Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (614)

Claw 

všechny recenze uživatele

Hodnotím stejně jako jedničku, I KDYŽ (!!!) je jednička mnohem zábavnější. Zde je všechno trochu jinak, nejde už tolik o akci jako spíš o kriminálku. Skoro 3/4 filmu Neeson zdrhá, schovává se a mučí lidi, aby zjistil, "O co sakra jde?". Takže opak jedničky, kde to byl "jeho" svět a kdo do něj vnikl, byl nemilosrdně oddělán. Takže pokud na toto divák přijde, měl by být relativně spokojen. Bohužel nelogičností, které by zde být neměly, je dosti a budou si na ně diváci stěžovat, i tak je to parádní jízda a finální zúčtování je fajn a HLAVNĚ!! Vidět duel: "nejsympatičtější klaďas akčního světa Neeeson (a jeden z aktuálně nejlepších herců) VERSUS naprosto nejsympatičtější bad ass hajzlík exploiterů i filmů obecně a také skvělý herec mistr Andrew Howard, ... to prostě jo!! Žít a umřít!! Duel s bouchačkama a následně na férovku, to mi tvůrci udělali radost!!! :-) /75%/ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Zatímco druhý díl byl neškodný a pořád vcelku zábavný akční film, trojka už ždímá i to, co je dávno suché. Na Tak3n je krásně poznat, jak je Megaton špatný režisér a tak se to snaží vynahradit naprosto zběsilým střihem, který je místy až rušící. Nepamatuju si, že bych si něco takové řekl u předchozích dvou filmů, ale tady mi opravdu místy přišlo, že snad každá sekunda má střih, což je opravdu otravné. Jinak k příběhu, není to nic, co by divák, který už něco nakoukáno má, nedokázal odhadnout dopředu. Hlavně díky Liamovi, Forestovi a Maggie dám ještě tu třetí hvězdičku, ale jinak musím chtě nechtě konstatovat, že tohle je typický příklad filmu, který když v životě neuvidíte, tak se opravdu nic nestane. 50 %. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

"Something terrible has happened. And I want you to hear it from me first. Your mom... she's dead. Someone murdered her in my apartment. It looks like I did it. I don't know why. I don't know who. But I'm going to find out. Listen carefully, Kim. No matter what anyone says, don't trust them." Tak tady máme další pokračování s badass Liamem Neesonem v hlavní roli. Čistý průstřel, ta třetí hvězda snad jen z nostalgie. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Luc Besson, Robert Mark Kamen | Hudba: Nathaniel Mechaly | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: EuropaCorp, Canal+, Ciné+, M6 Films | Rozpočet: 48 miliónov $ | Tržby: 325,8 milióna $ | Ocenenia: - || Dojná krava Bessona a spol v podobe nového dielu série Taken priniesla na svet nevýrazný, beznápaditý film, ktorý sa ani náznakom nepribližuje prvým dvom dielom, hlavne teda tomu prvému. O to viac zarážajúce to je, že Megaton režíroval i už spomenutú dvojku, no tá mi prišla ešte plná fantázie a akčnej invencie, pričom tretí diel je len samé klišé a predvídateľné konanie totálne plochých postáv bez štipku vybudovanej psychiky. Je to strašná škoda a rozčarovanie, pretože Taken patril k tomu najlepšiemu, čo tento žáner priniesol na plátna za posledné roky. Takto to vyzerá, keď umelci nevedia, že je lepšie skončiť v tom lepšiom... 20% | FullHD, THX, EN DTS | ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak nejsmrtonosnější důchodce světa zaútočil potřetí, z toho podruhé bohužel opět jen na slzné kanálky fanatických vyznavačů rodinných hodnot, a milovníkům surové nekompromisní akce nostalgicky vzpomínajícím na syrovost a drajv jedničky zbyly jen suché oči pro pláč a zkřivené rty, mezi nimiž nasraně cedí jen něco o zkurvených plagiátorských slaboduchých sračkách za každou cenu. V téhle vykrádačce Uprchlíka pro mentály Lájem zase tři čtvrtě filmu dělá jen katalogového dedyho své napřesdržku vzorové dcerušce, což působí mnohem účinněji, než kdybyste si strkali prsty do krku, aby v poslední půlhodince zkosil pár trapných Rusáků a jednoho rádoby překvapivě nesympatického kokota, u něhož je od první minuty zřejmé, že je nesympatický kokot. V Nýsnově požehnaném věku je už však pro něj daleko horším nepřítelem než východní mafie akutní artritida, a tak běhá a pere se, jako by měl vyhřezlou ploténku a čerstvou endoprotézu, a bitky, aby se zakryla jeho nemohoucnost, jsou nastříhané snad ještě hůř než v posledních mástrpissech vepřového Segala. Luk je jako scénarista i režisér už naprosto v prdeli a místo těchto dementních devadesátkových vykrádaček by se měl už na všechno raději vysrat a jen si máčet povislou polentu do kafe někde v Santropé a vzpomínat na zašlé časy, kdy měl ještě invenci a funkční koule. Nicméně, oproti tomu odpornému, nudnému a hloupému svinstvu pro artové psychotiky s názvem Birdman je to pořád famózní veledílo, a proto uděluji krásnou jednu a opět se loučím s erudovaným a dost frajerským „Ceterum censeo Birdman esse delendam“. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. prosince 2014 v Berlíně. (Varan)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Film vznikl v produkční společnosti Europa Corp, kterou vlastní Luc Besson. (ČSFD)

Reklama

Reklama