Reklama

Reklama

Oggy a škodíci

  • Francie Oggy et les cafards (více)
Trailer
Animovaný / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Historický / Dobrodružný / Akční / Komedie / Rodinný
Francie, 2013, 80 min

Obsahy(1)

Už od stvorenia sveta sú dobrácky modrý kocúr Oggy a škodoradostné šváby Joey, Marky a Dee-Dee večnými nepriateľmi a zvádzajú neľútostné súboje. V ich prvom celovečernom filme kocúr Oggy zažije bláznivé dobrodružstvá postupne v štyroch historických epochách - praveku, stredoveku, viktoriánskom Anglicku a v blízkej budúcnosti, v čase hviezdnych vojen. Nájde priateľov Jacka a Boba, ba dokonca aj spriaznenú dušu v podobe Olivie, ale zlomyseľné šváby Joey, Marky a Dee-Dee mu nedovolia, aby sa šťastne zamiloval, či dokonca založil rodinu. Ničia mu život na každom kroku! (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Humor těžící z grotesky mám rád. Obzvlášť v podání Francouzů. Seriálu se určitá vtipnost upřít nedá, i když jsou všechny epizody na jedno brdo. Ale propánakrále, co bylo tohle a proč jsem se naivně nechal zlákat zemí původu? Napsal bych, že je Oggyho film maximálně pro předškolní děti, ale to by nebylo přesné. Je to film maximálně pro batolata, která ještě neumí mluvit. Pro ně tento film ideální jelikož nemá absolutně žádný děj a nemluví se v něm. Pouze je barevný a hýbou se v něm nějaká zvířátka. Zrovna ta barevnost (tedy animace) je asi jedinou chválihodnou věcí na tomto skvostu. Je docela líbivá a nápaditá, občas i překvapivá. Jinak ale naprostá nuda, která snad musí uspat každého člověka staršího dvou let. Vtipů ať už situačních, fekálních nebo typický groteskních je zde asi tolik jako důvěryhodných lidí v české politice. Ještě mě strašně štval ten opakující se motiv s kočkou do které se Oggy zamiluje. Ten nebyl akorát v poslední kapitole, která trvala pět minut a její pointu a smysl by nevyzkoumal ani samotný Sherlock Holmes (určitě nemyslím toho kočičáka ze třetí kapitoly.) Civění do prázdné ledničky je asi tak stejně příjemné a zábavné jako jakákoli minuta z Oggyho celovečeráku. Slabší jedna hvězda. ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Ale tak jako jo, když přimhouřím oči, tak to bylo fajn. :) Hlavně první polovina. Ne, že bych dostávala záchvaty smíchu, ale pousmála jsem se docela často. Přidání ženského elementu bylo zajímavým zpestřením. Chvíli mi to i připomnělo atlas mraků - jak se děje odehrávaly v určitých časových liniích. Detaily prostředí byly docela propracované - například oheň byl opravdu ohňovej. ;) ()

Reklama

Santa666 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že převádění krátkých animáků Oggyho typu na plátna kin nefunguje. Přece jenom se šváb lépe a uvěřitelněji rozšlapává během sedmi minut než během tří cca půlhodinových příběhů, které postrádají šílený záhul původního seriálu, jež díky své délce představoval pouze koncentrovanou akci a nápaditost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $460,000▐ graficky uletené a dá sa povedať originálne poňatie ale príbeh sa snaží až moc na silu byť zábavný, pár krát som sa pousmial ale poväčšinou ma to moc nebralo, toto akosi išlo mimo mňa /videl v kine: 40%/ ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Ogy a škodíci byl ve své době mým nejoblíbenějším nováckým "raníčkem". Ve své celovečerní podobě se mu bohužel úplně nedařilo plně zaujmout mou čilou a už dávno probuzenou mysl. Jako nostalgické poohlédnutí to je fajn, nicméně bych snímek vážně nikomu "neznalému" a hlavně staršímu dvaceti let nedoporučil. 2+* a mírné zklamání. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Švábi Joey, Marky a Dee Dee jsou pojmenováni podle členů americké punk-rockové skupiny Ramones. (ČSFD)

Reklama

Reklama