Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(více)

Recenze (125)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Robot Jox jsem už kdysi viděl, ale z hlavy se mi naprosto vypařil. Možná na to má vliv i dnes digitálními efekty přeplněné filmy jako (příbuzní) transformers. To ovšem neovlivnilo kvalitu tohoto béčka, pěkně postaru udělaného na kolenou za "pár" dollarů. Zápas robotů totiž představuje pěknou vizi světa po válce, kde se již nebojuje kvantitou, ale kvalitou ve "sportovním" utkání robotů. Je to dobrá myšlenka, později jsem ji zahlédl tuším v SeaQuestu (a trochu si z ní vzalo i anime NGE, vzpomněl jsem si i na legendární Mechwarriory...). Je jasně patrné, že Stuart Gordon se chtěl svést na mánii okolo transformers hraček a tv seriálu, což se mu komerčně nepovedlo, ale dnes je jeho dílo bráno s nadhledem a zábavností. U podobně laděných (upřímných) béček však v podstatě nic vytýkat nechci, protože i Gary Graham mě prostě bavil a (dnes předpotopní) triky mají nádech nostalgie:) ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

No byla a je to pořádný béčko, ne-li céčko, se slaboduchými herci, slabým scénářem, nic moc triky, přeci jen už Terminátor měl 6 let a těch pár rubaček hromad šrotu to nevytrhlo. Chopit se toho pořádný studio s větším rozpočtem, třeba by to bylo lepčí - že by se tady pan Bay inspiroval ? Z nostalgie dávám 40 %, bez ní by to bylo tak o ještě 10 % míň. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Krásný béčko v zajímavě situované budoucnosti. Budoucnost je jenom nastíněná a děj se točí kolem zápasů samotných. Graham to táhne s přehledem. A celý film má ještě nádech osmedesátek se všema plusama a záporama. Plusů je u mě víc. Tyhle filmy miluju. -"I'm gonna get in this thing and I'm gonna kick - your - ass!" ()

choze 

všechny recenze uživatele

Stuart Gordon a jeho (a Yuznův) dvorní herec Jeffrey Combs přispěli našemu porevolučnímu videoboomu řadou populárních titulů, vedle lovecraftovských adaptací RE-ANIMATOR a ZE ZÁHROBÍ také akčními sci-fárnami PEVNOST STRACHU a ROBOT JOX. Druhý jmenovaný snímek Gordon natočil pod názvem Robojox v roce 1986 s úmyslem popást se na transformerské mánii vyprovokované televizním seriálem "TRANSFORMERS" (1984-87). Uvedení filmu bohužel zdržel bankrot jeho produkční společnosti Empire Pictures bratří Bandů (mj. vyprodukovala i ARÉNU, RE-ANIMATORA, ZE ZÁHROBÍ a VĚZNICI) na konci 80. let a když se konečně dostal do kin, šílenství kolem transformerů už odeznělo a snímek propadl. Celkem po právu, protože triky (pookénková animace miniatur robotů, zadní projekce aj.) jsou velmi slabé, akce tu není tolik kolik by mohlo a ukecaný scénář je maximálně předvídatelný (např. vedlejší linie se zrádcem ve vlastních řadách). Nicméně i přesto (a s odstupem času) je to docela napínavé, všechna ta heroizace robo-pilotů funguje a obzvlášť se mi líbilo finále s honičkou vesmírem a závěrečnou bitkou obou pilotů mezi troskami zničených robotů. Jeffrey Combs se tu ale jen mihne jako Prolét č.1, komentující zápas. ()

Dallas 

všechny recenze uživatele

No teda som aj zabudol, že tento film existuje. Pritom som ho ako malý chlapec videl na páske 30x. Dnes už na mňa v dobe transformérov toto staré skrípanie železa, vôňa zhoreného paliva alebo vystrlená obria kovová ruka nepôsobia takým silným dojmom ako vtedy. No ale vtedy to bola bomba a dodnes sa pamätám ako mi otec doniesol ako darček túto vhsku s mne oči zažiarili tak silno, že Matsumotova tajná zbraň bola oproti tomu už hasnúca diódka. Vtedy by to bolo určite za 5*, ale dnes tomu dám slušné 3*. 65% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)
  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)
  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama