Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La révolution (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (219)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání po tolika letech těšení. Stárnoucí hvězdy, takové neslané, nemastné, moc jsem se za celý film ani nenasmál.Také se to mělo natočit v době slávy Návštěvníků a ne po tolika letech, snad díky závěru bude i čtyřka, která by mohla být i vydařená vzhledem k tomu, kam se zase v cestování časem dostali. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Jako nevím no. Ten trend točit pokračování po letech trvá již delší dobu, ale jen hrstce filmů se to podaří udělat s grácií. Většinou do dopadá takhle. Neříkám, že mě film u něčeho nerozesmál a že by se na revoluční "Paříž" a její kostýmy nedívalo dobře. Bohužel to je tak všechno. Jean Reno nemá moc co říci a Jacquouille chvílemi padá až do trapnosti. Díky zdejšímu hodnocení jsem se na to díval bez větších očekávání a tak mé zklamání bylo o to menší. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Žertovné hrátky s historickými dějinami dospěly do hysterických gagů, které se povětšinou točí kolem zanedbané hygieny dvou hlavních aktérů - středověkého rytíře Godefroye de Montmirail a jeho oddaného sluhy Jacquouille. Jejich představitelé Jean Reno a Christian Clavier se můžou přetrhnout, ale nad průměr to ani oni nevytáhnou. Kolem hrubě nepovedeného třetího dílu se jen opatrně našlapuje, kvalitou se mu tohle pokračování určitě vyhýbá, i tak se mnohdy blíží prostinké komedii, kde se repetitivně opakují stále stejné gagy, jednou je to zápach ze zanedbané ústní hygieny, podruhé je to zápach z nemytého těla, třetí druh gagů už jsem nezaznamenal, neb snad ani neexistoval, dál už to bylo totiž vtipné jen sporadicky. Divák není ušetřen ani celkové přemíry ukřičenosti a teatrální trapnosti. Scénář je docela tragédie, naši výtečníci se ocitnou uprostřed Velké francouzské revoluce, kde aristokraté jsou nežádoucím elementem, a pomocí vymyšlené historky o vzdáleném příbuzenstvu se připojí k aristokratické rodince na útěku. Doba je vybarvena absolutně nezajímavě, výprava do kolen nedostane, kromě pár vojáků a nepříliš početnému komparzu jsem ani neměl pocit, že by nějaká revoluce vypukla, k tomu kulometná mluva. Nebýt dabingu, určitě bych nestíhal číst titulky. Clavier vedle trojrole stíhá i scénář, který nemá moc co nabídnout a není ničím nápaditý. Závěr na chvíli vymění francouzskou revoluci za hitlerovské Německo, jenže je to opravdu jen na pár minut, aby výprava nepůsobila tak chudě a film málo atraktivně. Zraku pozorného diváka neujde Marek Vašut, zaregistroval jsem ho na začátku, dál už ne, a není to zdaleka jediná česká stopa, která je na filmu zanechána. Český produkční štáb se výrazně podílel na vzniku filmu. Všechny čtyři díly Návštěvníků režíroval francouzský veterán Jean-Maire Poiré a čekal bych, že si to lépe ošetří po fiasku s americkou anabází. Výsledkem je komedie, která v kinech velkou parádu neudělala. Pokud nečekáte vyloženě oslnivý návrat, můžete být s prostinkou náloží gagů spokojeni. Bohužel, osobně jsem se ani jednou nezasmál. 5/10 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Slovník a výrazivo. To je vše, co zůstalo ze starých dobrých Návštěvníků. Plácání se v době VFR je zklamáním, příběh postrádá směr, možná pro samotné Francouze je tato doba pikantnější, mohou v tom zažít něco z vlastenčení, co rodák z českých luhů nezná. Nedostává se vtipů, humor se omezil na zápach bratrance Ybéra a jeho sluhy. Český dabing chválíme, až na Bohdana Tůmu, jehož hlasem mluví polovina vedlejších postav. Vtípek s rudým praporem se líbí a může být jediným důvodem pro natočení ještě jednoho dílu. Kutná Hora se na pozadí míhala, ale na pořádné zhodnocení to chce dvd a stopovat. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Víte za mých časů když se nešikovně zacházelo se sekyrou, způsobovala mnoho utrpení... tento stroj je šikovný ! '' ----- Francouzská revoluce byla fakt šílená doba. Hlavně pro šlechtu, jenže pak už to mlelo všechny... Dokonce nakonec i samotné děti revoluce. Stačí si přečíst paměti pařízského kata co to bylo za hrůzovládu když se občané a lůza chopili moci. Ačkoliv je tenhle film komedií kdo chce tu šílenou dobu z toho pocítí. Skvěle tam pak samozřejmě kontrastuje středověký rytíř coby šlechtic své doby, tedy vymakaný silný válečník se šlechtou té doby... Tedy muži s parukami (leckdy zdegenerovaní), s napudrovanými obličeni v bílých punčochách píšící básně :-). Tředí díl naštěstí moc nepřeskakuje mezi minulostí a současností a v podstatě se drží hlavně v době francouzské revoluce. Tvůrci si šikovně poradili s faktem, že Reno a Clavier mezitím zestárli. Kulisy byly fajn, kostýmy také, potěšilo natáčení u nás i účast českých herců v čele s Markem Vašutem. Bohužel na mně to bylo až moc dlouhé. Ty necelé 2 hodiny filmu byly skoro dost... Konec docela zaujal, přeci jen mám druhou světovou rád. Ale kolikrát nás ještě díky chybám lektvaru chtějí filmaři provádět francouzskou historií? Nebude to po čtvrté a jako že to má k tomu našlápnuto... už nuda? Dám za 3 vši z galejí. * * * ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Hudbu do filmu nahrál Český národní symfonický orchestr. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se natáčel v České republice. Francouzské filmové hvězdy Jean Reno (Godefroy) a Christian Clavier (Jacquouille) tu strávili během natáčení filmu celkem měsíc a půl. První klapka padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Natáčelo se na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí, v Praze a na několika zámcích ve Středních Čechách. Poté se francouzský i český štáb přesunul do Belgie. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama