Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ať si tenhle film skončí sebe víc pateticky, mně to vůbec nevadí. Celou tu dobu, co jsem ho sledoval, jsem z něj cítil tak hřejivé srdce, že při tom závěru mi bylo neskonale krásně. Bill Murray hrál mrzouta, který k tomu má opodstatnění tak skvěle, že kdyby nebyl jiný jeho film, na tenhle vždy s láskou a radostí budu vzpomínat. Není to ale jenom o něm. Je to také o tom malém klukovi, co ho hraje Jaeden Lieberher, o jeho mámě, ale i o tom učiteli, co do toho tahá víru, a co by mi trošku mohlo vadit. Jenže v tomto případě mi to vůbec nevadí, protože všecko je tak překrásně přirozené a upřímné, až to ve mně vyvolalo dojem, že tak zle na světě přeci jen nemůže být. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jaký je Vin, když nejsme spolu?“ – „Nemá rád lidi a oni jeho. Jen ta kočka a ty. Proč ho máš rád?“ Od začátku (celá ta parádní návštěva banky) skoro až do konce jsem se víc než dobře bavil. Bill je ve své roli nerudného souseda naprosto skvělý a téměř neustále suše hláškuje („Praskla mi voda!“ – „Zavolej instalatéra.“), v čemž ho sem tam doplní (nebo mu nahrají) i další postavy, ať už Maggie („Nemůžu mít děti. Mám zkroucené vejcovody, nebo tak něco. Podle mě se jen štítily Davidova spermatu.“) nebo malý Oliver („Kdo tě naučil se prát, táta?“ – „Ne, můj babysitter.“). V případě Naomi bych možná ocenil i poněkud zajímavější roli než silně stylizovanou ruskou prostitutku, ale evidentně si ji užila a trochu mě s ní přece jenom dokázala pobavit. Téměř závěrečné vystoupení na pódiu se mi překvapivě líbilo, protože se vkusně podařilo sladit dojemnost (a to nikoli citově vydírající) s odlehčením, humorem. Scéna u jídla už byla slabší, ale „pějící“ Bill při závěrečných titulcích to napravil. Škoda jen té snahy tvůrců hrát i na vážnou strunu, kazilo to jinak vcelku pohodovou atmosféru filmu, kvůli tomu „pouze“ silné 4*. „Máš prachy?“ – „Jistě. 7 dolarů.“ – „To máš na svačinu?“ – „Ano, pane.“ – „Aspoň poznáš, jak je svět tvrdej. Něco málo přihodím. Říká se tomu zmírnění.“ – „Co je to zmírnění?“ – „Když ty dáš 7 a já přidám 3.“ ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Bill is back. A opäť skvelý. Akoby kompletoval trilógiu postáv z Lost in Translation a Broken Flowers. Ale hoci sa jeho príbeh a príbehy jeho susedov či lady-of-the-night nesie v pohodičkovej nálade a obsahuje za hrsť úsmevných epizódiek, trpí neoriginalitu, sentimentom a nemá čím utkvieť v pamati. Všetky tie komické grimasy, brnkanie na nôtu mentor/chlapec či Naominine výstredné kreácie čoby ruskej štetky vyznievajú tak trochu samoúčelné. [San Diego Film Festival] ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Docela průměrná komedie. Když jsem na plátně viděl svou oblíbenou herečku Naomi Watts, jakou dostala hloupou a stupidní roli, chtělo se mi skoro brečet. Tohle však naštěstí převýší tradičně výborný Bill Murray, který zraje jako víno a jehož výkon, je určitě tím nejlepším, na co si při vzpomínce na tenhle film vzpomenu. Prostě typický, hodný soused, jakých je kolem nás zcela jistě spousta. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem... Kdybych si přečetl předem obsah (což zásadně nedělám, protože ve většině případů potom znáte tak první hodinu filmu), věděl bych jak film skončí ještě dřív, než začal... Takhle jsem to zjistil až asi po pěti minutách filmu... Na to, že se mělo jednat o komedii, jsem se moc nenasmál, ale je to prostě ten film, kdy z kina všichni odcházíte s takovým tím přiblblým úsměvem... Jedna věc se ale musí Vincentovi nechat - už dlouho jsem neviděl, že by tolik lidí zůstalo v sále až do konce závěrečných titulků... :) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • V jedné scéně se učitel ptá dětí, zda znají nějakého novodobého svatého, jedna z žaček odpovídá, že Matku Terezu, což učitel vyhodnotí jako správnou odpověď. Matka Tereza však katolickou církví za svatou prohlášena nebyla, zatím je pouze blahoslavená. (hansel97)
  • Na začátku filmu se Vincent (Bill Murray) dívá na televizi, kde dávají seriál The Golden Girls (od r. 1985). Tato epizoda, která právě hraje, je ta, ve které jsou tři hlavní postavy (Dorothy, Rose a Blanche) obviněny z toho, že jsou prostitutky. (Tet.Ew)
  • Když se Oliver (Jaeden Lieberher) vrací první den ze školy, kde mu ukradli všechny věci včetně oblečení, v úboru na tělocvik, má při odchodu ze školy bílé boty, když ale dojde domů, je jejich barva šedivá. (hansel97)

Reklama

Reklama