Reklama

Reklama

Reportérka

(seriál)
  • Česko Reportéři a ti druzí (neoficiální název)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Série vypráví o dvacetileté Hedvice (Tereza Voříšková), která se chce stát novinářkou. Po přijetí do vydavatelství je přidělena k ostřílenému reportérovi Vlachovi (Jiří Bartoška), který "hulí jak fabrika", počítače považuje za nutné zlo, jezdí ve staré "kraksně", žije v paralelním vztahu s manželkou a milenkou, ale jinak je poctivý až k sebezničení. Scenárista Josef Klíma vybral pro televizní cyklus jeden z nejpozoruhodnějších osudů, s nimiž se jako dlouholetý novinář setkal, přičemž podobnost se skutečnými postavami současného mediálního prostředí je opravdu čistě náhodná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Kimon 

všechny recenze uživatele

MILUJI PIERCING. ... Ale teď k Reportérce. Josef Klíma je všeobecně znám mimo jiné jako opravdu úspěšný investigativní novinář, a své scénáře napsal dle svých osobních poznatků z dob, kdy ještě svůj "čmuchací nos" strkal vysloveně "do vosích hnízd" korupce a kriminálních činů. Jak ČT uvedla, příběhy, které nám nabízí vychází ze skutečných událostí. V porevoluční době se naše republika stala doslova rájem všech možných darebáků bez skrupulí s kriminálními sklony, vylíhla se spousta mladých nadmíru sebevědomých a "schopných" (rozuměj všehoschopných) managerů na vedoucích místech, ale spolu s tím i spousta malých bulvárních novinářských slídilů, kteří pod tlakem rádoby "úspěšných" mladých ambiciózních šéfů poskytovali do tisku všemožné bláboly. Z toho důvodu přijímám tento miniseriál jako memento všem těm, kdo by si chtěli brát vzor z jednání téměř všech zainteresovaných hereckých postav tohoto seriálu. Prozatím jsem sledoval první díl, hodnotit tedy nebudu, ale přiznám se, že herecký způsob vyjádření jednotlivých postav byl tak dobrý, že jsem byl doslova šokován (ale ne překvapen) tím, až jaké jsou vztahy na pracovištích, vztahy mezi bohatými "podnikateli" (rozuměj podvodníky) a jejich "přáteli" v naší zemi. Nejsem naivní, jen jsem se zhrozil, když jsem to filmově viděl "NA VLASTNÍ OČI". Celkové hvězdičkové hodnocení si ponechám po závěrečném dílu. A abych na hodnocení nezapomněl, cvaknu si piercing do nosu. Uvidím ho každé ráno v zrcadle. Pro pořádek ještě upřesním tu první větu vlevo nahoře. Piercing bych si v nouzi nechal trvale aplikovat na sevření horního a dolního víčka u obou očí. To abych se už na žádné další ocvokované a počmárané Terezky nemusel nikdy dívat. A týká se to i tetování. ........ 17.02.2015 ••••> pomyslný piercing z nosu vyjímám (možná ho pošlu bobulce Voříškové) a hodnotím 3. hvězdami. ()

Thomick odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná, PŘÍŠERNÁ záležitost. Senilní Klíma intenzivně reje do mládežníků a vůbec mu to přitom nejde. Všichni junioři jsou tu totiž samozřejmě agresivní, sprostý a obecně plochý, přičemž veškerý ty "cool" voiceovery nebo promluvy do kamery berou dech leda tak tim, jak moc jsou zbytečný. Medvecká spolu s Bartoškou na scéně = jediný kvalitní okamžiky pilotu. Druhá epizoda už stojí jenom za starou bartošku a z letargie mě vytrhla akorát šokující gramatická hrubka (aka oslovení "pane zástupče"). Vřele doporučuju komentář od uživatele Honzad007. ()

Reklama

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

1. díl - Zatim to působí dost divně a nevyrovnaně. zaujaly mě ovšem některé scény. Nerozumím proč má Voříšková všude ten piercing, asi to má symbolizovat její zranitelnost... na další díl jsem každopádně celkem zvědavý. 2. dí - tak bohužel jak měl první díl celkem našlápnuto k něčemu možná i dobrému, u dílu druhého šla kvalita ještě víc dolů...zcela nepochopitelný a smysl nedávající závěr...taktéž nepochopitelná linie mezi mladým klukem a Voříškovou, kdy mu Voříšková píše svá nejstrašnější tajemství, přičemž ho absolutně nezná. Už vidím jak si pracující holka okolo 25ti jen tak chatuje s neznámým puberťákem. Nácek jmenující se Julius Fučík je spíše trapný vtip, než cokoliv jiného. Stále se opakující pořád stejně vypadající noční můry Voříškové začínají být čím dál více otravné. Na díl třetí se kouknu už jedině z povinnosti. btw...že seriál nemá jediný dohledatelný a vyguglovatelný plakát, který by jej mohl reprezentovat, taky o lecčems svědčí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Holka objevila Watergate." A já jsem objevil celkem nudnej seriál o nevěrohodným přerodu přerostlý puberťačky v úspěšnou reportérku. Navíc mě ani moc nebavily jednotlivý kauzy, neboť z dob přívalu "úžasných" objevů Josefa Klímy jsem byl připraven na trošku ujetou investigativní zábavu, ke který však nedošlo. Abych však jen nehaněl, tak mě zaujal vedoucí reportér Vlach se svým harémem a taky tradičně nečestnej boj mezi staromódně seriózním a útočně bulvárním pojetím novin. Ale celkově je to spíš nic než moc. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tenhle projekt těšila, minisérie ze zákulisí novinářské práce mi zněla lákavě. Nadšení se ale nedostavilo, u posledního dílu jsem se vyloženě těšila, až to celé skončí. Pro mě to bylo nudné, žádná pořádná zápletka, skákalo se od jednoho k druhému, člověk se v tom buď začal ztrácet nebo nevěděl (a ani se posléze nedozvěděl), proč je ta která scéna zařazena, co tím chtěl autor říci. Abych jen nekritizovala, tak pochválit lze určitě herecké výkony - ať už to byl Bartoška, Voříšková nebo Jiráček v roli ukázkového slizáka - všichni se mi zdáli uvěřitelní. Bohužel herci to celé nezachrání, takže za mě cca 40%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (10)

  • V jedné scéně v 1. díle lze zahlédnout jako komparzistu Josefa Klímu, autora scénáře. (Sevcik)
  • Dan Svátek pracoval výlučne s ním vybraným štábom, čo bola podmienka, ktorú zadal televízii pred natáčaním tohto projektu. (Arsenal83)
  • Svátek pochválil audiovizuálny výstup diela: "Já jsem hrdý, jak ho Jakub Šimůnek nasnímal, a díky dobře připravovanému prostředí pak měli herci prostor předvést co nejlepší výkon. Vizuál a děj zkrátka musí být na úrovni funkčního kompromisu." (Arsenal83)

Reklama

Reklama