Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chování maskovaného zločince při přepadení auta bezpečnostní agentury probudí zájem Václava Plíška (B. Polívka). Policejní bard po odchodu od pražské mordparty hlídá bezpečí zákazníků nákupního centra a záznamy z kamer hravě doplní odborným komentářem. Pro nováčky na 1. oddělení tak může působit jako přechytralý důchodce. Přesto rád nabídne své zkušenosti mladším kolegům a přispěje k vyšetření případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně tohle tomu chybělo, starý dobrý postavy, je až neuvěřitelný, jak dva herci dokáží (Hanuš, Polívka ) dokáží dodat to správný divácký koření. Celý se to posunulo nahoru Hanuš vs Vetchý. Hanuš vs Juraj Loj a jako dezert Bolek Polívka versus stará parta a versus Juraj Loj. Mimochodem postava Joraje Loje vedle Hanuše dostala úplně jiný a pro mě mnohem, ale mnohem zajímavější lak. Navíc mě i případ hodně bavil i když i tvůrci Případů dělají klasickou chybu filmových kriminálek, když totiž udělají okruh podezřelých, ale z těch podezřelých je jen jeden známější herec.......no, kdopak bude asi pachatel ?? Tohle bohužel je klasika, která mě zničí mnoho jinak kvalitních českých krimošek, resp zkazí moment překvapení. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat starých známých ve vrcholné formě dokázal udělat s ne úplně zajímavého případu pořádnou jízdu. V rámci třetí série naprosto bez debat prozatím nejlepší epizoda. Hlavně Korejs to pořádně oživil. Jeho postava je skvěle napsaná i zahraná. Hlášky pálí ostrejma. Plíšek rovněž tradičně vynikající. Případ jako takový byl však úplně o hovně. [82 %] ()

Reklama

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne návrat mjr.Plíška na scénu. Vyzerá, že naozaj zostarol, veď prešlo pár rokov. Druhá séria sice končila s tým, že bude robiť externého poradcu, ale po čase už asi na externistov v polícii došli prachy.... Dej epizody celkom obstojný, pan Skopal zahral vynikajúceho záporáka, čeština Juraja Loja sa už dá počúvať a jeho Netík je už tiež celkom sympaťák. Hlavne od chvíle, keď uznal kvality mjr.Plíška...... ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musel jsem dát pět *. V porovnání s prvními dvěma díly se zde ukázalo, že mladý nadějný je jen namistrovaný blb, který uráží každého, kdo je podle něj níž než on. A tady narazil na Polívku a Hanuše a to mu nevyšlo. Ta průhledná paní pronesla jen asi dvě věty a tak jsem byl ještě víc spokojený. Za to druhá hvězda. Zbytek je za to, že se ukázalo, že je potřeba mít zkušenosti a ne jen sebevědomí. Jediné co mě mrzí, že jsem neviděl Skopala, jak kropí škorpionem tu dodávku. A ještě jedna věc - opravdu by si kriminalisté tak dlouho mysleli, že ten bezdomovec by mohl být pachatelem? Jak by pod tu kuklu nacpal to háro a Krakonošovy vousy?! ()

PenelopaW

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

!!!POZOR SPOILERY!!! Oceňuji název dílu, který odkazuje hned na několik postav, které se epizodou mihly. Oceňuji samozřejmě výskyt Plíška, na kterého jsem čekala - hodnocení jeho postavy vyšetřovatelem Netíkem pobavilo. Vcelku bych si přála, aby se stejně jako Korejs vrátil do týmu, ale moc tomu nevěřím. Na rozdíl od Korejse je rád tam, kde je, a nemá potřebu se cpát někam, odkud dobrovolně odešel. Co se pachatele týče, když jsem na to od začátku šla metodou, kterou jsou točeny české detektivky, kladla jsem si otázku: Opravdu si někdo myslí, že by zrovna Sváťa Skopal hrál roli obyčejného důchodce o berlích? ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Hospoda, kde kapitán Pražák (Filip Blažek) přebírá informace z prostředí ohledně střelné zbraně, se nazývá Drinopol a nachází se v Bělohorské ulici 63 na Praze 6. (Bobek27)
  • 1. oddělení koordinuje vyšetřování recidivisty Lustiga (Svatopluk Skopal) s Jihočechy, konkrétně s Táborem. Josef Korejs (Miroslav Hanuš) ke konci epizody mluví o tom, že Jihočeši prošetřují Lustiga v souvislosti s vykradenou hernou ve Voticích, které však leží ve Středočeském kraji, okrese Benešov. Tvůrci zřejmě zaměnili Votice za Mladou Vožici. (MIK0cz)
  • Když se policisté probírají zadrženými zbraněmi pachatele, jsou krátké palné zbraně každá zvlášť v sáčku, ale dlouhá zbraň není chráněna před otisky a policisté ji berou do rukou bez rukavic. (sator)

Reklama

Reklama