Reklama

Reklama

Lucifer - Série 1

(série)
Trailer 1
Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, 2016, 9 h 12 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Scarlett Estevez, Rachael Harris, AnnaLynne McCord, Bailey Chase, Kayla Ewell (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Charismatický, šarmantní a tak trochu ďábel. Lucifera nebavilo tvrdnout věčně v pekle, a tak se usídlil mezi námi smrtelníky. Jednoho dne se připlete do vraždy své známé a rozhodne se to vyřešit za pomoci detektivy Chloe. Jenže ještě netuší, co ho vlastně čeká... (Varan)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím se přiznat, že jsem od Lucifera čekala trochu něco jiného a tak jsem prostě zklamaná. Je to komerční oddechová věc, která by se vyjímala po 22h třeba na Nově. Má to trochu z Buffy, trochu z kanadských kriminálek, trochu že soap opery. Hlavní hrdinka je tak dobrá a dokonalá (až teda na "Vířivku", že jo), až je z toho jeden otrávenej. Pokud čekáte, že Lucifer bude pořádnej ďábel, tak věřte, že se dočkáte jen velmi light verze, která bude pořád sladší a sladší. Mnohem víc se mi líbily vedlejší postavy - Maze, terapeutka a Luciferův brácha. Ale i u těch pak zpatlali kde co a vůbec celkově jsem měla pocit, že tvůrci moc nehledí na logiku a dělají si s dějem a postavami prakticky co chtějí (třeba v jednom dílu Maze zachraňuje zničeho nic Luciferovi zadek, ale v žádným jiným se to už neopakuje. Proč?). Občas mě u slovních přestřelek hlavních postav (nebo vůbec když se člověk zaposlouchá do textů postav) napadá, že to fakt není vůbec špatně napsaný a pak se zamýšlím, jaký by to asi bylo s někým jiným než dvojkou Ellis a German. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle všeho, co jsem slyšel, Lucifer svou předlohu příliš nepřipomíná (nevím, zatím jsem nečetl), ale jako další ze série krimi seriálů s dvojicí vyšetřovatelů, kdy jeden není od policie a je na něm něco divného, to funguje dobře. Lucifer s tváří Toma Ellise je sympaťák a jeho parťacka od policie ho skvěle doplňuje. Jsem rád, že tu nechybí vtip, hlavně scéna na svatbě byla skvělá. Určitě se těším na další díly. Po pilotu 85 % Edit První série za mnou a jsem spokojený, i když byla trochu rozporuplná. Po pilotu totiž následoval trochu sešup (kromě dílů s křídly) a pak byly super až poslední díly. S předlohou to sice má společné jen jména tří postav, ale to mi nějak nevadí. Ellisův Lucifer si krade každou scénu pro sebe a i zbytek postav je nakonec fajn. Jen škoda těch propadů. Série 1 - 80 % ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hank Moody po Luciferovsku. Pre mňa ale veľké sklamanie. Komiks od MIke Careyho považujem za jednu z najvýznamnejších prác na poli komiksu a postava stvorená Neil Gaimanom mala veľký potenciál stať sa pamätnou. Komiks je temný, plný bohov, démonov a dimenzií. Zatiaľ čo seriál je úplne mimo. Netvrdím že je to zlé. Že to nefunguje, alebo že sa to nedá pozerať. Ale predstavte si že niekto zoberie niečo čo máte radi a spraví z toho niečo úplne iné. Constantine odkazoval ku konkrétnym dielom svojej komiksovej série. Bavil ma. Mal nábeh spraviť z druhej série parafrázu na americkú gotiku od Moorea. Ale zrušili ho. A tak si povedali, čo takto spraviť niečo temné na veselú nôtu. Dávam priemer lebo to pozerateľné v malých dávkach je. To ale neznamená že odpustím seriálu to, že som 13 dielov čakal niečo veľkolepé čo som nedostal. 1.séria 60% Herci sú ale v pohode. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

VAAAUUUU !!!...Konečně seriál, který je zárověň vynikající krimi...Zároveň "poučný" co se týče bible... ALE TA JE PRÁVĚ VYPRÁVĚNA NAOPAK, Z POHLEDU LUCIFERA, ANDĚLŮ A JEJICH MATKY...Ti mají úplně stejné problémy v manželství a v rodině jako každá jiná lidská domácnost...No a samozřejmě klasické vztahy mezi mužem a ženou...Ať je to ďábel, anděl nebo démon, policajt nebo psycholožka...JÁ TO PROSTĚ ŽERUUUU...Za mě 99% ()

kareen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dovedu si dost dobře představit, že fanoušci komiksu musí být seriálem s největší pravděpodobností znechuceni a jelikož jsem pochytila, že jde o mnohem originálnější, mnohovrstevné dílko, tak je celkem chápu. Já mezi ně nepatřím, ale ani já nejsem nijak nadšená z tuctových detektivních případů typu Castla a podobných průměrnějších kriminálek. Na druhou stranu pochybuju, že na to někdo kouká kvůli nim, důležité jsou vtipné hlášky a těch je v každém dílu dostatek na to, abych si příště pustila ten další. Postavy jsou taky sympatické, nejraději mám kromě charismatického Lucifera (i když ten už to už s tou dobrosrdečností začíná trochu přehánět) sexy drsňačku Maze a malou Trixie, ale v podstatě lze říci, že mi nevadí nikdo z okruhu důležitějších postav. Nicméně uvítala jsem, že se tvůrci v posledních dílech zaměřili více na fantasy linii, protože ta je o mnoho zajímavější a proto doufám, že ji ve druhé sérii ještě prohloubí. Zatím je to jen za lepší tři, tak uvidíme jestli se to v budoucnu posune někam dále. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (11)

  • Když Lucifer (Tom Ellis) zmíní Jediho, odkazuje tím na filmy a seriály o Star Wars. (SONY_)

Reklama

Reklama