Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 7
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 7

Recenze (331)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Fascinujúca a nebezpečná vec v jednom, to sa nevidí každý deň. KILL OR BE KILLED - to je, oč tu běží. A to čo má byť? Asi 5 najväčších strachov ľudstva v jednom seriáli. Je návykový a zaujímavý, to áno. Lenže prečo točiť niečo tak deprimujúce, násilné a načo si zahrávať s pudovým strachom divákov? V realite človek zažije až príliš negatívnych emócií na to, aby bolo správne mu ich servírovať aj na obrazovke. Qui bono? Po 30. dieloch mám toho už dosť. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Seriál má velmi slibnou premisu, která určitě nadchne všechny fanoušky postapo žánru. Veškerý svůj potenciál ale zazdívá snahou svést na vlně megaúspěných teenagerských filmových sérií poslední doby (jako Twilight nebo Hunger Games), a tak cílí především na teenagerské diváky (tematicky má blíž k Hunger Games, kvalitativně bohužel k Twilightu). Osud lidstva tu tedy není tak důležitý jako to, kdo se z těch mladých a krásných vyšampónovaných hrdinů a hrdinek do koho zamiluje. Škoda. Bylo tu zaděláno na víc. Ale jako guilty pleasure – proč ne? (Od druhé série se to prý zlepší.) ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nenazval bych to přímo alergií. Na CW mě ale přesto cosi permanentně odpuzuje. Takže i když si to chci jak se patří užít, stejně mi na pilotu vadí ty směšný teen dialogy, urážející herecké výkony a častokrát nechtěně zabitá atmoška... Má to svý nadupaný momenty a uteče to jedna báseň, zápory ale zatím převládají. Jestli si to další týden zapnu, tak jenom kvůli tý uhrančivý brunetce. ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

První série: 60% - skvělý námět, povedený výběr herců a od poloviny se slušnou gradací a temnotou. Škoda jen chyb, které jsou u CW seriálu běžné - zbytečné teen romace, ale oproti knize je to snesitelné. Druhá série: 90% - ve všech ohledech zlepšení, až se nechce věřit, že je to od stejných tvůrců. Námět se neskutečně rozvinul a přináší obrovské množství morálních otázek a dilemat, které nejsou běžné u žádného tv studia natož u CW. Škoda, že seriál nemá větší finanční podporu, abychom dostali trošku pompéznější podívanou. Na druhou stranu aspoň forma nemlátí obsah jako je tomu například u Hry o trůny. Patřičně temné, krvavé, herci HRAJÍ, triky dostačující, příběh šlape kupředu a nenudí, množství překvapení s přesahem. Nečekaná seriálová pecka, která si zaslouží každého diváka. Snad to další řadou neposerou. Náběh na pátou hvězdu tu je. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí třetí série jsem se rozhodl okomentovat seriál i jako celek. Jde o velkolepou podívanou, které scházejí kvalitní herecké výkony, jakýkoliv scénář a režie. Celá tato záležitost na mě působí jako jedna velká a nepodařená improvizace, což je škoda, protože původní nápad rozhodně nebyl špatný, jenže pak evidentně přestal chodit do práce scénárista a už to jelo. Hercům se nedá v žádném případě upřít snaha, naopak je jí tam tolik, že místy přechází až do křeče. Dalšími záležitostmi, kterých je jednoduše příliš mnoho, jsou patos, heroické pózy a prohlášení a motivační promluvy, kvůli kterým často utichnou i nejzuřivější boje, aby se později znovu rozhořely plnou silou. Na druhou stranu uznávám, že se člověk dozví i věci netušené, jako příklad uvedu, že je možné v primitivních podmínkách se základním nářadím a s použitím trosek z kosmické stanice vybudovat hermetickou místnost za 20 minut. Nejtrapnější postava:Octavia. Nejotravnější postava:kancléř/prorok Jahahááá. Závěrem bych rád dodal,že nejsem zuřivým odpůrcem CW,například seriál iZombie si užívám. ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • V epizodě zazní píseň „Hymn“ od Joela Portera. (Duoscop)
  • Seriál se mimo USA natáčel také v Kanadě. (Varan)

Reklama

Reklama