Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 3
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Videa (81)

Trailer 3

Recenze (194)

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

No upřímně... spíš než pokračování po událostech po vzbouřeních robotech. Jsem měl pocit že se spíš koukám na serii Total Recal a něco jako Robocoop. Ty MX jsou opravdu docela děsiví. B) Taky předpokládám že v budoucnu jistě se to v tomto ohledu nějak víc rozjede a historie se bude tak nějak opakovat. Jinak, jejich znánlivě lidská forma mě ze ze začátku docela štvala.. ale, po chvíli sledování děje a hlavně z příchodem Kámo" jsem tohle nějak přestal řešit. Jako že dát tam jejich původní podobu by jistě nebylo na škodu, ale ty prachy co by to stálo. :) Budeme se hold muset pro zatím spokojit z lidským skinem a občasným prosvítáním. :D Jinak seriál má docela spad a zajímavé celkem věrné postavy. Kámo" mě docela baví, hlavně jak simuluje pocit dotčení, vzteku, vášně... či vtipu. :D Záporáci jsou zatím docela nevýrazný a vzhledem k rafinovanosti svých zločineckých aktivit jednoduší. :) Ale na pilot víc než jsem čekal, takže dobrý. Je to i docela inteligentně vymýšlený... plus nějaké odkazy na původní film. Kennex má v gelu nohu, zatím co ten před tím měl ruku. Navíc, Krimy mám rád... ze špetkou inteligentního uvažování, tomu se rozhodně nebráním. Takže klidně pro začátek nahážu 4 hvězdy a případně přidám nebo uberu. Je to zatím jen pilot... ještě se toho může hodně změnit. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Blade Runner, Já robot, Minority Report, Deus Ex, Ghost in the shell, Total Recall, Zvláštní dny, Binary Domain a tucet dalších. Nenašel jsem na tom snad jediný originální prvek (né že by mi to vadilo, taky se ve svých povídkách dost inspiruji, ale tohle už je prostě moc). Jediný plus tohohle seriálu je Karl Urban a ucházející akční scény. (Zatím, uvidíme co bude dál ale už ani nevím, jestli chci dál sledovat). ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Hlavním důvodem proč jsem se o tento seriál začal zajímat je po žánru sci-fi, Karl Urban. Tento borec z Dreddu mi tohoto kontextu seriálu dokonale sedí. Velmi oceňuji tvůrce za nápady ohledně technologií využité ve všemožných situacích. To je přesně to, co hledám a na co těším ve sci-fi projektech. Jediné co bych tady u tohoto počinu vytkl, představoval jsem si větší návaznost dílů na sebe, nemyslel jsem si, že to bude točené jako klasická kriminálka od jednoho dílu ke druhému. Dá se to ale skousnout a tak 60% je na cestě. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Každý se tu prsí, jak mu to přijde neoriginální a kdesi cosi, prostě řečičky o tom, jak to každý "poznal", ale to není hlavní problém seriálu, není to to, co vás odradí. Roboti pomáhající v budoucnosti lidem, nikdy už asi nepůjde zpracovat originálně, to se někteří místní erudovaní kritici poněkud sekli, to je zkrátka jako téma zcela v pořádku. Ten seriál je špatný z úplně jiných důvodů. Z jednoduchosti, povinné přímočarosti a jisté naivnosti. Tvůrci totiž nastínili svět plný robotů bez emocí, s unylou tváří, ale protože taková krabice seriál neutáhne, naroubovali tam černouška, aby měli roboto/člověka. Kdyby tam byl od začátku, prosím, ale tohle je něco, co mě natolik zklamalo, že si nejsem jist, zda vůbec vydržím koukat na všechny sezony, pokud to náhodou neutnou dřív, což bych se vůbec nedivil. Seriál má jakousi televizní patinu, působí lacině a nad zápletkou může přemýšlet jen opravdový gaučový trotl. Další scifíčko, které se prostě nepovedlo, ale zcela určitě ne proto, že připomíná Já, robot. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Some cops are born, others are made aneb Kriminální příběhy z budoucnosti. 1) Zajímavě fungující svět budoucnosti s přátelskými roboty a nepřátelskými kriminálníky nevypadal zle. Problémem je manufakturní výroba, spousta scénáristů a nedostatek kvalitního dramaturgického dohledu. Proto kolísá kvalita epizod, dějové linky nenavazují nebo jdou někam do prázdna, klesají počty diváků a FOX ruší pokračování. 2) Seriál měl potenciálně zaděláno na lepší budoucnost. Postava "lidského" robota je vděčné téma, ale potřebovala víc, než jen schopnost ironických hlášek. Prostředí je zajímavé a chvilkami to zablikalo, že by se jako mohlo něco zajímavého dít. Sexbotům, chromům, sledovanosti internetového vysílání pomocí živých vražd a spoustě dalších nápadů chybělo jasné rozpracování a dotažení do konce. Nemluvím ani o tom, že zůstala nezodpovězena palčivá otázka, co že je vlastně za Zdí. 3) Zaujali mě 40letý přitažlivý Michael Ealy (lidský robot Dorian) a 42letý britský komik Mackenzie Crook (policejní technik všeuměl Rudy). 4) No je to škoda. Další nedotažený projekt. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (3)

  • V 15. minutě, když si jde John (Karl Urban) objednat nového androida, slyšíme v pozadí skladbu „Personal Jesus“ od britské hudební kapely Depeche Mode, která vyšla v roce 1989 jako první singl ze sedmého studiového alba „Violator“. (Trajektt)
  • Zbraň, kterou používá Kennex (Karl Urban), je pistole Taurus PT92AF pouze ''ověšená'' ve futuristické skořápce, pistole ostatních mužů zákona jsou Zoraki 925a pistole žen zákona jsou Beretta 8000 Cougar. Taurus PT92AF jsme mimochodem mohli spatřit ve filmu Timecop (1994), v němž ji jako služební zbraň používal Max Walker (Jean-Claude Van Damme). (HectorHagman)

Reklama

Reklama