Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ať si tenhle film skončí sebe víc pateticky, mně to vůbec nevadí. Celou tu dobu, co jsem ho sledoval, jsem z něj cítil tak hřejivé srdce, že při tom závěru mi bylo neskonale krásně. Bill Murray hrál mrzouta, který k tomu má opodstatnění tak skvěle, že kdyby nebyl jiný jeho film, na tenhle vždy s láskou a radostí budu vzpomínat. Není to ale jenom o něm. Je to také o tom malém klukovi, co ho hraje Jaeden Lieberher, o jeho mámě, ale i o tom učiteli, co do toho tahá víru, a co by mi trošku mohlo vadit. Jenže v tomto případě mi to vůbec nevadí, protože všecko je tak překrásně přirozené a upřímné, až to ve mně vyvolalo dojem, že tak zle na světě přeci jen nemůže být. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně netradiční. Na dnešní poměry v kinech až nepatřičné. Možná už jsem sám tím vším zblbnutý, možná to při vší herecké genialitě vážně bylo vlastně o něčem bez něčeho. Každopádně bych rád na adresu sousedů mých vzkázal, že za prudiče Billa a šlapku Naomi bych je vyměnil dřív, než by mě dokázali znova nasrat a ještě bych je navíc osobně přestěhoval, kam by si sami řekli. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Miluj Billa Murraye a na ostatní ser. On tě provede celým filmem, on tě chytne za pazouru a řekne: "Teď se směj, voe, pozor, teď to bude trochu na city, teď budeme velebit americkou vlajku a teď bude zas prdel..." Víc od filmu netřeba čekat, ale těžko si představit, že by někdo odešel zklamaný. Moc pěkný rodinný pokoukání. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V poslední době mám radost z Billa Murrayho, konečně vystoupil ze škatulky herce jednoho výrazu, který pořád hraje ty samé postavy a konečně něco předvádí. Rolí "Svatého Vincenta" si evidentně zahrál s velkou chutí a výsledek je nad očekávání dobrý. Herecky je ostatně snímek silný, kupříkladu ruská angličtina Naomi Watts je neodolatelná. Pohodový, příjemný film s typickým americkým koncem, ale nad tím můžeme zavřít oči. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Pro dost lidí možná povrchní a prvoplánové a já se jim vůbec nedivím. Vyjma cca první třetiny, která přetéká sarkasmem a nevázaným hedonismem hlavní postavy, je to opravdu po americku dost hrané na city a slzičky, zejména pak ten vygradovaný závěr. Co však u mě osobně hraje silně ve prospěch vyššího hodnocení je, vedle jako vždy skvělého Billa, i celková ne nepříjemně melancholická atmosféra, díky níž se vám film a jeho postavy (samozřejmě, že zejména Vincent) dostanou docela hluboko pod kůži a jen tak na ně nezapomenete. A titulková scéna je vyloženě lahůdkou ... hlavně pro nás, co tak rádi Mr. Zimmermana. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Vincentovi (Bill Murray) předci jsou údajně Irové, jeho příjmení se však píše MacKenna, což je skotské příjemní. Irové by totiž nenapsali "Mac" ale "Mc". (hansel97)
  • Naomi Watts se učila ruský přízvuk pro roli Daky sledováním videí na YouTube. Navštěvovala také ruské lázně, kde sledovala chování a nářečí tamního osazenstva. (BadCat)

Reklama

Reklama