Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer

Recenze (331)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ale prosím vás, fantasy? A to kto kde nabral? Zato, že tam bol dvojhlavý jeleň, alebo jaskyňa čo žrala všetko živé?  Vo vesmire je všetko možné. Čistokrvné scifíčko. Začalo to ako také celkom príjemné postapo s bojom o prežitie a nakoniec sa to zvrhlo na monštruózne medzihviezdne scifi s chaoticky prepleteným, no uceleným dejom. Miestami pritiahnuté za vlasy, miestami pár opakujúcich sa prvkov nudilo, ale celkovo príjemné prekvapenie. Sranda, dráma, tragika, zrady, zvraty, akčné scény... Všetko v jednom. Len dlhé ako fras. Prvé série bavili najviac, potom sa to trošku zamotalo, ale ešte v norme. Aj chaos môže byť zaujímavý. A zaujímavých bolo aj pár pekných myšlienok o povahe ľudstva. A Clarke? Liezla na nervy, ale z časti sa aj dá chápať. Pri mnohých scénach by som ju však najradšej kopol do riti. Nadpriemer. 75/100 ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S02e01: Prvú sériu som prestala pozerať cca v polke, pilota druhej som si pustila viacmenej aby som zistila, či sa niekam posunuli. Tož posunuli, nie že nie, ale každodenné starosti sú okolo a okolo stále o tom istom. // Zatiaľ do s01e04: Neveľmi bystrí teenagere delikventi v podivnom lese. A nezhodnú sa ani len na tom, čí sa zostávajúcich pár stovák ľudí s nimi na planétu zmestí alebo je lepšie stať sa onedlho 100% žijúcich ľudí. Ale uznávam, zatiaľ sa na to pozerá dobre. :) ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Fascinujúca a nebezpečná vec v jednom, to sa nevidí každý deň. KILL OR BE KILLED - to je, oč tu běží. A to čo má byť? Asi 5 najväčších strachov ľudstva v jednom seriáli. Je návykový a zaujímavý, to áno. Lenže prečo točiť niečo tak deprimujúce, násilné a načo si zahrávať s pudovým strachom divákov? V realite človek zažije až príliš negatívnych emócií na to, aby bolo správne mu ich servírovať aj na obrazovke. Qui bono? Po 30. dieloch mám toho už dosť. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

První díly naznačují, že seriál bude o bandě děcek urvaných ze řetězu, ale není tomu tak. Postavy se pod tíhou okolností neuvěřitelně mění, téměř v každém díle nastává nějaký zvrat. Bylo by škoda nechat se odradit cca prvními třemi díly. Dále obsahuje spoilery! Baví mě vývoj postav. Z privilegované puberťačky se stává silná vůdkyně, která činí těžká rozhodnutí. Z psychopata se stává rozumný vůdce. A když dostanou na obrazovce/monitoru větší prostot Groundeři v čele s Lexou a jednají o spolupráci se Sky people, tak teprve má seriál grády. Sakra, nemůžu se dočkat třetí série. ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Zatím (po čtyřech dílech) opatrná čtyřka. Uvidím, co bude dál, ale už sám fakt, že po novém roce začne třetí řada, svědčí o určité kvalitě. EDIT uprostřed druhé řady - stále perfektní seriál, mezitím dvě drobností, které tomu ubírají na kráse: a) prediktabilita - téměř každý zvrat předvídáte na hony dopředu b) extrémní podceňování účinků atmosféry na téměř nebo úplně nekontrolovatelné objekty vstupující do ní z oběžné dráhy + zásadní podcenění vlivu dopadu tělesa z oběžné dráhy bez padáku na lidský organismus, byť by byl pád sebeřízenější. EDIT2 - klíčová novinka pro třetí řadu - v prvním díle si zahraje Shawn Mendes drobné cameo! ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Seriál byl natočen podle knižní předlohy s názvem "Prvních sto" od Kass Morgan. Zatímco v knize se děj soustředí na postavy a jejich vztahy, v seriálu je hlavní myšlenkou apokalyptická planeta. (Mr.nachos)
  • Poté, co se ve 4. epizodě 2. série "Many Happy Returns" lidé z archy dostanou na Zem, nacházejí přistávací modul. Abby (Paige Turco) vyryje nožem vzkaz pro Clark (Eliza Taylor) na modul. Když však Clark vzkaz najde, není vyrytý nožem, ale je napsán křídou. (Denila)

Reklama

Reklama