Reklama

Reklama

Clint Eastwood

  • USA The Eastwood Factor

Obsahy(1)

Dokument o životě a díle Clinta Eastwooda, která zde vypráví o své kariéře herecké, režisérské i skladatelské... (oficiální text distributora)

Recenze (27)

nascendi

všechny recenze uživatele

Celkom s chuťou som si pozrel film o tvorbe tohto významného herca a režiséra. Zaujímavé boli jeho poznámky o jeho zámere pri nakrúcaní, o tom, čo sa snažil do filmu dostať. Keďže som asi polovicu z jeho filmov videl, poslúžilo mi to ako ich pripomienka, ako prierez jeho tvorbou. Z filmového hľadiska som spokojný a to je asi tak všetko. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Všechny fanoušky Clinta jako režiséra, kteří se tak jako já teprve chystají shlédnout některé z jeho stěžejních dramat, musím upozornit na drobnou "zradu" (nikoli chybu) tohoto výborného dokumentu - v podstatě jde o jeden velký spoiler, kde se u většiny komentovaných děl dozvíme pointu a uvidíme klíčovou závěrečnou scénu. Takže musím přichystané Gran Torino zase strčit asi na dva roky zpátky do šuplíku, než pozapomenu... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Prosil bych fanfáru, protože tohle je poprvý, co jsem na ČSFD viděl 100%! A to díky balíkům, co hodnotěj filmy skoro dřív než je někdo stačí natočit. Kdybych mohl, hodil bych vás do odpadu a zatloukl víko. Co ale říct k dokumentu... V podstatě je to jen průřez Eastwoodovými filmy, ve kterém se objevují všechny klíčové scény. Takže silně nedoporučuju těm, kteří Clinta nemají nakoukaného anebo těm, co by se o něm chtěli dozvědět něco nového, protože ze zákulisního života tohoto nesmrtelného barda je tu až žalostně málo. Jako prezentace v PowerPointu super, ale dokument si představuju trošku jinak. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rutinní, líbivý výčet „důležitých“ filmů režírovaných mým oblíbencem. Stále vitální a dle mého skromná legenda Clint Eastwood nadále točí s velkým přehledem a čiší z něho obyčejná filmařská radost. Chlapík, který slovy neplýtvá a který natočil přes třicet filmů, utrousí nejprve pár slov k poutu se studiem Warner Brothers, pak představí své kousky, celkově promluví o branži, o filmové hudbě… Výseky jeho snímků jsou povedené (vesměs jde o klíčové/zajímavé scény – až to zavání výraznými spoilery pro ty, kteří jednotlivé snímky neviděli), chybí však názory jeho hereckých/režisérských kolegů a víc zajímavostí o tvůrcově soukromí. Platí nicméně, že ať se v případě dalších filmových výletů nepouští do žádných experimentů, ať si po svém plní své sny a dál si všímá postav, jejich vztahů, atmosféry, příběhu. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je bůh a to všichni víme, ale tenhle dokument mně moc nezaujal. Čekala jsem, že se dozvím něco o životě tohoto nenahraditelného herce, který působí dost samotářsky, ale bohužel to byli z většiny sestříhané nejdůležitější scénky z jeho herecké kariéry. Jeho mluva k divákovy byla naprosto v pohodě, věty dávali smysl a zapadali do sebe s poté puštěnými scénkami a vsuvka z "kostymérny" byla taky fajn, zavzpomínat si takhle na své staré role muselo být celkem nostalgické. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama