Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z historických okamžiků novodobých českých dějin – první přímou volbu hlavy státu v České republice – zachytil režisér Tomáš Kudrna v novém dokumentárním filmu Hledá se prezident v produkci společnosti Negativ a v kinech se objeví dva týdny po inauguraci nového prezidenta. Na pozadí dramatických událostí doprovázejících první prezidentské volby se tvůrcům podařilo zachytit obraz jednotlivých kandidátů tak, jak je nebylo možné poznat prostřednictvím zpravodajských médií. Film přináší řadu pohnutých i humorných momentů z volebního zákulisí a přibližuje divákům soukromou tvář kandidátů i lidí v jejich blízkém okolí. Filmový štáb s většinou uchazečů o prezidentský úřad natáčel už od července minulého roku, zaznamenal dramatické okamžiky při shromažďování podpisů, zákulisí volebních kampaní devíti kandidátů v prvním kole i finále prezidentské volby v kole druhém . Ústřední osou filmu je cesta hlavních kandidátů od začátku jejich volební kampaně až k rozhodujícímu okamžiku volby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (154)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Tak se nám skoro po 5 letech vrátil prezidentský cirkus. Zřejmě bude větší a divočejší. Na tenhle dokument se podívat s odstupem jednoho volebního období je poučné. Je tady spousta zajímavých fragmentů. Na mě nejvíce zapůsobily obrazy kariéristického, tlačeného, nervózního Fischera a samozřejmě tam perlil Milda. Nebyli to však jediní účastníci zájezdu. Prezident se nakonec našel, ale co nás čeká v roce 2018 v tomhle ohledu...no nazdar :) . 75%. PS: Drahoš mi částečně připomíná Fischera, aby tak také nakonec nedopadl. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem: jednoho hadrovýho panáka, pak senilního rovňáka, co dojel na to, že si nedal pozor na hubu a předčasně se odkopal, potom ženu za pultem, o níž nepadla jiná informace, než že je honěná v plísních, ruskýho ledoborce, co píchá dceru Kačenku, jednoho agenta CIA - zmrda s pyskem jak havajskej domovník, jednu hérečku z pražské havlistické lumpenkavárny, jednu dámu, co toho zemana fakt nedala, knírka, kterýho si nikdo nevšímal, a nakonec vopici zmalovanou od hlavy až k patě jak z pralesa. Všechno to byli kandidáti na prezidenta. Samozřejmě, všichni si byli, až do konečného vítězství, rovni, jen někteří si byli díky tomuto vyváženému dokumentu rovnější. Nakonec ale oceňuji nikoliv pohled do zákulisí, ale řekněme pohled do takového jeho veřejného předpokoje, protože celá ta šaškárna by mi nestála za to, abych se zvedal z gauče a šel se tam dívat osobně. ()

Reklama

Rousse 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě ano! I když to byla teda hodně silná káva (má druhá polovička tedy odcházela při titulcích se slovy cituji: "Prvně se jdu vyblejt a pak můžeme jít." :-) Což vypovídá a mnohém. Někteří pláčou nad neobjektivitou snímku. Nevím, nemůžu si pomoct, ale osobně si myslím, že to není neobjektivita. To se prostě dotyční kandidáti znemožnili sami. A že pan vítězný kandidát se umí znemožnit přímo královsky, o tom jsme se všichni přesvědčili nedlouho po volbách, když málem tančil šavlový tanec nad korunovačními klenoty! Ale výpovědní hodnota o celé té mašinérii je určitě vysoká. Například záběry Jany Bobošíkové s jejím BoboBusem a s potencionálními voliči u podpisových archů...Ve výsledku mi té ženské bylo i líto. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Uff, tak tohle asi vyjelo z nějaký výrobní linky na dokumenty bez ksichtu a bez přidaný hodnoty. Pořád to opakuje to, co už dávno víme: že Zeman leje, že Karla to pak už asi moc nebavilo, že Bobo je groteska a že Fischer má asi nějakou panickou poruchu. Je smutný, když musí nejzajímavější moment celýho filmu obstarat konkurence, totiž Klusák, který dokázal jít do konfrontace se Šloufem v Tophotelu. Hledá se dokument. 50% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Můžeme očekávat, že Tomáš Kudrna natočí volné pokračování, v němž sestříhá záběry průmyslových kamer z libovolného obchodního centra. Bude to stejně napínavé, stejně pracné a také to bude mít stejnou vypovídací hodnotu. Opět nestačím žasnout, na co se v tomto státě najdou peníze. Dokument nepřináší naprosto nic nového, pár záběrů na volební štáby sice nových asi je, ale krom aktérů určitě nikoho nezajímají. Jedinou přidanou hodnotu spatřuji v krátké vsuvce z volebního štábu Jana Fischera, v níž se tehdejší student práv čílí nad podporou Zemana. Pravda, od té chvíle začne dokument stále nápadněji podsouvat názor Kudrny, že prezidentem měl být kníže. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Tomáš Kudrna nesměl zveřejnit žádnou část natočeného materiálu před skončením prezidentských voleb. (ZHODNOTITEL)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama