Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (779)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Měl nůž?" ,,Ale malý..." občasné vtipné průpovídky (zde jistě mnozí ví, že noži se říká prodloužený penis) nebyly vůbec na škodu ve snímku, který si mě získával opravdu postupně. Až bitva se mi zalíbila natolik, že jsem film přijal. Mrzí mne, že tvůrci se za každou cenu chtěli vyhnout mytologii (stejně jako v Tróji), což snímku spíš ublížilo. Navíc se snažili diváka vodit za nos. Kentauři? Kdepak. Bůh? (hm, správně ovšem byl polobůh, bůh až po smrti) Ne. Nebo nakonec ano? Fakt nevím. Možná by bylo jednodušší, kdyby se jmenoval prostě řecky Hérakles... Triky obstojné, až na těžce počítačově nepovedenou hydru. Dle mnohých ohlasů jsem čekal barvotiskovou hrůzu, což je dobře, jelikož jsem byl příjemně překvapen. Snad jen celkové ladění mohlo být pochmurnější, jinak jsem spokojen. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nový Herkules nemá nič, čo by sme už nepoznali, alebo nevideli. Stavia na osvedčené - akcia, nepriatelia, hrdinovia, akcia, trocha humoru, akcia.. Film ma ale dosť sklamal a ešte som pri žiadnom filme nebol tak oklamaný, ako pri tomto. Trailer naznačoval skvelé boje proti monštrám, čo ma najviac bavilo aj na seriáli o Herkulesovi. Vo filme boli ale všetky tieto scény postrihané presne ako v traileri a boli použité len ako flashbacky. V tom momente som musel film zastaviť a poprechádzať sa po byte, aby som trocha poľavil nervom. Film som síce dopozeral, ale viac ako 50% by som tomu nedal. Dwayne Johnson bol dôveryhodný, ale scenár ma proste veľmi nebavil. Radšej keby bol celý o bojoch s monštrami, než o jednom pupkatom kráľovi, ktorý ani neudrží v ruke meč. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Asi největší problém tohohle filmu je, že neví čím chce být a co chce vlastně vyprávět... A jen díky jménu Hercules je to film o herculovy, ale mohl by se klidně jmenovat "řečtí žoldáci" nebo podle jakéhokoliv hrdiny z herculovy skupiny. Většina z nich totiž byla opravdu zajímavá a já byl zvědavý na jejich osud skoro více než na to jak to dopadne s hlavním hrdinou. A to je také hlavní důvod, proč budu film nakonec hodnotit pozitivně, i když režisér je podle mě blb. Vedlejší role a jejich představitelé mě totiž opravdu bavili. za mě 70% ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Prvních 5 minut perfektně navnadí a připraví diváka na velkolepou podívanou, která se ovšem nekoná. Scénář je až příliš jednoduchý a bohužel překvapivě docela dost ochuzený o veškerou mytologii, kterou byste zde čekali. The Rock zvládá postavu hrdinského Herkula pouze vzhledově, nikoli však herecky. Naopak vedlejší postavy jsou velice sympatické a baví, hlavně v soubojích, které jsou provedené velice profesionálně a poutavě. /55%/ ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Herr Koules se dal na (víceméně) reálnou kariéru (když nepočítáme házení s lidma a dřevěnýma vozama jako by to byly mlíčňáky pro vílu Zubničku a shození sochy Héry, vlastní sestry Másla, která vážila asi tak 50 tun, holýma oholenýma rukama). Mimo to se jedná o velice reálný historický film (možná bych řekl - až dokument!!), který si rozhodně na nic nehraje (narozdíl od Herkules - Zrození (pseudo)Legendy), zabaví, rozesměje (Ian McShane si tam všechny dává k snídani) a všichni záporáci dostanou do držky buď obřím kyjem, kudlou nebo 10ti tunovým šutrákem ve tvaru dámské hlavy, jak si zaslouží. Takováhle sandálová podívaná tu opravdu dlouho chyběla. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Dvanáct úkolů pro Herkula (Dwayne Johnson) zahrnovalo zabít Nemejského lva, zabít Hydru, chytit Kyrenejskou laň se zlatými parohy, chytit Erymantského kance, vyčistit Augiášovy chlévy, zahnat Stymfalské ptáky, přivést Krétského divokého býka, přihnat Diomédovy lidožravé koně, přinést pás královny Amazonek, přihnat dobytek obra Géryona, přinést tři zlatá jablka ze zahrad Hesperidek, přivést psa Kerbera - strážce podsvětí. Úkoly mu zabralya 12 let. (KillHurt)
  • Amfiaraos (Ian McShane) při tréninku vojáků prohlásí, že se můžou dostat po smrti do Elysejských polí, kde se připojí k hrdinům Achillovi, Odysseovi a Théseovi. Tato kombinace, ale nemůže přijít v úvahu, protože podle antických bájí umřeli všichni tři až po Heraklovi (Herkulovi). Achilles se navíc do Elysejských polí nedostal, jeho stín bloudí po širých pláních s květy Asfodelu. (Wishkah)
  • V gréckej mytológii je boh Zeus otcom dieťaťa menom Herakles, nie Herkules. Herkules je rímske meno a jeho božský otec je Jupiter. (Laslo)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama