Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Objevte tajemství nejlepších a nejvtipnějších supertajných agentů světa: Skippera, Kowalskiho, Rica a Vojína. Jsou to nejen veselí a povedení ptáčci, jsou i nejvýkonnější úderná jednotka tajných agentů. Jsou připravení kdykoliv a kdekoliv zasáhnout i při sebemenším ohrožení světa. Skipper je odvážným vůdcem, který nikdy nenechá parťáka ve štychu. Kowalski představuje mozek týmu s fotografickou pamětí a dokonalými znalostmi čehokoli. Rico je neřízená střela, bomba se zapáleným doutnákem. A Vojín? Ten je tak trochu podceňovaným nejmladším členem party, ale právě on věří, že společně dokážou i nemožné. A kdo je jejich hlavním protivníkem a největším padouchem? Nebezpečí se objeví v podobě doktora Octaviuse Brinea, výstředního génia a velice úspěšného vědce. Jak už to tak u zlosynů tohoto typu bývá, má za sebou strašlivou tajemnou minulost a hodně nesnáší všechny tučňáky. Navíc je to chobotnice, takže je padouchem opravdu dostatečně slizkým. Boj statečných tučňáků s Octaviusem je nelítostný, krutý a bez pravidel a díky tomu si ho taky všichni zúčastnění náramně užívají. A aby toho nebylo málo, naše špičková jednotka se setká s tajnou organizací Severák. Což je další elitní mezidruhová jednotka zaměřená na pomoc všem tvorům, kteří si sami nepomůžou. A tak naši tučňáci mají co dělat nejen s Octaviusem ale i s konkurenční agentskou partou. (CinemArt)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (368)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Veverka v Době ledové nebo Mimoni v Já padouch, jsou Tučňáci tím nejvtipnějším v celé sérii Madagaskar, takže jsem se na jejich sólovku hodně těšil. Sice jsem asi čekal nějakou větší řežbu, nicméně Tučňáci nezklamali a bavili mě od začátku do konce, i když ne tolik jako jejich skeče v Madagaskarech. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tyhle tučňáky prostě miluju, dobrovolně bych to na veřejnosti nepřiznal, ale vezmu si to do hrobu (televizní speciály a seriál ignoruju). Sice už nejsou karikaturou z klasických/kultovních mafiánských filmů jako v nejlepších scénách hlavní série, i když překvapilo mě, že jsou tu je na každý díl aspoň jeden odkaz/narážka. Pokud nepočítám stíny původní hlavní čtyřky (jinak jsem si na ně ani nevzpomněl) a mezititulkovou scénu, jsou tučňáci jedinými společnými postavami, ale kvůli tempu a smršti gagů (to jsem fakt nečekal) nevadí absence marxistických opičáků ani Mr. Chewa. Navíc jsem měl vždy slabost pro blbinky utahující si z bondovského a akčních filmů klišé, což je zde brilantně schované pod tím nebezpečně infantilním obalem, takže se pobaví děti i dospělí bez toho, aby řešili aspekty určené těm druhým, když to má svou myšlenku. Taky navíc spousta chytrých kulturních i popkulturních narážek (např. 'product placement' Cheezy Dibbles) a fyzikální zákony je třeba vůbec neřešit. Ke konci se to zmagoří až moc, ale jinak pro mě Tučňáci splnili zbytek, čeho Madagaskary nebyly schopné, takže s nostalgickými slzami v očích děkuju. P.S. Společně se Scratem i Timonem a Pumbaou (tedy podle mého názoru ještě před nimi, whatever) si tyto legendární postavy jednou zaslouží čestné místo v muzeích animace (narozdíl od tolik přeceňovaných Mimoňů). ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Skipper, Kowalski, Rico a Private. V animovaném světě jasně nejlepší úderná jednotka. Tučňáci se po dlouhých letech dočkali svého filmu a výsledek myslím stojí za to. Chvilku mě trvalo než jsem se opět dostal na jejich vlnu, protože přecejen jsem Madagascar nějakou dobu neviděl, ale v druhé polovině to již byla tradičně výborná jízda. Pro mě jasný adept na Animák roku, který má vše co od podobného typu filmů očekávám. 75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A zase jedno milé překvapení. Nemyslel jsem si, že by mě to mohlo nějak dostat, ale po třetím "Madagaskaru", který byl prostě zábavný, nastupuje akce, která je v podstatě nezastavitelná. Tady se pořád něco děje. Skoro až neuvěřitelné, kolika nápady a vtipy to překypuje. Smál jsem se velmi často, což jsem nečekal. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Jo, beru, pobaví to skvěle, ale mimo honičku v Benátkách tu není až tak moc k zapamatování. V Madagaskaru to byla prostě sehraná partička, tady už je potřeba propracovat charakter každého ze čtveřice, což se až tak moc nedaří, i když Vojín nakonec dostane svoji chvilku slávy. A ten product placement je na mě až moc okatý, křup. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Film Tučniaky z Madagascaru, bol iba druhým animovaným filmom, v ktorom svoj hlas jednej z postáv prepožičal herec John Malkovich. Prvýkrát mal túto skúsenosť v animovanej snímke Beowulf (2007). (MikaelSVK)
  • Benedict Cumberbatch, který se postaral o hlas vlka, musel ujistit tým, že dokáže správně vyslovit slovo "tučňák", neboť v jednom jeho namluveném dokumentu o Jižní Kalifornii jej několikrát po sobě řekl špatně. (P. J. D.)

Reklama

Reklama