Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (85)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Bodybuildingu zrovna neholduji. V podstatě jsem o něm nic nevěděl, ale řekl jsem si, proč si nerozšířit obzory a nezkouknout také něco jiného, než obvykle. A musím říci, že jsem byl hodně příjemně překvapen, s jakou chutí a zaujetím jsem tento téměř dvouhodinový dokument o sportu/umění/zálibě hltal. Je moc pěkně zpracovaný, doplněný příjemným hlasem v komentáři. Za mě spokojenost a rozhodně nelituje, že jsem tuto "vekou neznámou" viděl. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pre mňa, čo mám 60 kíl aj so zimušnými kanadami, je niečo také nepredstaviteľné. Obludy, hory svalov, ale nie len o tom je tento film. Máte možnosť nahliadnuť do zákulisia, tréningov, stravy ale hlavne sa dostanete do hlavy jednotlivým obrom. Dozviete sa rôzne zaujímave veci z ich súkromného života, ako sa dostali ku kulturistike, aké ťažké je sa udržať, kvalifikovať, o čom všetkým ide a aké medzi nimi panujú vzťahy. Veľmi dobre a veľmi zaujímavo natočený dokument, ktorý má potenciál a dokáže ho dopozerať aj nekulturista. A zachytenie stresu a nervozity v samotnom závere je len čerešnička na torte. 4 z 5 ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Kulturistika spadá do unikátní kategorie, je to sport, je to zábava, je to životní styl a je to taky umění. Takže musíte mít cit sochaře a vytesat svoje tělo." - Arnold Schwarzenegger ...Arnie slovy zkušeného profíka vystihl hlavní myšlenku a já jako úplný neználek nahlédla do světa namakaných, upocených, soupeřících samců. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Generation Iron je poměrně dobrý dokument, sem tam se dozvíme zajímavé věcí. Nadruhou stranu se to celé tváří, jak to rozebírá osudy kulturistů, ale je to spíše jen takové pozlátko na povrchu, než že by to zkoumalo něco do hloubky. Cvičim, žeru, je to otročina, jsem nejlepší, všichni ostatní se jděte vycpat, jo a neberu steroidy!!! Pro mě to bylo takové povrchní poselství. Např. takový Pumping Iron to zvládl o dost lépe řekl bych, možná to bylo tím, že se nesoustředil na tolik postav nebo jestli to bylo Arniem ;) Generation Iron jak jsem řekl na začátku je dobrý dokument, ale chtělo ho udělat nápaditější... ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Dávno je pryč doba kdy ulicemi procházeli muži zocelení válkou nebo prací na statku kteří na sobě nějaké ty svaly měli.Dnes se ulice hemží vychrtlými plyšáky které by v případě nebezpečí musela bránit i babička o holi.Filmový dokument GENERATION IRON ani zdaleka nedosahuje kvalit podobného filmu PUMPING IRON,ale i v tomto dokumentu z roku 2013 je vidět kulturistický svět v trochu jiném světle.Každý kulturista se už od nepaměti snaží přesvědčit přihlížející,že není jen tupá hora svalů,ale že má život jako ostatní,sice trochu podřízený cvičení a stravě,ale manželku i děti si jako běžný smrtelník může i při své profesionální zálibě dovolit.Dobrovolně se dřít spoustu hodin v posilovně je pro mnoho lidí nepochopitelné,ale kulturisté si to vždycky zdůvodní,je to pro ně určitá životní filozofie.Z dokumentu jsem vypozoroval že vyrýsovanost svalů ustoupila mohutnosti.A opět i v tomto sportu jsou dvě odlišné metody tréninku jako Stallone versus Lundgren ve filmu Rocky IV.Někteří kulturisté trénují v obyčejných posilovnách s minimálním dohledem při tréninku a pak jsou tu tací kteří trénují v moderním prostředí přímo pod lékařským dohledem.Závěrem je zde prezentována soutěž Mr.Olympia 2012 kterou vyhrál Phil Heath.Ať vyhraje nejvyšší kulturistickou soutěž kdokoliv legendu Arnolda Schwarzeneggera nikdo nikdy nemůže zastínit. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Phil Heath se stal posledním vítězem Mr. Olympia, kterému osobně pogratuloval spoluzakladatel této soutěže a "otec kulturistiky" Joe Weider, jenž zemřel 23. března 2013 ve věku 93 let. (RadimX)
  • Phil "The Gift" Heath se stal 13. vítězem v historii soutěže Mr. Olympia. (RadimX)
  • Největší počet získaných titulů Mr. Olympia drží Lee Haney a Ronnie Coleman, kteří zvítězili 8x. (RadimX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno