Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

rekkky 

všechny recenze uživatele

This movie almost supply reality, of course, some additional things makes it more naive and stupid, but as a whole it creates quite funny and watchable movie. I would say, that one of the good thing is characteristic of nationalities and their behaviour. Nevertheless, I can imagine, that experiences from this movie somebody lived through, because on Erasmus is everything possible. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Hledáme-li způsob, jak polorozdrobit zajímavé téma a říci přitom všechno a nic zároveň, nemůžeme nezakopnout o tohoto eurostudentského ERASMA. Dobré herecké obsazení, v úvodu příslib zajímavého tématu okořeněný dnes zřídka užívanou příběhovou ich-formou, to všechno se zdálo slibovat nápaditý, originální film. To, co z toho zůstalo, je francouzská uhlazená forma a obsah, který může vcelku věrně zrcadlit stereotyp všedního života, byť studentského. I tak se scénář nevyvaroval některých nedůsledností (nekonečných čtrnáct dní pobytu Angličančina bratra, slibovaná nenaplněná stěhování z bytu, která se omezila na dvě plané repliky, ne zcela jasná láska s postavou ztělesněnou Audrey Tatou, takřka nulové napětí ve vyprávění příběhu, mdlý hlavní hrdina). Výsledný dojem je rozpačitý, protože i když film na žádném místě zcela neztrácí profesionalitu, přísib vrcholného zážitku se postupně rozplývá do fata morgány. Škoda zmarněného tématu i příležitosti. ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Můj dojem z filmu celkem trefně shrnuje ve svém komentáři Matty. Tahle "komedie" mě nejen nestrhla, ale ani téměř nepobavila, je bez nápadu, celkem všední zážitky jednoho účastníka jednoho výměnného pobytu. Sám jsem se účastnil něčeho podobného, ačkoliv jen na 3 měsíce, a, ač je to subjektivní, zažil jsem mnohem "charizmatičtější" příhody s podobně mezinárodním osazenstvem. Film mě nevtáhl, vůbec není vyprávěn zajímavě, působí chaoticky, bez konceptu, bez přihlédnutí k detailům, které často bývají klíčové. Většina postav zde pouze "prolétne", většina věcí/"zápletek" je zde pouze nakousnuta či nedotažena. A herci? Žádný výrazněji nevynikl. Zkrátka nuda od začátku do konce. | Režie: **, Scénář: *, Herci: **, Hudba: **, Výprava: ***. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejradši mám filmy od kterých nečekám naprosto nic a oni mě pak vlítnou do hlavy i do srdce takovým způsobem, že po skončení filmu jen žasnu, mrkám očíčkama a otevirám hubu naprázdno. Erasmus a spol je přesně ten případ a přitom jsem mu věnoval pozornost jenom proto, že slovo erasmus mě připomínalo jiné poněkud zajímavější slovíčko a byl jsem teda zvědavej, čím chce veřejnoprávní televize oblažit své koncesionáře. Nemohl jsem čekat, že velmi záhy po začátku Erasmu a spol se proměním v závistivou mrchu. Já chci taky bydlet v zahraničí, v bytě 1 +1 s chlastajícím rusákem, šarmantní francouzskou, temperamentním italem, prdelatou brazilkou a vůbec s celým světem a taky bych chtěl spát s lezbou v jedný posteli, kecal bych s teplou holkou o těch studenejch, vyžunknul bych s ní pár lahváčů, dal bych si s ní páku a šel do hajan. Fakt jsem jim strašně záviděl, a současně jsem se neskutečně bavil. Ta přirozená pohoda co s filmu vyzařuzuje je neskutečně nakažlivá . ()

Tygrys 

všechny recenze uživatele

Scéna, ve které William (Kevin Bishop) stylově zvrací po pařbě a zbytek skupiny zpívá No Woman No Cry je skvělá a role Kevina Bishopa je v L Auberge Espagnole z těch vedlejších pro mě nejvíc sympatická. Film nám odhaluje o čem jsou výměnné studijní pobyty v zahraničí, tzn. o poznání, o zábavě, o bordelu (rozuměj nepořádek) a taky tak trochu o studiu. Sice jsem bohužel nezažil žáden takový pobyt, ale takhle nějak to určitě vypadá. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama