Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (614)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Liame, adoptuj mě! Ani mi nemusíš dávat plyšové pandy, budu ti čistit Berettu a říkat taťuldo.. Ano, Megatron by se měl z idiotského režiséra složit na kosmickou loď a odletět zpět na rodnou planetu Decepticonů, kde snad šílený třes kamery, zoomování a střih frekvence jehly šicího stroje budou považovat za prvky přinášející dynamičnost, o tom není pochyb. Když ale ten pan Mills je tak čestný, že i Mirek Dušín je proti němu Rudý Khmer! Není fascinující jak ten bílý střelec (nově s několika bílými pěšci) je pořád o tah dopředu před černou věží s bílým jezdcem a skupinou barevných pěšců? Neobdivujete, jak to autem vpálí do startujícího letadla plného paliva - dcera nedcera, vnouče nevnouče? Tu postavu nelze nemilovat.. Lehce spoilerovité post scriptum: Možná to bude vypadat trochu nekrofilně, ale Famke je sexy i v chladícím boxu.. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kdybych to hodnotil čistě v rámci značky Taken, tak bych musel dát jednu, ale obecně to prostě není zas až tak úplně mizerný akčňák, takže tomu lupnu stejně jako předchozímu patvaru dvě hvězdy. Neeson má bohužel o 6 let víc, má dvaašedesát, takže já bych mu radil, aby si zastrčil smrtonosnou ruku pěkně do trenek, a k podobným zběsilostem se vracel už jen s kapesníkem u televize. Příběh je neuvěřitelně slátanej, přičemž to "neuvěřitelně" myslím doslova, nechcu se nad tím ani zamýšlet, look filmu je ve vztahu k přístupnosti slabej jak čaj, takže vyždímání kvalitní značky se povedlo dokonale. Čas se něčím podobným zazdít dá, ale radost to teda nedělá. 45% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE MRTVÁ. NĚKDO JI ZAVRAŽDIL. V MÉM BYTĚ. MÁ TO VYPADAT, ŽE JSEM TO BYL JÁ. NEVÍM PROČ, NEVÍM KDO, ALE PŘIJDU NA TO…“ /// Tentokrát starýmu pardálovi Millsovi zavařila stará. Vytuhla na u něj na gauči a on se stává psancem (jasan, třeba jako Richard Kimble…). Optimisticky se vrhá do vyšetřování, úspěšně (a NESMRTELNĚ!) zdrhá pronásledovatelům a brzičko dejchá sráčům na hřbet. Navíc u toho stačí řešit rodinný problémy (ne se starou vole… čteš to vůbec?). Liam Neeson potřetí předvádí, že rodina je mu nadevše. Akční béčko, který neprudí víc než ty jiný akční béčka. Navíc má finální motanici, že by Korejci čuměli – ale srát na to. Další Bessonovka, která má zabavit. Vohranej příběh, kurevsky rychlej střih, drsnej Liam, neuvěřitelná (jako ne uvěřitelná!) akce – ovšem pro jednou se to s naprosto vyprázdněnou palicí klidně dá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem se chtěl projet autem (policejním) výtahovou šachtou. 2.) Olivier Megaton je můj TOP rejža. A Luc Besson scénárista. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

choze 

všechny recenze uživatele

Totální nuda. Bryan Mills do třetice chrání svou dcerunku před albánskou špínou a to podruhé pod Megatonovou podprůměrnou režijní taktovkou a v pro něj typickém, otravně zběsilém a chaotickém střihu akčních scén, který ostře kontrastuje s naprosto nudným dějem. Besson si může odškrtnout další zbytečnou, protože zapomenutelnou, leč výdělečnou položku a divák může jen doufat, že už je to pro Bryana opravdu konec. Besson totiž sice Neeson season velkolepě odpálil, ale pokračování TAKEN jsou jejími nejslabšími kusy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak čo už len ostáva? Snáď len povzdych za vynikajúcou jednotkou. Ani trojka nenapravila horší dojem z pokračovania Millsových lapálií s mafiánmi. Tentokrát prišiel rad na Rusov. Dejová linka sa mi však oproti dvojke zdala málinko prepracovanejšia a zaujímavejšia, preto dávam s odretými ušami tri hviezdy. 50/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • V pôvodnom filme hral postavu Stuarta Xander Berkeley, ktorý si ju však kvôli časovej zaneprázdnenosti v tejto časti nemohol zopakovať, a tak ho nahradil Dougray Scott. (m.a.t.o.)
  • Keď Kim (Maggie Grace) telefonuje so svojím otcom, ktorý práve utiekol polícii, tak sa prechádza po izbe bosá. V ďalšom zábere, keď si počas hovoru kľakne na podlahu, tak už má obuté topánky. (Nataniel73)

Reklama

Reklama