Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (614)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle už je slabší. Film chce zřejmě trhnout rekord v největším počtu střihů. Je jich tam totiž opravdu hodně. A díky nim jsou akční scény velmi nepřehledné. Liam Neeson nám opět dokazuje, že ještě pořád nepatří do starého železa. Tentokrát mu nikoho neunesou, ale zabijí mu jeho bývalou ženu. A nejsou to Albánci, ale Rusáci. začíná teda šílená honička jak před policií, tak po gaunerech. Opět dostanou co pro to. Liam opravdu přežije cokoliv. Po pár zvratech se vše objasní. Liam je prostě mlátička. A samozřejmě poté za své činy nenese žádnou zodpovědnost. Dcera Maggie Grace tu zase dělá jenom křoví. Pomůže mu i jeho parta kámošů. Policajti nemají šanci. "Ten polda je velmi mazaný" ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson si zahral svoj štandard a je späť v akčnej úlohe. Je to len dobre a hoci pôsobí niekedy už unavene, z Bryna Millsa a jeho vlastností ťaží veľa. Naštvaný výraz je stále predajný element série a v spojení s dobrými akčnými scénami si ho dokážete užiť. Hoci akčné scény striedajú dvojicu naháňačiek, pästných súbojov či povinné prestrelky - obávam sa, že mnohí diváci budú zase vyplakávať na použitý štýl šialenej kamery i sekundového strihu, ktorý im sčasti znemožní sledovať čo sa deje. Ruku na srdce, každú naháňačku Neeson musí prežiť a zbesilé skákanie záberov umocní ešte nový element a to jest priblíženie kamery na maximum. Áno, je to neprehľadné, no súčasne iné a osobne som s tým štýlom problém nemal. Striedanie dejových a akčných scén funguje, ale po hodine sa predsa ukáže Los Angeles fádnejšie ako exotický Istanbul či Paríž v jednotke. V tomto smere dôjde tretiemu Takenu dych rýchlejšie a navyše je najdlhším dielom v sérii (109 minút). Napriek tomu si myslím, že je na kvalitatívne vyššej úrovni ako dvojka. Zápletka je lepšie budovaná, akcia má grády, vyústenie je akceptovateľné. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson začal mluvit s pandou, to nevěstí nic dobrého. Začíná to v pohodě, všichni víme, co se stane. Je obviněný z vraždy, kterou nespáchal, nějaká vata okolo a jedeme. Poloha drsňáka s chladnou hlavou navíc Neesonovi dál neskutečně sedí. Jenže vztahové dialogy tahají za uši, leccos přestává velmi brzy dávat smysl, akce je sestříhaná do nemožných sledů, vadí i agresivní zoom a vlastně i to, že Mirek Dušín při své obhajobě zabije několik nic netušících lidí (třeba scéna z dálnice, kterou si kvůli neurologické poruše režiséra divák vůbec nevychutná). A Forest Whitaker se podivně usmívá do telefonu a pak jen vychytrale procedí, že mu to všechno bylo vlastně jasné od začátku. Taková Colombiana nebyla vůbec špatná akční pohádka, jak by se mohlo z kritických hlasů zdát. Olivier Megaton hodně opisoval, ale tempo a řemeslo měl zvládnuté velmi solidně. Pak přišel s druhými 96 hodinami a naštval už hodně diváků, třetím dostaveníčkem s bývalým členem elitních jednotek si u leckoho zavřel definitivně dveře. Luc Besson vykutal nekompromisní a žánrově čistý akční biják, který zase dokázal solidně shodit do propasti. Pro něho typické. Jdu si pustit nestárnoucího Uprchlíka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neprůstřelný, neoblafnutelný a naštvaný taťka potřetí vstoupil do stejné řeky a já marně dumám, který z mých rodičů by se za mne nechal rozkrájet na kousíčky. Určitě žádný a to je dobře, protože já se o sebe umím postarat sám a kdyby pan Mills potřeboval pomoci, tak si beru tu CIA na levém křídle. Zatím však nevolal, protože se nepřátel nebojí, na jejich počet nehledí a kámoše má vlastní, takže mě nepotřebuje. Snad brnkne ve čtyřce, pokud tedy nějakého blázna napadne, že vstupovat do stejné řeky počtvrté je teprve ten pořádný odvaz. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Bryan Mills prošel stejnou čistkou jako Mclane v Die Hard. Vzali ho, ukradli mu vše dobré a nechali mu jen základní věci. Jako umět mluvit, přestat hláškovat a být děsně sterilní. No, co se týče filmu, spokojenost je tak na 50%. Filmu nejvíce škodí akce a její střih. Nevím co střihač prováděl, ale zdálo se mi, že při posprodukci prožíval Epileptické záchvaty a na akci ve filmu je to děsně znát. Málem i mě při jedné šarvátce tekla pěna z huby. No, dále příběhově to není už tak cool jako kdysi, ale ono to tak nevadí. Napotřetí vidět to samé by asi nebylo košér. Jinak se jedna o průměrnou žánrovku, kterou zachraňuje pouze Forest a Liam. Film celkem nenudí a utíká dobře. Jo, kdyby to ještě bylo R a akce nebyla nastřižená epileptikem, šel bych i vejš. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Policejní auto, kterým Bryan Mills (Liam Neeson) ujede poté, co byl zatčen, vypadá naprosto nepoškozené, i když v předchozí scéně do něj nabouralo několik jiných vozů. (moznazitra)
  • Bojové umění, které se pro tuto roli Liam Neeson (Bryan Mills) naučil, se nazývá nagasu-do. Jedná se o hybridní bojový styl, který používá prvky z juda, aikida a džiu-džistu. (ČSFD)
  • Forest Whitaker pri propagácii filmu prezradil, že si na konci produkcie zobral domov niekoľko rekvizít ako spomienku na čas strávený na nakrúcaní. Boli to: odznak policajta, šachovú figúrku a tašku s bagelmi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama