Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (270)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pravá a levá ruka ďábla. Vtipný spaghetti western, akční scény (boom, prásk, hlavička, kladivo) jak typické pro tyhle dva herce tu najdeme také, ocenil bych ale i velice dobrý dabing (Trávníček, Zahajský, Švarc, Bruder aj.) a zdařilou Micalizziovu hudbu..Průměr ale zároveň i jeden z těch zdařilejších z jejich společné filmografie. Nenáročný, oddychový a sloužící hlavně proto pobavení..."Dej toho mexikánce do vozu je furt namol":-) ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Další z řady povedených spagetoi-fazolo-westernů v podávní dvou nezmarů Hilla a Spencera. Trošku mě tam chybělo střílení. Ale zato si ho chlapci vynahradili častým mlácením ubohých komparzistů. Jeden z nejpovedenějších filmů této dvojky:) Film má opravdu kvalitní westerno nádech, fazole, pistole, ostruhy, whisky, pěsti, kopance, špinaví a upocení pistolnící a to vše podpořeno povedeným soundtrackem. Jasná volba na volný večer. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

První Spencer-Hillovka, která se blíží klasikám, co si pamatuju a první co jsem už viděl. Je to poměrně vážná variace na Sedm statečných - tentokrát s Mormony versus banda bohatého chovatele dobytka, ale více se fackuje a vtipkuje než střílí a Spencer s Hillem nehrají takové drsňáky jak předtím. Spencer je nabručený zloděj koní Bambino, který je donucen dělat šerifa a Hill jeho poťouchlý a vychytralý bratr Trinity, který mu leze na nervy. Tedy víceméně to, jak jsem je znal ve většině filmů. Nedosahuje to ještě zábavnosti pozdějších filmů, ale záverečná bitka je absolutně nepřekonatelná. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Mám filmy s dvojicí Spencer / Hill rád, ale tohle mě nenadchlo. Western newestern, který se odehráva v jedné zaprašené díře a na jedne louce je celkem o ničem. Zbytečně dlouhá stopáž, ve které se pořád řeší spory mezi bratrskou dvojicí šerifů a kumpány jistého "Majora". Myslim, že by to šlo rozumně zkrátit. Sem tam ujde nějaká trefná hláška, ale jsem zvyklý na lepší filmy těchto dvou herců. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle western mi prisel, ze je minenej jeste docela vazne, sice se tu najde par hlasek a vtipnejch scen, ale celkove to je variace na Sedm statecnych, coz ovsem nevadi, protoze to Enzo Barboni zvlad vicemene dobre. Spencer a Hill jsou jako vzdy bez chyby a takle spinavyho Hilla jsem jeste nevidel. Jen by to chtelo vic bitek (Ta posledni je skvela, ale nevynahradi tu absenci behem filmu.) a prestrelek, vic hudby a min vaznejch scen. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Terence Hill celý den nejedl, aby pak mohl věrohodně natočit úvodní scénu, kde do sebe v mžiku nacpe plný talíř fazolí. (NiaWolf)
  • Do českých kin se tento snímek dostal teprve v roce 1993, zatímco volné pokračování Malý unavený Joe (1972) mělo československou kinopremiéru v roce 1979. Oba filmy jsme tedy poznali v opačném pořadí. (charles3)

Reklama

Reklama