Reklama

Reklama

Orphan Black

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 5
Kanada, (2013–2017), 36 h 39 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Kristian Bruun, Skyler Wexler, Evelyne Brochu, Dylan Bruce, Ari Millen, James Frain (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sarah se stane svědkem sebevraždy ženy, která vypadá přesně jako ona. Začne se za ni vydávat a ponoří se do světa plného tajemství. (Netflix)

Videa (90)

Trailer 5

Recenze (78)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Pěkné a vtipné herecké etudy, a to nejen mimikou a vizáží, ale i po stránce jazyka (anglická vs. americká angličtina, angličtina s celou řadu přízvuků, angličtina vyšších vrstev, plebejců, policajtů, punkerů, sociálních živlů, akademiků, studentů, slušňáků z předměstí, gayů atd. atd.), je tam narážka i na slečnu Doolittlovou, neváhala bych konceptem tohohle seriálu prubovat herce na konkurzech, divadelních i filmových. Dělají si z toho srandu, seriál je na tom postavený, a čistě kvůli tomu, jak se i herecky pracuje s rolemi a záměnami dál (když jeden klon hraje druhý a podobně), jsem se na celou první sérii ráda podívala až do konce. Všechno ostatní je nevyužitý potenciál (scénář příběhu, logika děje a zvratů, kamera, hudba, střih... jen ještě scéna a kostýmy jsou fajn, ale to souvisí), a i když je to pochopitelné, je to škoda - nelze si neříkat, jak boží jízda by tohle musela být, kdyby nezůstalo u prvního plánu, ale použilo se to k výstavbě echtovního a brilantně scénáristicky promyšleného detektivního případu s esteticky i myšlenkově dechberoucí syrovou scifi-socio-politickou kritikou. Ráda si počkám, jestli to někdo využije a přetaví. Řekla bych, že to po tom přímo volá. *~~ ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Orphan Black absolutně stojí na skvělém hereckém výkonu Tatiany Maslany, která velmi věrohodně ztvárňuje všechny své klony. Jak ale seriál postupuje a příběh je čím dál zamotanější, tak začíná ztrácet na libosti, alespoň pro mne. 1. a 2. série jsou pro mne vrcholem. Třetí série je prozatím zklamání, uvidíme jak se to dál posune. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Hrátky s identitou, černý humor, supr charaktery (u mě vede gay brácha Felix a vědátorka Cosima, časem i čím dál tím víc upjatá housewife Alison), naprosto úžasná Tatiana Maslany v životní(ch) roli(ích), na hranu 3 a 4 hvězd to sráží občas slabší scénáře a občas vyšší koncentrace klišé než by mi bylo milé, za nedostatečný prostor pro Teddyho (ve třetí sérii chybí úplně, skandál!) a znatelně slabší druhou sérii Orphan (is the new) Black prozatimně zaokrouhlen dolů. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Celý pilot stojí a padá na charizmatu hlavní hrdinky, která ho má naštěstí na rozdávání. Potenciál do budoucna by zde byl, jen ho nezabít případnou (hrozící) vatou a klišé. Hodnocení pilotu: 77% ___ Druhá epizoda byla jednoznačně slabší, vyložila několik karet na stůl, ale jaksi zmizela atmosféra. Doufejme, že se třetí epka vytasí s nějakým esem v rukávu. Hlavní postava je stále velice sympatická, ale to pobíhání sem tam nebaví. ___ Přede mnou poslední dvě epizody a já si marně lámu hlavu s tím, zdali se do nich vůbec pouštět. Čím více autoři rozkrývali tajemství, tím klesala epizodu za epizodou atmosféra, atraktivita, ale především ono dravé a zábavné tempo. Hlavní hrdinka se skryla ve stínu charismatické "stepfordské paničky" Alison, z drávé (ze začátku nejzajímavější) Cosimi se vyklubal otravný jedinec a na vrchu této nesourodé "pyramidy" je naprosto iritující, otravná, zbytečná svou existencí, Helena. _____ Nabalovaná klišé tomu nepřidávají a ač mám Beth, Alison, Miss S a Felixe opravdu rád dávám tomu vale. Škoda. 65% ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou další seriálovej maraton, ale tentokrát to nebylo úmyslný. U Dextera to byl plánovaný, ale tady jsem nečekal vůbec nic. Prostě jsem se nudil, tak jsem si pouštěl první díly všelijakejch seriálů, které jsem ještě neviděl a pak jsem narazil na Orphan Black a vzpomněl jsem si na Hellstruck, jak mi to doporučovala, tak jsem si dal jeden díl a tak jsem si oblíbil Sarah, že jsem si pustil další díl a tak to šlo až do dílu 10týho. Ve tři hodiny ráno jsem si říkal, že bych už mohl skončit, ale konec 9 dílu mě tak navnadil, že jsem musel zkouknout i poslední díl. Naprosto strhující a skvělej příběh, který je doplněn o úžasnej výkon Tatiany, který hraje božsky a všechny její klon jsem si oblíbil. Teda až na Alison, která byla taková ta klasická kráva, ale nakonec jsem si jí oblíbil taky. Dokonce jsem si oblíbil i vedlejší role, což moc často nedělám. Vic i když byl kretén mi nějak přirostl k srdci a jeho situace v seriálu mě strašně bavili. Konečně zase úžasnej seriál, jediný mínus je, že musim na druhou sérii čekat takovou dobu. Už aby to bylo, páč to skončilo dost blbě. Oblíbené postavy: Sarah, Cosima, Helena, Vic, Fe. Prostě skoro každá postava je boží! Miluju ten seriál.... ...Jak se pozná posranej seriál? Tím že je v každém díle několik vražd a stejně to příšerně nudí. Druhá série stojí za hovno, totálně mě nebaví a dokonce jsem přestal mít rád postavy, co jsem rád měl, takže přestávám druhou sérii sledovat, akorát bych si ještě víc zkazil mínění o tomhle seriálu. A to jsem ho měl po první sérii chvíli v topce, příšerná škoda. ()

Galerie (1 496)

Zajímavosti (19)

  • Seriál měl vědeckou konzultantku, která se jmenovala Cosima Herter. Podle ní je také pojmenována hlavní postava Cosima Niehaus. (ICTS)
  • Původní námět měl režisér Fawcett již v roce 2002, nicméně s kolegou Mansonem nedokázali domyslet pointu, a tak se věnovali každý jiným projektům, až se o několik let později propracovali ke konečnému příběhu, čímž přešli z původně zamýšleného scénáře k filmu k zápletce pro seriál. (Eržik)
  • Súčasťou štábu bola aj vedecká konzultantka Cosima Herter. Podľa nej bol pomenovaný jeden z klonov. (Astonko)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama