Reklama

Reklama

Na úsvitu 15. století svrhne generál I Songgje vládce království Korjo, aby založil vlastní dynastii. Proti tomuto vlastizrádnému kroku se staví jeden z generálových důstojníků, Čang Sadžong, kterého chce proto I dát zavraždit. Důstojník se ale zachrání a stane se banditou. O několik let později vyplouvá z Číny loď do čerstvě založeného království Čoson, kterému vládne I, a veze mu lenní pečeť udělenou čínskou dynastií Ming. Cestou do Čosonu ale lodníci chtějí ulovit velrybu, která jim rozbije koráb a spolkne pečeť. Úředníci, kteří se obávají, že je tato ztráta bude stát život, králi namluví, že jim drahocenný klenot uloupili piráti, a tak je proti pirátům nařízena trestná výprava. Piráty vede nádherná a nebezpečná žena jménem Jovol, která pochopitelně nechce dát svou kůži zadarmo. Začíná hon na velrybu, v jejímž žaludku pečeť skončila, a do toho už se zamíchá i Sadžong, který si brousí zuby na královskou odměnu. Potíž je v tom, že suchozemský bandita vůbec nerozumí námořnickému řemeslu, nemluvě už o tom, že ani muži, kterým velí, to nemají v hlavě úplně v pořádku. (Film+)

(více)

Recenze (42)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem úplně jiný film než jsem očekával. Z počátku se zdá, že se bude jednat o dravou akční a nekompromisní řežbu a ono je to nakonec taková zábavná, historicko-dobrodružná pohádka s překrásným vizuálem i prostředím(vysoký rozpočet je hold znát v každém záběru) a hlavně úžasným hereckým cástingem, Ye-jin Son je i zde k sežrání. Potěší boj se žralokem a skvěléj hunt s velrybami, i ostatní akce byla fajn za občasného doprovodu slow motion ovšem bez krve. Takže jo, zábavné dostatečně, ale raději bych to viděl v tom drsnějším stylu..:) 75% Viděno s anglickými titulky. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Kromě vtipnosti Hae-jina a Cheol-mina, to bylo na můj vkus hodně nepovedené. Nemám rád všudy přítomně nekvalitní CGI a zbytečně natahovanou stopáž. No ale tady mi to udělali naschvál:-) Další políčkem je nepřesvědšivá Ye-jin, která prostě byla pro mě vedlejší postavou, a také velmi nezajímavou. Ale chápu, museli tam protlačit někoho, kdo přitáhne dívaky, kteří mají pro ni slabost, aby to nebyla jen chlapská záležitost. I když vše ostatní bylo pod psa, tak stále aspoň fungovala dvojka Mnich a Bandita, to ale nestačí, abych si film mohl nějak náramně užit. ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná jihokorejská odpověď na třetí Piráty z Karibiku s důrazem na efekt. Což je chyba, protože jsou hodně špatné, jakož i akční scény samotné. Zbytečně dlouhé a s úvodem, který se bere až moc vážně. Jakmile však chytnou posádky banditů a pirátů tu správnou humornou vlnu, začne se jednat zábavný, výpravný filmeček, který v poklidu dopluje ke zdárnému konci. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná akčná povesť/ rozprávka o hľadaní stratenej kráľovskej pečate. Navzdory množstvu šialených dejových premetov a zvláštností, dáva celok zmysel, poučenie i veľmi potrhlú zábavu. Tá občas z hrany srandy skĺzne na vlne čistej trápnosti. Ale inak sa ponúka veľa: legendárny príbeh, pirátska česť, zradnosť i ohybnosť vladárov pred ešte mocnejšími vladármi, humor i poučenie. Venuje sa i motívu zrady a teroru v záujme dosiahnutia ctižiadostivých cieľov. A...a v neposlednom rade je tu v rozprávkach len veľmi málo vídaná záležitosť. Totiž prakticky ukázané riešenie močenia páru muža a ženy na opustenom ostrove, vzájomne pripútaných reťazou za ruky. Navzájom pred sebou sa hanbia, no príroda nepustí a potrebu vykonať treba. Film nezabúda ani na varovné posolstvo nerušenia síl prírody, oceánov. Vyslanci vyšších síl - veľryby, ktorí sú anjelmi a strážcami neporušenosti oceánskych hladín, by mali ostať nerušené človekom. Ich likvidácia sa totiž môže karmicky veľmi nepriaznivo odraziť na osude celého ľudstva. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama