Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (614)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V roce 2008 frantíci natočili nejlepší "městský - urban -akční nářez" roku a jeden z nejlepších akčních filmů té doby. Já sice hodnotil "pouze" za 4****/5, protože jsem u akčních filmů extrémně náročný a protože to u mne prohrál s epicky-monstrózním mlýnkem na lidký maso - Rambem IV... :))) Návrat po 4 letech byl špatný, byl bohužel trapný až komický ... no nepovedlo se. Uvedení trojky ve mě vytvořilo jistý údiv, ale relativně jsem tomu filmu věřil. A ono ano, skutečně se povedlo. Hodnotím stejně jako jedničku, I KDYŽ (!!!!) je jednička mnohem zábavnéjší. Zde je všechno trochu jinak, nejde už tolik o akci, jako spíš o kriminálku. Opravdu skoro 3/4 filmu Neeson zdrhá, schovává se a mučí lidi aby zjisťil, "vo co kurva gou?!". Takže opak jedničky, kde to byl "jeho" svět a kdo do něj vnikl, byl nemilosrdně oddělán. Takže pokud na toto divák příjde, měl by být relativně spokojen. Bohužel nelogičností, které by zde být neměly, je dosti a budou si na ně diváci stěžovat, i tak je to parádní jízda a finální zúčtování je fajne a HLAVNĚ !!! Vidět duel: "nejsympatičtější klaďas akčního světa Neeeson (a jeden z aktuálně nejlepších herců) VERSUS Naprosto nejsympatičtější bad ass hajzlík exploiterů a filmů obecně, (a jeden z nejepších herců) mistr Andrew Howard, ... to prostě jo!!!! Žít a umřít!! Duel s bouchačkama a následně na férovku , to mi tvůrci splnili sen !!! :)) Dokonce u mne i ve srovnání se silnou konkurencí - John Wick, vítězí o zrnko střelnýho prachu tenhle flick ...) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo, som fandom Neesona, ktorý je v danom veku v prekvapujúcej forme. Jeho filmová dcéra už evidentne nepatrí do školy, no čo sa dá robiť. Podľa mňa to malo dynamiku, ako sa patrí, neviem čo viac od toho kto očakával. Jasné, jednotka je Top, ale nikto snáď nečakal až takú vysokú úroveň. Whitaker takisto veľmi vhodne obsadený. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úplně mě fascinuje jak 63 letý Neeson vyskakuje z druhého patra domu, či z kutálejícího se auta. To bych rád na stará kolena taky dovedl, či měl alespoň taky tak šikovného dablera. Akce, kde je skutečný Liam Neeson nepůsobí na oko moc pěkně. Akční filmy si měl odbýt, když na to měl věk. Hodnocení tohoto snímku bude extrémně snadné. Je to horší než první díl (4 *) a lepší než druhý díl (2 *). Rozdíl oproti předchozím dílům je ten, že se z lovce stává lovná zvěř. Neesona chce dostat polovina policejního sboru USA a pár Rusáků. Za nejslabší prvek považuji jednoznačně oba dva záporáky, kteří bohužel oba stojí úplně za hovno. Příběh se vstřebat dá a na nedostatek akce si divák taky nemůže moc stěžovat. Střílím 3 * a doufám, že tato série skončí jako trilogie. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Zatímco druhý díl byl neškodný a pořád vcelku zábavný akční film, trojka už ždímá i to, co je dávno suché. Na Tak3n je krásně poznat, jak je Megaton špatný režisér a tak se to snaží vynahradit naprosto zběsilým střihem, který je místy až rušící. Nepamatuju si, že bych si něco takové řekl u předchozích dvou filmů, ale tady mi opravdu místy přišlo, že snad každá sekunda má střih, což je opravdu otravné. Jinak k příběhu, není to nic, co by divák, který už něco nakoukáno má, nedokázal odhadnout dopředu. Hlavně díky Liamovi, Forestovi a Maggie dám ještě tu třetí hvězdičku, ale jinak musím chtě nechtě konstatovat, že tohle je typický příklad filmu, který když v životě neuvidíte, tak se opravdu nic nestane. 50 %. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle už je slabší. Film chce zřejmě trhnout rekord v největším počtu střihů. Je jich tam totiž opravdu hodně. A díky nim jsou akční scény velmi nepřehledné. Liam Neeson nám opět dokazuje, že ještě pořád nepatří do starého železa. Tentokrát mu nikoho neunesou, ale zabijí mu jeho bývalou ženu. A nejsou to Albánci, ale Rusáci. začíná teda šílená honička jak před policií, tak po gaunerech. Opět dostanou co pro to. Liam opravdu přežije cokoliv. Po pár zvratech se vše objasní. Liam je prostě mlátička. A samozřejmě poté za své činy nenese žádnou zodpovědnost. Dcera Maggie Grace tu zase dělá jenom křoví. Pomůže mu i jeho parta kámošů. Policajti nemají šanci. "Ten polda je velmi mazaný" ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Forest Whitaker pri propagácii filmu prezradil, že si na konci produkcie zobral domov niekoľko rekvizít ako spomienku na čas strávený na nakrúcaní. Boli to: odznak policajta, šachovú figúrku a tašku s bagelmi. (Arsenal83)
  • Neeson si za túto rolu vypýtal 20 miliónov dolárov, čo zhltlo takmer polovicu rozpočtu. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo 29. března 2014. Natáčelo se ve městě Atlanta v USA, ve městech Mazarrón a Torre Pacheco ve Španělsku a v Paříži. (willy1)

Reklama

Reklama