Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(více)

Recenze (125)

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl film publikován v době výroby, musela by se mu uznat minimálně aktuálnost. Snaha o vykreslení vztahů společností bipolárního světa (tedy rýpnutí do vztahu USA a SSSR) však vzala za své kvůli krachu produkčního studia. Mezitím došlo k velké geopolitické změně a v roce 1990 byl celý příběh už mimo mísu. Triky odpovídají technologii stop motion, jen jsou provedeny dost diletantsky. S odstupem času není de facto co hodnotit. Amatérští Transformers se snahou o mírové poselství, které je však dost křečovité a těžko uvěřitelné. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Robot Jox jsem už kdysi viděl, ale z hlavy se mi naprosto vypařil. Možná na to má vliv i dnes digitálními efekty přeplněné filmy jako (příbuzní) transformers. To ovšem neovlivnilo kvalitu tohoto béčka, pěkně postaru udělaného na kolenou za "pár" dollarů. Zápas robotů totiž představuje pěknou vizi světa po válce, kde se již nebojuje kvantitou, ale kvalitou ve "sportovním" utkání robotů. Je to dobrá myšlenka, později jsem ji zahlédl tuším v SeaQuestu (a trochu si z ní vzalo i anime NGE, vzpomněl jsem si i na legendární Mechwarriory...). Je jasně patrné, že Stuart Gordon se chtěl svést na mánii okolo transformers hraček a tv seriálu, což se mu komerčně nepovedlo, ale dnes je jeho dílo bráno s nadhledem a zábavností. U podobně laděných (upřímných) béček však v podstatě nic vytýkat nechci, protože i Gary Graham mě prostě bavil a (dnes předpotopní) triky mají nádech nostalgie:) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hranica medzi odpadom a plným počtom je častokrát tenšia, ako medzi troma a štyrmi hviezdami. Preto potom tieto extrémy priemerujem. Tu je vážne všetko zlé, pôsobí to skôr ako z roku 1980, ale práve preto je to taká švanda. Dizajn budúcnosti je iba nevydareným upgradeom vtedajšej súčastnosti, ale s tým musia tvorcovia rátať. Nadčasovosť tak podobné typy scifi o budúcnosti postrádajú. Myšlienkovo taktiež, pokiaľ tu šlo nebodaj o reflexiu rivality USA vs. ZSSR pri "dobývaní" vesmíru. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety, když mi bylo 5 a já sledoval tenhle film na zrnící televizi, jsem si připadal jako v jiném světě. Robot Jox se u nás vžil jako označení pro kteréhokoliv bojového robota. Když jsem si vybíral robotí hračky, kontroloval jsem, jestli mají pásy. V té době jsem podobný film jaktěživ neviděl, a nevěděl jsem, že na podobný film si ještě hodně dlouho počkám. Nostalgii stranou, příběh je lehce připitomělý, herci prkenní a zápletka až na rychlý úvod velmi jednoduchá. Efekty jsou však skvělé i dnes a roboti mají pořádné ocelové koule. Pohledy z kabiny, kdy pohyby řidiče korespondují s pohyby obřího stroje jsou prostě nádherné. Je mi záhadou, proč battletech ve filmech neprorazil. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Před novým shlédnutím: Tady to bude zatím bez hodnocení. Pamatuju si ale, že když jsem to jako malý viděl na videu, tak jsem potom filmu běžel ven, schoval se v nějakým větším křoví a hrál si tam na to, že jsem uvnitř obrovského robota a řídím ho. Nostalgie jako prase. Dneska si ale už nepamatuju z filmu nic, jen že tam spolu bojovali nějací dva roboti. Snad budu mít příležitost to ještě někdy a snad v brzké době vidět. Po shlédnutí po více jak dekádě: Tak jsem to viděl a nostalgie zapracovala. Při sledování filmu jsem si vzpomněl, že jsem v něm snad poprvé v životě slyšel větu "Zlom vaz" a strašně jsem řešil, co to znamená a rozuměl jsem "Zlom vlas". Teď s odstupem času jsem se bavil ale úplně jinak než tenkrát. Dostala mě totální béčkovitost a naivita, která z filmu sálá. Bavily mě také producentské kompromisy, kterých je film plný. Co to je producentský kompromis? To je, když producent slíbí film produkovat pod podmínkou, že se v něm objeví nějaké lákadlo dané doby, například v bondovce Moonwalker lasery a vesmír, páč prostě frčely v té době Hvězdné války. Tady je vidět, že se to snažilo nalákat na všechna lákadla přelomu osmdesátých a devadesátých let. Jsou tu různé digitální předměty, dálkové ovladače, videotelefony, jsou tu lasery, roboti, je tu souboj zlej rusák versus hodnej amík, je tu bitka ve vesmíru, jsou tu vznášedla a co mě pobavilo nejvíc - je tu karate a box, což v té době frčelo maximálně a ve filmu je cítit, že tam je tato složka celkem násilně našroubovaná. Ale prostě mě to bavilo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)
  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)
  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama