Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z historických okamžiků novodobých českých dějin – první přímou volbu hlavy státu v České republice – zachytil režisér Tomáš Kudrna v novém dokumentárním filmu Hledá se prezident v produkci společnosti Negativ a v kinech se objeví dva týdny po inauguraci nového prezidenta. Na pozadí dramatických událostí doprovázejících první prezidentské volby se tvůrcům podařilo zachytit obraz jednotlivých kandidátů tak, jak je nebylo možné poznat prostřednictvím zpravodajských médií. Film přináší řadu pohnutých i humorných momentů z volebního zákulisí a přibližuje divákům soukromou tvář kandidátů i lidí v jejich blízkém okolí. Filmový štáb s většinou uchazečů o prezidentský úřad natáčel už od července minulého roku, zaznamenal dramatické okamžiky při shromažďování podpisů, zákulisí volebních kampaní devíti kandidátů v prvním kole i finále prezidentské volby v kole druhém . Ústřední osou filmu je cesta hlavních kandidátů od začátku jejich volební kampaně až k rozhodujícímu okamžiku volby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (154)

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

No, obsazení vskutku "hvězdné". Projekt hodný Klusáka a Remundy. A taky kdyby to dělali oni, jistě by byl film aspoň o třídu lepší. Jenže tenhle párek dělal zas na svém Spřízněni, takže je svět asi v rovnováze. Nejde o špatný dokument, vůbec ne, je vtipný, je... vtipný a trochu smutný. Ale jedinou významnější provokací je zde Miloš - kouřící, pijící. Na zbytku je vidět, že si poučení manažeři dávali dobrý pozor, kam autory pustit a kam nikoliv. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

První polovina byla slibná, k vidění bylo spoustu „zákulisních“ či jiných neznámých videí (rozkošná byla scéna s chlápkem, co se ptal Bobošíkové, jestli jí může podepsat petici, když už podepsal Okamurovi, a nakonec prohlásil, že je komunista), ve druhé hodině už jenom přezvýkání dávno viděného (televizní debaty, záběry z volebních štábů, vyhlašování výsledků...). Dvě hodiny jsou na dokument hodně, a tento už v závěru plýtvá divákovým časem. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Byla jsem znechucena podruhé.. Ne nad kvalitou filmu, ale samozřejmě nad výsledkem voleb, pocit znechucení ještě umocňovala možnost nahlédnout do zákulisí celé volby. V dokumentu je vidět to, co bylo o této "reality show" veřejnosti skryto. I přes skoro dvouhodinovou délku jsem se osobně ani chvíli nenudila, naopak - vysvětlilo se mnoho s volbami spojených skutečností. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Škoda, že dokument jde jen po povrchu zákulisí celé kampaně a nezaobírá se ani tolik samotnými osobnostmi kandidátů na prezidenta, jako spíše tím, co tito kandidáti vyvolávali za emocionální reakce u veřejnosti. Trochu to zamrzí, ale i tak výsledek umí místy potěšit a jako sonda do názorů lidí v jedné konkrétní době to slouží dobře. Mé očekávání tak nebyla plně naplněna, ale nebyla ani zcela zadupána jinými cíli a metodikou zpracování. Takže mírný palec nahoru. 65% ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Dokument je to velice zajímaví ale jak už tady bylo řečeno nic nového se nedozvíme. Což ale podle mě není překážkou k tomu abychom se dobře pobavili nad složením hlavních hrdinů, kandidátů na prezidenta naší republiky. V této nesourodé partě máme cizáckého spících knížete, který neumí ani pořádně česky, nenávidí prezidenta Beneše a naopak miluje sudeťáky, které horlivě podporuje potom sebestředného notorického alkoholika a kuřáka s vizáží člověka s velmi nezdravým životním stylem, ten pro změnu nemá v lásce novináře a dává to stále jasně najevo další je rozverný idealistický klučina připomínající svou povahou Mirka Dušína nebo Kapitána Ameriku, následuje bývalí kariérní člen KSČ jehož sebevědomý postupně klesne pod bod mrazu doplňují je potetovaný pseudoumělecký blázen, výstřední ale neúnavná věčná kandidátka se svazáckým zápalem a naivní paní ve starších letech s hipísáckými sklony ti ostatní jsou už jen nezajímaví a ve směs nudní komparzisté snad jen z výjimkou Japonského Moraváka, který ale bohužel pro diváky vypadne ze hry ještě před jejím pořádným začátkem. Upřimně řečeno tento neuvěřitelný výběr na pozici hlavy státu je pro naši zemi naprosto typický a už proto byl výsledek těchto voleb dopředu více než jasný. Samotný dokument mě jako někoho kdo se o politiku skutečně zajímá ničím nepřekvapil ale ani nenadchl, jen mohu stroze konstatovat, že svůj účel splnil, nic víc, nic miň. Pro mě osobně byl nejlepším kandidátem s této party Jiří Dienstbier a toho jsem v prvním kole také volil ale bylo mi jasné, že nemá mnoho šancí na úspěch v tom druhém nebylo co řešit, jako normálně myslící člověk jsem nemohl dovolit, aby se Českým prezidentem stal ten odporný zdegenerovaný kníže a tak jsem volil menší zlo v podobě Miloše Zemana. :-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Tomáš Kudrna nesměl zveřejnit žádnou část natočeného materiálu před skončením prezidentských voleb. (ZHODNOTITEL)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama