovali. A finále už nemohlo byť lepšie. Takže nikdy by som nečakal, že dám nejakej bondovke plné hodnotenie, ale teraz nemôžem inak, prvotriedny akčný film, v ktorom funguje všetko tak, ako má. S radosťou si ju ešte viackrát pozriem. 86% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mne to nepripadalo šokujúce. Pravdupovediac, ak by mi niekto povedal, aby som napísal zásadnú bondovku, aká tu ešte nebola, je slušná šanca, že by som zvolil práve takéto smerovanie ságy. Kvázi šokujúcejšie by bolo azda už len spraviť z neho gaya. Pravdupovediac absolútne si neviem predstaviť, čo za šialenstvo navrhoval pôvodne zvažovaný Danny Boyle, ale štúdio ho vyhodilo s tým, že to už by bolo príliš. Nechcem to každopádne zľahčovať ani (to už tobôž nie) znevažovať, pretože je veľký zázrak, že niečo také tvorcom bolo od štúdia umožnené. Veď čosi také sa v bondovkách ešte nikdy neudialo a že sa natáčajú fajnových 59 rokov. Zároveň to Danielovi Craigovi umožnilo dôstojný a nečakane kvalitný herecký výkon. Akčné scény sú výborné, aj keď si režisér vystrieľal akčné tromfy zo začiatku a až na jednu schodiskovo-tunelovú akciu si do finále nenechal nič závratné. Možno to ale bol umelecký zámer (v zmysle „neotravovať“ diváka akciou, ale emóciami). Tradičné trademarky série (silný záporák, perfektná kamera, bez debaty exotická výprava...) sú bez debaty na vysokej úrovni. Zrežírované to bolo možno lepšie, než si taký scenár zaslúžil (veľmi divný scenáristický kolotoč s Christophom Waltzom). ()

Galerie (175)

Zajímavosti (60)

  • Daniel Craig prohlásil, že by si raději podřezal žíly, než aby agenta 007 opět ztvárnil. Svůj názor ale nakonec změnil a k roli Jamese Bonda se přece jen znovu vrátil. (Pierre)

Související novinky

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Blade našel nového režiséra

Blade našel nového režiséra

22.11.2022

Po pečlivém zvažování a hledání vhodných kandidátů na režii nového Bladea nakonec šéf studia Marvel Kevin Feige přece jen našel. Po odchodu Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a odkladu produkce tak práci… (více)

Reklama

Reklama