Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda druhé řady kriminálního seriálu Případy 1. oddělení se vrací k mediálně známým kauzám. Vrah, který utloukl dvě pracovnice advokátní kanceláře v centru Prahy, byl usvědčen vyšetřovacím pokusem, který se zapsal do dějin domácí kriminalistiky. Příběh už byl jednou televizně zpracován, ale tentokrát ho uvidíte s důrazem na skutečný průběh vyšetřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

ForGump 

všechny recenze uživatele

Návrat do pražské mordparty ve velkém stylu. Stále stejná sestava, která se v závěru rozrůstá o dalšího člena a hned je jasno, jaký asi bude. Prostě a jednoduše otravný už nebude jen Korejs, ale také příchozí Vrána alias Igor Chmela. První díl řeší smrt dvou advokátek. Tradičně je případ napínavý až do konce a zde naprosto uchvátí svým rozřešením. Oceňovat styl myšlení a jednání, jakým řeší parta vraždu je opravdové nošení dříví do lesa. Jedinečné. Silný první případ jako celý seriál má sílu v dialozích, jež jsou skvělé a je v nich i kapka humoru. Co je ovšem třeba říct a opakovat je také síla herecká. Z oněch stabilních výkonů, kde hlavně v prvním dílu září dvojka Vetchý - Polívka a ani Miroslav Vladyka není pozadu, se tady naprosto vymyká Vladimír Javorský, ve vedlejší, ale za to klíčové roli poloslepého inženýra Štětky. Případy potvrdili svou jasnou pozici jedničky na poli domácí krimi. 95%. Vedlejší role: Jiří Štrébl, Vladimír Javorský. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezvyknem sledovať seriál od druhej série, ale tentokrát sa to oplatilo. Za prípad so zavádzaním nielen diváka by sa nehanbil možno ani Poirot, len noblesa je nahradená bežnou prácou českých vyšetrovateľov a policajtov, ktorí nebudu mať ďaleko od smetiarov pri prehrabávaní košov. Ešte by niekto od fachu mohol upresniť, či neposlúchnutie rozkazov nadriadených môže v polícii prejsť ľahko a s úsmevom, ako u Dempseyho. ()

Reklama

Nonna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na pokračování seriálu jsem se opravdu hodně těšila a rozhodně mě další díl nezklamal. Jediné, co mi po tomto díle zůstává ležet v hlavě je postava šéfa mordparty, Korejse.........vzhledem k celkové autenticitě seriálu doufám a pevně věřím, že aspoň tato postava je filmovou nadsázkou. Protože mělo-li by se jednat i zde o realitu, Bůh nám buď milostiv, pokud nám na místech policejních šéfů "pomáhají a chrání" takovíto ješitní, mstiví a neschopní blbečci. Asi mi bude v příštích jiných rolích Miroslava Hanuše docela na překážku, zlomit k němu odpor:-). ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na výborné výkony Vetchého a spol. už jsme si tak nějak zvykli. Ale Vladimír Javorský byl naprosto dokonalý (smekám a kvůli němu jsem si díl pustil ještě 2x) to prostě doplnil, že si celek prostě zaslouží 5*... A také ten námět z pera života. A jako zvukař mám rád lidi, kteří mají také v pořádku uši a nespoléhají se jen na oči :-) ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda, která se stala předlohou se odehrála v červenci 1999 v pražském Karlíně.  Po shromáždění důkazů byl do vazby vzat advokát, který měl kancelář hned vedle zavražděné advokátky a měl k ní blízký vztah. Ve vazbě se pak muž, který před rokem 1989 pracoval pro komunistickou StB, pokusil o sebevraždu, když se podřezal sklíčky z rozbitých brýlí. Tenhle pokus byl však demonstrativní. Napodruhé to však obviněnému už vyšlo – v pankrácké vazbě se oběsil na prostěradle. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Vražda, která se stala předlohou epizody, se odehrála v červenci 1999 v pražském Karlíně. Po shromáždění důkazů byl do vazby vzat advokát, který měl kancelář hned vedle zavražděné advokátky a měl k ní blízký vztah. Ve vazbě se pak muž, který před rokem 1989 pracoval pro komunistickou StB, pokusil o sebevraždu, když se podřezal sklíčky z rozbitých brýlí. Tenhle pokus byl však demonstrativní. Napodruhé to však obviněnému už vyšlo – v pankrácké vazbě se oběsil na prostěradle. (sator)
  • Když je mjr. Kozák (Ondřej Vetchý) s advokátem doktorem Hřebíkem (Jiří Štrébl) ve své kanceláři a dozvídá se o nálezu lešenářské trubky, otvírá šuplík s pistolí. Pod ní jsou vidět desky s nadpisem „ČST Ostrava - Skladový areál / Rozpočtová část / 010 Komíny a Kouřovody“ které do kanceláře vyšetřovatele jistě nepatří. (azcr)
  • Plíšek (Bolek Polívka) se proti nařčení ze špatných střeleckých výkonů brání slovy: „Viděl jsi někdy Columba střílet?“ Tuto větu podle svých slov používal při povinných střelbách scenárista Josef Mareš, který střelbu také nevyhledával. (melica)

Reklama

Reklama