Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodiče malé Šiori byli zavražděni před jejími zraky a ani ona nemusela dopadnout jinak, kdyby neuzavřela smlouvu s démonem. Ten dostane její duši, pokud jí pomůže dosáhnout vytyčených cílů – pomsty za smrt rodičů. Kvůli tomu se pak převléká za chlapce a ve jménu Její výsosti řeší různé případy a špicluje. V současné chvíli v zemi, kde pobývá, se odehrávají záhadné vraždy, kdy se oběť promění v mumii. Kdo za to může? A má to něco společného se smrtí jejích rodičů? (Zíza)

(více)

Recenze (67)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wau! Tohle byla pro mne velmi velká filmová zkušenost. Musím říci, že po zhlédnutí tak moderního filmu se nyní cítím vývojově nadřazen. Tak Elegantní, stylový, noblesní, moderní, drahý a přepychový film jsem v životě neviděl! Zdejší vizuál zde překonává snad vše, co jsem doposud viděl, opravdu překrásné barvičky, perfektní masky, make up, kostýmy, exteriéry, interiéry, každá postava zde má tak neuvěřitelné charisma!! Je škoda, že se zde objevují pouze 3 velké akční sekvence, ale ty jsou tak perfektně nasnímané, že po skončení Vám vyschne v krku. Film ovšem nepotěší pouze oči, poněvadž i story je zde perfektně promyšlený i slušně vygradovaný. Doporučuji všem, povinnost pro všechny filmové nadšence!! Revoluce !! PS: 85% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nečekejte temnou fantasy. Tím Kuroshitsuji rozhodně není. Jindy je pro mě snadné napsat hodnocení hned z první, ale v tomto případě, už po několikáté mažu a pokaždé jsem chtěl napsat něco jiného. V mnoha ohledech je tento film v rámci uvedených žánrů špatný. Vše vám je polopaticky vysvětleno a navíc pro jistotu i ukázáno, dokonce i souboje jsou zpomaleny a vůbec všechny obrazy jsou dokonalé; vše je opravdu efektní, snad aby nebylo oko, ani mozek diváka ničím rušeno. Nulový prostor pro dohady, představivost...mystiku. Příběh je vcelku jasně daný a snad jen úplné jelito by nebylo schopné odhadnout, kudy se bude ubírat a odkud vítr vane. Pravda, v jednom okamžiku udělá scénárista s divákem o jedno "kolečko" navíc, ale to spíš pobaví, než překvapí. Co ovšem překvapení přinese, je velmi dobrý konec. A tím myslím posledních cca 5-10 minut, které udělají z předchozích dvou hodin předehru k příjemné pointě celého příběhu. Za vyzdvihnutí stojí i způsob, jakým se tvůrci rozhodli démona pojmout. Dalo by se říct, že vztah démon vs Šiory a jejich dialogy byly na celém filmu to nejlepší a zbytek(zápletka, bitky, záporné postavy) sloužily jen jako prostředek k vývoji obou postav. V mnoha ohledech zajímavý film, který je plný klišé a naivity, ale obojí je tak nějak poctivé a chtěné, takže i když jsem si při samotném sledování Kuroshitsuji častokrát povzdychl...ve finále mi to nevadí. 3* nedávám proto, že je to film průměrný, ale proto, že ... hmm, dám 4*...nenapadá mě, proč bych dával jen tři. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: Cool. ■ Precizní viktoriánská současnost. Mladá dívka přežila smrt rodičů, ovládla rodinné impérium a uzavřela smlouvu s démonem, který, až ona dosáhne své pomsty, získá její duši. Oficiálně žije jako muž (rodinné impérium nemůže vést žena) a aktuálně je pověřena královnou (královnin "hlídací pes") vyšetřit sérii vražd, během kterých se lidé transformují na mumie. Je to cool, stylové, mangoidní, démon/komorník je dokonalý a doopravdy jsem přemýšlel i nad pěti hvězdičkami. ■ Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ciiD6J9UucA ■ "Jak si přejete." ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Možná bohužel pro mě, viděla jsem předtím anime. Proto jsem z počátku jenom srovnávala. Příběh byl zajímavý. Pro mě teta hlavního hrdiny byla od počátku zajímavá - ke konci moje oblíbenost u ní prudce klesla. Její minulost - v pořádku - ale potom její činy? To, jak na krátkou chvíli zešílela, ji zachránilo a ona u mě má respekt. Šílená žena, která mě na tomto filmu zaujala nejvíce. A potom nesmím zapomínat na Rin! Jen takový dotaz na závěr: Kam se poděli Finnian a Bardroy? ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Nezatížená mangou, nezatížená anime, ale zatížená Mizushimou a jeho první rolí, v které jsem ho viděla. Tak nějak jsem k tomuhle filmu přistupovala. I tenkrát hrál sluhu a světe div se: tehdejší komorník i sluha z pekel měli hodně společného. No, to je vedlejší. Film sám o sobě asi nesedne každému, ale já se nenudila. Je pravda, že anime je z toho cítit na sto honů, ale nijak neruší. Hudební podkreslení přesně sedlo a kameraman si dal taky dost záležet. Ale na druhou stranu mi samotný příběh přišel dost předvídatelný a naivní. Nebýt tam pekelník s laskavou tváří, tak bych asi hodnotila trochu jinak. SPOILER: A ještě jedna věc. Mnohem víc by se mi líbilo, kdyby měl film vysloveně otevřený konec a skončil ve chvíli, kdy Sebastian mluví o černé duši. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Snímek vychází z mangy, tzv. grafické novely, "Kuroshitsuji" japonského manga spisovatele Yana Tobosa. Ta se čtenářům díky japonskému manga magazínu  Monthly GFantasy prvně představila v roce 2006. (Conspi)
  • Chlapecké pohlaví Ciela Phantomhive z původní mangy změnili tvůrci pro film na dívčí a dali mu jméno Kiyoharu Phantom (Ajame Góriki). (Geriel)

Reklama

Reklama