Reklama

Reklama

Orphan Black

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 8
Kanada, (2013–2017), 36 h 39 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Kristian Bruun, Skyler Wexler, Evelyne Brochu, Dylan Bruce, Ari Millen, James Frain (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sarah se stane svědkem sebevraždy ženy, která vypadá přesně jako ona. Začne se za ni vydávat a ponoří se do světa plného tajemství. (Netflix)

Videa (90)

Trailer 8

Recenze (78)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem 4 díly a nějak se nechytám. Nevím přesně čímpak by to mohlo být, ale celý ten seriál mě nebavil tak jak by asi měl. Jediné co je potřeba vyzdvihnout, je herecký výkon hlavní aktérky. Už při čtení scénáře, musela určitě navštěvovat psychologa, protože zahrát tolik různých postav ( a někdy i 4 v jednom záběru ) musí být dost schýza. No ale celkově 3 hvězdy ( možná až po čase zjistím že seriál má jen 20 dílů a víc se točit nebude, tak se dokoukám jak to celé dopadne ) ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní výkon Tatiany Maslany, která mě uchvátila svou pohotovostí hned v prvních epizodách. Dále jak se příběh zamotává a komplikuje i přes spoustu skvělých zvratů mě to místy začínalo trochu nudit a tím pádem jsem ztrácel pozornost, dokud se opět něco nedělo. Možná není dobré seriál sjíždět naráz. Dobře to vystihl geimz: Prvých 5 dielov, kde divák spolu s hlavnou hrdinkou poriadne nevie, čo sa deje, kde sa Sarah vydáva za policajtku a snaží sa prísť na to, kto sú ostatné ženy, čo vyzerajú ako ona, je skvelá, s poriadnou dávkou mysteriózna a napätia. Bohužiaľ, s postupným odhaľovaním, kto skutočne ťahá za nitky, seriál stráca svoje kúzlo. ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Pěkné a vtipné herecké etudy, a to nejen mimikou a vizáží, ale i po stránce jazyka (anglická vs. americká angličtina, angličtina s celou řadu přízvuků, angličtina vyšších vrstev, plebejců, policajtů, punkerů, sociálních živlů, akademiků, studentů, slušňáků z předměstí, gayů atd. atd.), je tam narážka i na slečnu Doolittlovou, neváhala bych konceptem tohohle seriálu prubovat herce na konkurzech, divadelních i filmových. Dělají si z toho srandu, seriál je na tom postavený, a čistě kvůli tomu, jak se i herecky pracuje s rolemi a záměnami dál (když jeden klon hraje druhý a podobně), jsem se na celou první sérii ráda podívala až do konce. Všechno ostatní je nevyužitý potenciál (scénář příběhu, logika děje a zvratů, kamera, hudba, střih... jen ještě scéna a kostýmy jsou fajn, ale to souvisí), a i když je to pochopitelné, je to škoda - nelze si neříkat, jak boží jízda by tohle musela být, kdyby nezůstalo u prvního plánu, ale použilo se to k výstavbě echtovního a brilantně scénáristicky promyšleného detektivního případu s esteticky i myšlenkově dechberoucí syrovou scifi-socio-politickou kritikou. Ráda si počkám, jestli to někdo využije a přetaví. Řekla bych, že to po tom přímo volá. *~~ ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Hrátky s identitou, černý humor, supr charaktery (u mě vede gay brácha Felix a vědátorka Cosima, časem i čím dál tím víc upjatá housewife Alison), naprosto úžasná Tatiana Maslany v životní(ch) roli(ích), na hranu 3 a 4 hvězd to sráží občas slabší scénáře a občas vyšší koncentrace klišé než by mi bylo milé, za nedostatečný prostor pro Teddyho (ve třetí sérii chybí úplně, skandál!) a znatelně slabší druhou sérii Orphan (is the new) Black prozatimně zaokrouhlen dolů. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Jsem nadmíru spokojen. Vyzdvihl bych herectví Tatiany Maslany, která bravurně ztvárnila klony a každému z nich vtiskla kus originálního já. Plusem je kamera a hudba. Felix zatím u mě vede anketu nejsympatičtější seriálová kikina. Občasné veletoče a úlety ve scénáři tu jsou, tvůrci je však servírují s nadhledem a se smyslem pro černý humor. ()

Galerie (1 496)

Zajímavosti (19)

  • Každou sérii se mění barva telefonů, které vlastní klony (Tatiana Maslany). V první sérii mají růžovou barvu, ve druhé sérii zelenou, ve třetí modrou, ve čtvrté fialovou a v konečné červenou. (ICTS)
  • Súčasťou štábu bola aj vedecká konzultantka Cosima Herter. Podľa nej bol pomenovaný jeden z klonov. (Astonko)
  • Natočit jednu scénu, ve které jsou tři hlavní klony Alison (Tatiana Maslany), Sarah a Cosima, zabralo 17 hodin. (aknamor)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama