Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No dokumenty moc nesleduju, ale tenhle se fakt poved. Sledujem Arnoldovo pripravy, ale zaroven i pripravy nekterejch jeho souperu na soutez Mr. Olympia. Akorat mi prislo, ze Arnieho souperi tu neustale trenujou, kdezto Arnold se spis jen tak bavi a zamaka si jen obcas. Taky necekejte, ze byste se dozvedeli nejaky posilovaci tipy, pripadne neco z Arnodlovo zivota, tohle je ciste o priprave na soutez. Arnold tu je prezentovanej jako lehce vtipalek, trochu vychcanek, ale hlavne sebejistej namakanej borec, kterej nema absolutne konkurenci. No tenhle dokument se vlastne nic jinyho ani ukazat ale nesnazi, Arnold byl a je borec a nikdo s tim nic nenadela. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger je velká osobnost a to ani nemusíme vidět tenhle snímek, ale to je jasné samo o sobě. Ale když se podíváme, tak zjistíme že je to nejen velký Terminátor ve filmu, ale byl i ve skutečnosti. Arnold vypadá jako skvělý, čestný člověk, a tak to taky zůstane. Tady se ale koukáme jeho putováním kulturistickou kariérou, kterou měl naprosto obrovskou a taky si všechny tituly Mr. Olympia zasloužil. Arnolda jen tak nikdo nezastaví! Arnold bude navždy! ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dnes mi volala matka a i když je soutěž až zítra, řekl jsem jí, že jsem vyhrál. Ať nemá starosti. A taky, že vyhrál. Už zase. Neznám na světě jinou osobnost, která by měla takové sebevědomí, inteligenci a víru ve vlastní schopnosti, jako Arnold Schwarzenegger. Jedinečný dokument, který nám dovolí nahlédnout do zákulisí kulturistiky a soutěže Mr. Olympia 1975, kde se Arnie loučil se sportovní profesionální kariérou. A i když tady občas působí trošku nafoukaně, nelze o jeho úspěších ani na vteřinu pochybovat. P.S. Zajímavé jsou i bonusy na DVD, kde je například snímek (takový film o filmu), ve kterém se hlavní představitelé Pumping Irona po čtvrtstoletí opět sejdou. O Arnoldovi zde mluví v superlativech i známé osobnosti ze světa filmu, jako např. James Cameron, John McTiernan, Dwayne Johnson, John Milius, Clint Eastwood či Sylvester Stallone. Vynikající podívaná. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Na tomhle dokumentu je skvělé, že vás bude bavit, i když nepatříte mezi zapálené fanoušky kulturistiky. Doba se postupně změnila a dnes tyto chodící hory svalů vypadají jinak, než tomu bylo zde z období konce 70. let. Železný Schwarzenegger je zároveň dost trefný "překlad" z Pumping Iron, protože je hlavně o Arnoldovi a jeho hlavě. Nejvíce fascinující je ten jeho nadhled, sebejistota a jak má všechny na háku, ovšem pokaždé férový nebyl. Když ale sledujute všechny kulturisty okolo, tak je vám jasné, kdo je tady králem. Obrovský sympaťák je ale i šampion do 90 kg Ital Franco Columbu a též američan Mike Katz. Naopak poněkud nabubřele na mě působil Ken Waller. Dokument sám o sobě má svoji stopáž, tak akorát, nahlédnete díky němu i na další kulturisty, jejich zákulisí a na úpornou dřinu v posilovně. To vše bez omáčky a poutavou formou. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pohľad na to ako vznikajú monštrá. Každodenný tvrdý tréning prinášajúci bolesť a len tým najlepším slávu a obdiv. Arnold Schwarzenegger dosiahol kulturistický vrchol a následne aj ten filmový. Dokument však pre mňa nepriniesol nič extra. Snáď len to, že psychická kondícia je najdôležitejšia aj v tomto čisto fyzickom odvetví. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)
  • Filmem se krátce mihne Arnoldův kulturistický mentor Joe Weider, jak aranžuje Arnolda a pár krásek v bikinách při fotografování. (lekr)
  • Arnoldovy míry z roku 1975 jsou následující. Výška 185 cm, váha 104 kg, paže 54 cm, hrudník 140 cm, pas 79 cm, stehna 71 cm a lýtka 50 cm. (maseer2)

Reklama

Reklama