Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 1
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Videa (81)

Trailer 1

Recenze (194)

Alementina 

všechny recenze uživatele

První, co každého musí napadnout při sledování pilotního dílu je "Já, robot", ze kterého někdo udělal seriál. Bohužel druhý díl naznačuje, že to spíše bude něco způsob "CSI Miami/NY apod." odehrávající se v budoucnosti. bohužel fanda těchto seriálů jsem nikdy moc nebyla, ale tady to zachraňují všechyn ty "sci-fi" věcičky, takže se na to pěkně kouká, ale pochybuju, že to bude mít větší přesah. Ale ráda se nechám překvapit :) ... dodatek, po 4 dilech me to prestalo bavit, snizuji na 3* ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ale áno. No dobre, je pravda, že napriek zaujímavej téme, dobrému príbehu a obsadeniu je to slabšie, ako som čakal. Medzi Urbanom a Ealym nie je prakticky nijaká chémia. Akcia je dobrá a dynamicky natočená, ale paradoxne trochu suchá. Prípad nemá nijaké wow momenty, príliš neprekvapuje, nevyráža dych a je skôr na pol ceste medzi C.S.I. Miami a Lovcom zločincov. Takže zatiaľ... 70% za pilot. Uvidíme, čo ďalej, druhý diel je o poznanie lepší, nechcem predbiehať, ale budem ho sledovať pravidelne. UPDATE: Po 6. diely definitívne končím, je to iba stále väčšia nuda. ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Hlavním důvodem proč jsem se o tento seriál začal zajímat je po žánru sci-fi, Karl Urban. Tento borec z Dreddu mi tohoto kontextu seriálu dokonale sedí. Velmi oceňuji tvůrce za nápady ohledně technologií využité ve všemožných situacích. To je přesně to, co hledám a na co těším ve sci-fi projektech. Jediné co bych tady u tohoto počinu vytkl, představoval jsem si větší návaznost dílů na sebe, nemyslel jsem si, že to bude točené jako klasická kriminálka od jednoho dílu ke druhému. Dá se to ale skousnout a tak 60% je na cestě. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Seriálové překvapení loňského roku. Nečekal jsem vůbec nic a dostal jsem vynikají sci-fi/cyborg-bromance palbu mezi oči. Skvěle napsáno a na televizní poměry i obstojně natočeno. Občas to v nějaké papírově slabší epizodě trošku zašustí, ale jinak si mě detektiv Kennex, robotický parťák Dorian i ten švihlý nerd od kompjůtrů zcela podmanili. Natěšeně vyhlížím druhou sezónu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Some cops are born, others are made aneb Kriminální příběhy z budoucnosti. 1) Zajímavě fungující svět budoucnosti s přátelskými roboty a nepřátelskými kriminálníky nevypadal zle. Problémem je manufakturní výroba, spousta scénáristů a nedostatek kvalitního dramaturgického dohledu. Proto kolísá kvalita epizod, dějové linky nenavazují nebo jdou někam do prázdna, klesají počty diváků a FOX ruší pokračování. 2) Seriál měl potenciálně zaděláno na lepší budoucnost. Postava "lidského" robota je vděčné téma, ale potřebovala víc, než jen schopnost ironických hlášek. Prostředí je zajímavé a chvilkami to zablikalo, že by se jako mohlo něco zajímavého dít. Sexbotům, chromům, sledovanosti internetového vysílání pomocí živých vražd a spoustě dalších nápadů chybělo jasné rozpracování a dotažení do konce. Nemluvím ani o tom, že zůstala nezodpovězena palčivá otázka, co že je vlastně za Zdí. 3) Zaujali mě 40letý přitažlivý Michael Ealy (lidský robot Dorian) a 42letý britský komik Mackenzie Crook (policejní technik všeuměl Rudy). 4) No je to škoda. Další nedotažený projekt. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (3)

  • V 15. minutě, když si jde John (Karl Urban) objednat nového androida, slyšíme v pozadí skladbu „Personal Jesus“ od britské hudební kapely Depeche Mode, která vyšla v roce 1989 jako první singl ze sedmého studiového alba „Violator“. (Trajektt)
  • Zbraň, kterou používá Kennex (Karl Urban), je pistole Taurus PT92AF pouze ''ověšená'' ve futuristické skořápce, pistole ostatních mužů zákona jsou Zoraki 925a pistole žen zákona jsou Beretta 8000 Cougar. Taurus PT92AF jsme mimochodem mohli spatřit ve filmu Timecop (1994), v němž ji jako služební zbraň používal Max Walker (Jean-Claude Van Damme). (HectorHagman)

Reklama

Reklama