Reklama

Reklama

Všechny cesty vedou do hrobu

  • USA A Million Ways to Die in the West (více)
Trailer 2

Albert (Seth MacFarlane) se protlouká jako nepříliš úspěšný pasák ovcí, bydlí u rodičů a právě dostal kopačky od okaté Louise (Amanda Seyfried), které vadí jeho celoživotní zbabělost. Ke své smůle totiž žije v době, kdy se každý druhý konflikt řeší soubojem na pistole, a on přitom vůbec neumí střílet. I na notorického outsidera se ale někdy může usmát štěstí. To Albertovo se právě přistěhovalo do jeho města, jmenuje se Anna (Charlize Theron) a nejen že trefí deset terčů z deseti, ale navíc má s Albertem svatou trpělivost a nezdolné odhodlání ho to taky naučit. Pro Alberta je „studium střelby" životně důležité, protože se porafal s kníratým objevem (Neil Patrick Harris) své bejvalky a velmi neuváženě ho vyzval na souboj. Vyhráno ale mít nebude, ani když náhodou vyhraje. Anna, která pro něj má čím dál větší slabost, je totiž stále ještě vdaná za nejproslulejšího pistolníka široko daleko (Liam Neeson). A tomu se rodící se vztah mezi vlastní ženou a ovčákem pochopitelně vůbec nezamlouvá. (Cinemart)

(více)

Videa (42)

Trailer 2

Recenze (819)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Seth MacFarlane, Alec Sulkin, Wellesley Wild | Hudba: Joel McNeely | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Media Rights Capital | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 86 miliónov $ | Ocenenia: - || Zo začiatku celkom fajn komédia, ktorá sa v druhej polovici snaží parodovať filmové klišé, ale stáva sa tak naopak otravnou westernovkou, ktorá má 2 hodiny len pre to, aby vyplnila formu. MacFarlane dostal po veľkom úspechu Teda dôveru štúdií, a agentov hviezd ako Theron a Neeson, ktorý vo vidine zisku na projekt kývli hlavou. Teraz už vedia, že to bola skôr chyba, plýtvajúca potenciálom ich klienta. Po tomto kuse Neila Patricka Harrisa, ktorý sa stal novodobým zabávačom národa amerického, sa bojím, aby neskončil ako Murphy alebo Sandler vďaka svojej schopnosti zahrať idiotov, ktorých by iní kolegovia nevzali... Ps: Na jedno videnie to však pravdepodobne neurazí, vtipné pasáže sa určite najdú. Nebudú však určite s MacFarlaneom, ktorý mal zostať na režisérsko-scenáristickej stoličke. 48% | FullHD, THX, EN DTS | ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Môžeš si také fúzy dovoliť?" Ako novinku pred troma rokmi som to očakával, ale po slabšom hodnotení som to dlho ignoroval. Časom hodnotenie stúplo a bol som zvedavý aj na Ch. Theron a L. Neesona. Humor mi prekvapivo sadol, bavil som sa celkom slušne, občas výborne. Ch. Theron je skvelá, usmievavá a zjavne mali dobrú náladu všetci obsadení herci. Niekto si to možno nevšimne, ale v malej roli (2-3 sekundy) sa tu mihne E. McGregor alebo R. Reynolds i iní známi herci. S. MacFarlanea nepoznám, ale toto mu celkom sadlo. Prekvapila ma aj herečka A. Seyfried, ktorej som vždy s posmechom vyčítal veľké oči a ona si dokázala urobiť srandu i sama zo seba, čo oceňujem. Fajn soundtrack a poteší odkaz na film Návrat do budúcnosti. Celkovo svižné, príjemné a vtipné dielko. 80%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ha ha chi chi ho ho. Na pět mizerných gagů jeden vydařený, a to je sakra málo. Přesto jsem byl z předešlého Médi zklamaný víc. Neřízená střela Seth MacFarlane za oceánem možná platí za seriálového boha, ale tuhle látku ukočírovat nedokázal. Napodruhé to dopadlo o krapet lépe. I když zase dostal až příliš volnou ruku. Vážnější nota znovu nefunguje, Ribisi je znovu fajn, Theron je znovu sakra k nakousnutí. Zbytek je horší. Scénárista MacFarlane opět sází na kontrast zdánlivě neslučitelných prvků. Jsme na půdě tradičního westernu, ale všichni mluví jako hovada, trpí ukrutným průjmem nebo přemítají nad análním sexem. Standardní westernový příběh, v němž se nemotorný pasáček ovcí mění v neohroženého hrdinu (poradí si s novým kníračem své ex i manželem své současné lásky), doslova ubíjí nekonečná ukecanost, která se nás snaží pobavit a když si usmyslí, že se bavíme málo, ještě přidá na intenzitě. Jenže právě úroveň humoru je značně nevyrovnaná. Situačního i slovního. Navíc se asi shodneme, že fekální humor byl trapný už v prcičkovských dobách. Potěší naopak vzdání holdu kdysi populárnímu žánru (slušné panoramatické záběry krajiny) nebo milý a nečekaný odkaz na Návrat do budoucnosti. Když si navíc vzpomenu na totálně hybridního Osamělého jezdce, tak tady je to ještě dobré. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Rková komédia z divokého západu s Charliz Theron a Liamom Neesonom ako záporákom. Silné to ingrediencie, ktoré vyšli na vnivoč. Sitcomovské primitívne vtípky bez nadväznosti, už len rehot divákov v pozadí chýbal, Macík bol dejovo oveľa konzistentnejší. Väčšina obsadenia pôsobila neprirodzene, napochodujeme do záberu a pokecáme si, okrem uvoľnenej Charlize Theron. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Lehce legrace, také trošku nevydařených momentů, které však budu naprosto ignorovat. Tahle tupá komedie se trefila do mého dnešního vkusu velmi nenuceně a to jsem nucen náležitě ocenit. Seth je rozkošně milý, Lian konečně dostal normální roli a Charlize, ta je ale naprosto k nakosnutí, až sám nevím, jak to tahle holka vůbec dělá. Asi má někdě schován elixír mládí, těžko říct, ale vypadá pořád naprosto fantasticky, to se musí nechat. Suma sumárum, ideální, odpočinkový a někdy i dost vtipný film, který si tak trošku dělá prdel hlavně sám ze sebe. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • V 93. minutě, kdy Albert (Seth MacFarlane) dostane kamenem po hlavě, rotuje hlavou a tělem na druhou stranu než by tomu bylo při skutečném zásahu. (septic)
  • Režisér, scenárista a představitel hlavní role Seth MacFarlane napsal také text k písni "A Million Ways To Die", která zní během závěrečných titulků. Autorem hudby je autor soundtracku Joel McNeely, píseň nazpíval country zpěvák Alan Johnson. (D.Moore)

Související novinky

Hvězdy ve dvojce Médi

Hvězdy ve dvojce Médi

25.09.2014

Když Seth MacFarlane (Griffinovi) chystal svůj celovečerní debut s názvem Méďa, těžko mohl tušit, že se z komedie za 50 milionů dolarů vyklube půlmiliardový hit. Oživlý plyšový medvídek Marka… (více)

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

15.03.2013

Komerční úspěch Opravdové kuráže nebo Nespoutaného Djanga (ten už má na kontě 400 milionů dolarů a jako první Quentinův film v dubnu zamíří do čínských kin) naznačuje, že western není tak mrtvý žánr,… (více)

Reklama

Reklama