Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (908)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sagvan Tofi hledá poklad pod tělocvičnou, aby nakonec zjistil, že jeden má v učitelském sboru a druhý ve třídě delikventů, jejichž mravní zlepšení sjedná rychleji než Sidney Poitier.. Afektovaná komedie ze školního prostředí, která jede podle zavedených osnov a to včetně romantické linie či srdceryvné nápravy jedinců na scestí. Koutek mi cukl třikrát, z toho dvakrát to byl tik, takže na tom, že „Dobrá německá komedie“ je stejný oxymoron jako „mrtvé milenky cit“, nadále trvám. Vím, že srovnávám nesrovnatelné, doba je jiná a blá blá blá, ale postavím-li Cestu do hlubin študákovy duše vedle Panu učiteli s fakjů, vidím elegantní distingovanou dámu vedle vulgární zmalované šlapky.. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

U první půlky jsem málem usnul a ta druhá mě pro změnu fascinovala. Nádherný příklad toho, jak dokáže jedna, dvě písničky změnit absolutně názor na film. (viz. Let Her Go, Pumpin Blood). Fakjů pane učiteli je taková kvalitnější odpověď z Evropy na Zkaženou úču. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Reklama

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Německá komedie působící jako "made in USA". Dal bych o hvězdu víc, nebýt toho klasického, už fakt trapného závěru, kdy se z kriminálníka stane úžasný manžel, kterého zbouchne největší hloupoučká slepice na škole a z parchantů hvězdní studenti. Docela vtipný počin, který ale ve výsledku nenabízí nic nového a neotřepaného. 3-4*, 12.9.2014, kino ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ich bin hungrig, und ich muss meine Hoden sofort zu kratzen! Víte, co jsem právě napsal? Já taky ne, ale dost možná jsem citoval Hitlera. Němčina je tak odporná, že by ani neměla být legální. Maximálně by se měla užívat vedle kombinaček a elektrošoků k mučení zajatých afghánských teroristů. Stačilo by jedno dobře vypálené cédé německé dechovky a do minuty byste věděli, že máte podminovaný barák i na Fidži. Jak se tam ty kurvy dostaly, to nikdo neví. Nicméně, proč jsem se díval na tento film? Nejen, že mi němčina všech protagonistů naprosto trhala uši, ale dokonce i moje mozkové buňky začaly incestně prcat mezi sebou, aby co nejdřív zdegenerovaly a přestaly to nacistické blábolení tolik vnímat. Naštěstí mě v psychické pohodě držela přítomnost anglických titulků a čtyř lajn pervitinu. Ač se může zdát můj komentář doposud veskrze negativní, tak skutečně je. Nicméně dále už to jenom pokvete, páč když ve filmu zrovna nemetali schnitzlema, tak jsem se docela obstojně bavil! A to je co říct, protože ti šťastlivci co mě již znají, bezpečně vědí, že jsem divák veskrze náročný a zpravidla nedokáži ocenit ani brilantně natočené a mistrovsky zahrané bukkake porno s excelujícím cameltoe v hlavní roli. Nyní jsem se nejednou načapal, jak se přitrouble hihňám a prdím si pod peřinu. A to se mi to dokonce stalo několikrát i během filmu. Je to samozřejmě jen další obdoba všech těch debilních amerických teen komedií s hromadou klišé a nekvalitně vylízanýma blonckama s inteligencí zavařených okurek, ale asi jsem po všech těch filozofických dýcháncích s Dostojevským už konečně potřeboval vypláchnout hlavu nějakou nenáročnou kravinkou. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V německém kině jsem viděl upoutávku na tuto komedii s velmi úsměvným názvem, a jelikož se zdála být na první pohled něčím lepším a smysluplnějším než (Kluci/)Holky to chtěj taky 2, tak jsem se rozhodl ji zhlédnout. A ve výsledku jsem byl celkem spokojený. Vtipy jsou opravdu vtipné, nikoli nechutné, Karoline Herfurth mám rád a Katja Riemann byla coby paní ředitelka správně potrhlá. Postava Elyase M´Barka si nebere servítky a srovnává všechny delikventní a pošahané studenty se zemí. Zkrátka sympaticky natočená oddychovka, která se perfektně hodí na volný večer a oživuje komediální žánr díky vytříbenému humoru, slovníku a celkovému nápadu, plus obsahuje super soundtrack. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • V pohári, ktorý patrí pani Gersterovej (Katja Riemann), je napísané "Ein Herz für Lehrer" ("srdce pre učiteľov"). Ide o odkaz na pomocnú agentúru pre deti - "Ein Herz für Kinder" ("srdce pre deti"). (WalterIK7)
  • Do scény, kdy spolu telefonují Zeki (Elyas M'Barek) a Charlie (Jana Pallaske), se vloudila chyba. Na obrazovce Charlieina telefonu je totiž viditelná číselná klávesnice pro vytáčení telefonního čísla při hovoru, ta ovšem po zahájení hovoru správně mizí. (hansel97)
  • Natáčelo se v Berlíně a Mnichově. Vězeňské scény byly filmovány v bývalé věznici NDR v berlínském Keibelstraße. Natáčení zabralo pouhých 41 dní. (Cheeker)

Reklama

Reklama