Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Smrt mívá vedlejší účinky." To mohu potvrdit. Kdykoli jsem zemřel, tak jsem zvracel a měl jsem halucinace. Milionář Damian to má za sebou poprvé a dost těžko se s tím vyrovnává. Ale léčba celkem ujde - prášky, sex, basket, bitky, přestřelky, automobilové honičky. Pak však dorazí rodinné hodnoty a mně se z toho vysvětlování, že Damian není Mark, ale tak trochu Mark je, i když spíš není, začalo dělat poněkud nevolno. Navíc od této chvíle existuje jediná hollywoodská cesta k závěrečným titulkům a Nesmrtelný po ní neomylně kráčí. Takže překvapení se nekoná, i když na stole leželo poměrně originální téma, které ale vyžadovalo vymazlenější chirurgické zákroky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takýto typ sci-fi veru môžem, a dokonca veľmi rád. Treba uznať, že základ, ale aj celkovú myšlienku to malo veľkolepú. Akurát ten scenár by som si vedel predstaviť aj o čosi viac zaujímavejší a aspoň o kus menej predvídateľný (aj keď vďaka mnohým zlomom bola tá predvídateľnosť aspoň čiastočne kvalitne potlačená). Potenciál obrovský, ale využitý asi len tak na trištvrťku. S týmto by sa dalo ešte poriadne zahrať a zamiešať ten dej aj do zložitejších súvislostí. Tá priamočiarosť tomu zas až tak moc neprospela. Ale aj tak, veľmi dobré a mňa osobne to bavilo, najmä celá tá ústredná myšlienka, na ktorej stál celý film, ale v podstate aj celkové posolstvo. Takže OK, bez váhania 4*. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak si to u mě Tarsem Singh po Válce Bohů a Sněhurce zase napravil. Nesmrtelný je totiž skvělý film, který sci-fi, drama a akčno skloubil tak, jak se to povedlo například Minority Report(u) Stevena Spielberga. Tedy úplně přirozeně. Skvěle to vypadá, že to trvá dvě hodiny jsem si (na rozdíl třeba od Pádu) takřka neuvědomil a herce a herečky byla radost sledovat. Finále jako ze Staré pušky mi udělalo radost, neberu ho jako krádež, ale jako přesnou a stejně působivou citaci. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jste vynikající charakterní herec, akorát kapku terminálně metastázujete směrem k prdeli. Pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „k věčnosti“. A náhle vám někdo nabídne zaručeně zcela kompatibilní, mladou a zdravou schránku, do které za pár miliard přesune vaše ego. Brutálně se proto vycinkáte, avšak když se proberete, s hrůzou zjistíte, že vás šoupli do mimicky ochrnutého tělíčka Gájena Gejnoldse, který je schopen i v nejlepší formě přesvědčivě zahrát maximálně tak retardovaného metrosexuála. To nasere! Já osobně bych chtěl teda okamžitě vrátit prachy nebo rakovinou prožraného Ghándího. Jinak se jedná o sice hezky natočenou, avšak vcelku nezáživnou a klišovitou honírnu ultimativního hereckého polena a reklamu na předražené, pomalé sráče Džobsova zlodějského impéria, která sice neurazí, ale ani nijak nenadchne. Něco, jako když na ukojení urgentního hladu žvýkáte polystyrén s logem nahryznutého jabka. Dost hnusná trojka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je docela velké zklamání. Od Tarsema Singha jsem očekával minimálně zajímavou vizuální podívanou, ale ani toho jsem se naplno nedočkal. Jsou zde scény, které zaujmou, myslím vizuálně, ale je jich dost málo. Bohužel tohle sci-fi je tak průhledné, že v podstatě po půl hodině už budete vidět, jak to celé skončí. A to má film dvě hodiny... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Přestože je jeho jméno na všech plakátech, na některých dokonce i s jeho vyobrazením, Ben Kingsley (Damian) se objevuje jen v prvních 15 minutách filmu. (tom.nosek)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama