Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 1

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (1 372)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bohatí, nesoudní rodiče nakoupili svému vzornému dítěti všechny hračky, o které si řeklo. A když je mělo v ruce, bez jakékoliv soudnosti a smyslu s nimi začalo mlátit kolem sebe, autíčka lítala, hodní kluci v nich taky, těch zlých na ně bylo moc, a všichni žvatlali přesně tak, jak si malé dítě usmyslí. Ze začátku vám to přišlo roztomilé, pak prudící a nebýt těch několika opravdu zásadních momentů (třeba, když si Alfa s hlavím zlounem dali do huby, nebo když se zjeví deus ex machina s opravdu pořádným rotačákem v ruce), asi byste to vzdali. Takže po tom všem hlučném a nesmyslném řádění zůstane v obýváku na zemi akorát pořádný bordel, k jehož úklidu se evidentně nikdo moc nemá. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mno. Paul Walker nejenže dostal nejlepší scény, nejlíp hrál a na konci ještě dostal parádní srdceryvnou rozlučku. On vlastně celý ten film patřil jemu. Což za a) nebylo prvoplánově cílem a za b) je tak trochu (ne)štěstí, protože jinak by to dopadlo mnohem hůř. Mimo jeho linky a jeho scén je film totiž příliš dlouhý, příliš hloupý a příliš zahleděný sám do sebe. Akční stránka tentokrát šlape a tenhle díl si narozdíl od šestky budu za rok ještě pamatovat, ale to tvůrcům nedává zelenou k tomu, aby se totálně vykašlali na veškerou základní logiku - soustavně chtít najít někoho, kdo si hledá vás, když vás najde před ním utéct a v samotném finále se smířit s tím, že tedy dotyčného necháte si vás najít, abyste před ním mohli znovu utíkat. Boží oko, Miss Hackers 2015 a všechna popřená fyzika by mi ještě tolik nevadily - ta dějová kostra je ale opravdu tupá. Naštěstí, když si to člověk nechá trochu rozležet v hlavě, ještě jednou si vzpomene na toho Walkera, srovná s předchozími díly .. jako jo, těch 60% si to asi zaslouží. Víc ale fakt ne, pánové. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Změna režiséra jednoznačně sérii prospěla. Jestliže bych Lina označil jako průměrného řemeslníka a uvědomoval jsem si fakt, že sérii by nezvládl natočil snad jen Megaton. Tady je vidět co umí talent od přírody. James Wan je borec, který by z oslavy pátých narozenin jedné nemluvné holčičky natočil takový biják, že bych na to chtěl jít klidně i do kina. V minulém díle jsme dostali slabšího záporáka. Při vší úctě, ale Evans nemůže konkurovat takovému esu jaké představuje Jason Statham. Navíc se povedlo dostat do děje Kurta Russella, který herecky všem natrhnul prdel a svou roli si neskutečně dává. Další pochvala, dostavil se humor. Tyrese Gibson v nejlepší roli své kariéry, sám sebe označil za Double Alfu a on je ten kdo si myslí že to celé řídí. Když připočtu Rondu Rousey, Tonyho Jaa nebo Djimona (hraju teďka ve všem) Hounsou je rozhodnuto, je to reálné asi jako benzín zadara. Nakonec je i mě líto, že nás ten Paul opustil. 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic. Rychlá a zběsilá série si jede dál v zajetých kolejích. Tohle je v podstatě recyklace šestky na druhou, jenom se přihodilo pár postav a taky se tvůrci snaží trumfnout sami sebe v tom jakou do očí bijící píčovinu vymyslí. Takže si to zrekapitulujme postavy jsou mi ukradený, takže ty jejich otravný dristy o rodině jdou mimo mě. PW je mi ukradenej , takže je mi ukradená i rozlučka s ním. Otravný negři a jejich trapnej nehumor je mimo úplně. No a ta akce já vím, že je to záměrně sci-fi, ale co je moc je příliš nemluvě o tom, že scénář to snad nemá, ale abych jenom nenadával, tak Jason byl výbornej (aspoň má série konečně pořádnýho záporáka) a nakonec to u mě svým výkonem na ty 3* vytáhnul. Víc nemám co bych dodával.55% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Akčná rutina. Velká, hlučná, ale scenáristicky nijaká. I režijne. Emiráty nám zaplácnu časť rozpočtu, tak hodíme pár opičáren do mrakodrapov v Abu Dhabi. Aby sa vedľa Khalify Impossible necítili menejcenne. A tragická udalosť nám pozastaví nakrúcanie a musíme investovať do digitálneho Paula, tak to v rámci šetrenia doklepeme doma v LA. Najlepšej postavy (The Rock) je vo filme málo a najlepšiu akciu poznáte z traileru. Záverečná rozlúčka s Paulom pekná. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (88)

  • V choreografii bitky medzi Lukeom Hobbsom (Dwayne Johnson) a Deckardom Shawom (Jason Statham) použil Dwayne "The Rock" Johnson svoj wrestlingový zakončovací chvat zvaný "Rock Bottom". (AdamesWWE)
  • Zápas v americkém fotbalu, který sleduje Hobbs (Dwayne Johnson) v nemocničním pokoji na TV, je záznam zápasu univerzitní ligy mezi týmy Miami Hurricanes a Florida State Seminoles z 16. 11. 1991. V něm můžeme vidět přímo Johnsona, který byl tehdy hráčem týmu, jak v dresu Miami "sackuje" quarterbacka soupeřova týmu ("sack" je označení pro situaci, kdy je quarterback sražen nebo vytlačen mimo hrací plochu). (BS)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama