Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (628)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jak kdyby Bay chytil druhej dech. Po mizernym ctvrtym dile rozhodne krok spravnym smerem. Uvod me naprosto navnadil, popravde receno, kdyby se celej film odehraval v minulosti, at uz v Artusovo casech nebo aspon za druhy svetovy, mohlo by to bejt kulervouci (Jak by asi vypadal Kral Artus v Bayovo rezii?). Takhle to po chvili spadne do starejch vyjetejch koleji, ale nastesti se zdlouhave nepredstavujou postavy a hned se de do akce. Pribeh s ohledem na znacku rozhodne nadprumernej, i kdyz misty uz lehce prekombinovanej, herci fajn, obzvlast jistota Hopkins, ale prekvapive i Wahlberg, jen tu chybi nejaka fajn rostenka, triky samozrejme spicka, akce libiva, jenom ta delka je porad zbytecne prehnana. Je tu i zadelano na dalsi dil, ale dost pochybuju, ze vznikne a celkove konec mohl bejt urcite i epictejsi. Ale vlastne jsem spokojenej, zabavnosti prvnich dilu to nedosahuje, ale porad to je o nekolik trid lepsi nez Zanik. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Digitální Bayfest. Každý záběr se hodí jako tapeta na plochu. Tony Hopkins v cool zpomalovačce kráčí ke Stonehenge vymasit Megatrona, kovový drak chrlí oheň, Bumblebe krosí nácky, Optimus seká hlavy atp. Vizuální žranice od začátku do konce. Jenže je tak vyčerpávající to sledovat. Není se čeho chytnout, dějová linka není čitelná. Skáčeme od postavě k postavě. Herci odříkávají své repliky a divák z toho nic nemá. Finále je asi největší nářez co v Transformerech byl, ale dojet k němu je sakra náročné. I ty animáky před třiceti lety dávaly větší smysl. Jablonského hudba ovšem famózní. Dal si záležet. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně markantní zhoršení už tak z minula slabší úrovně. Tam kde minulý díl ještě dokázal i přes chabý děj a nesympatické postavy zaujmout, tam Poslední rytíř dotáhl vše k naprosté "dokonalosti." Přestože jsem si sjel předchozí díly a například 1 a 3 bych označil za dosti povedené, tak 5 absolutně nestačí a považuji ji za naprostou ztrátu času. Jasně vzniklo nám tady 5 dílů za 10 let a jen těžko se u těchto dvou a půl hodinových kolosů hledá prostor pro originalitu, ale Poslední rytíř je už nebetyčně hloupoučký a skoro bych řekl že trpí senilitou vinou svého tvůrce, který se absolutně vyčerpal a došly nápady. Takže se dějově ocitáme v prostředí kolem rytířů kulatého stolu ve starodávné Anglii. Sledujeme nalitého Merlina, kterak jde prosit Transformery aby pomohly jeho armádě proti Sasům. Optimus letí se vypořádat se svými stvořiteli a na Zemi zuří boj lidí proti robotům. Do toho všeho dostává roli Anthony Hopkins a své si ke všemu řekne Agent Simmons, toho času na Kubě. Pokud si myslíte že tohle už přeci nemůže nikoho zajímat, tak ...máte naprostou pravdu. První díl je příjemná rodinná zábava, dvojka je dobrodružná, trojka trošku konspirační a naposledy aspoň trošku zábavná. Čtyřka sází alespoň na jednu zajímavou akci, Lockdowna a na konci příjdou i Dinosauři. Pětka do guláše přihodí i legendu o Merlinovi a jsem upřímně rád že pohořela i v kinech a my si nějakou dobu od Transformerů odpočineme. Protože s tímhle tempem by 6. díl byl čiré zlo. Vykrádání hlášek jako Say hello to my friend a jiných trapáren mě už přestalo bavit. Megatrone třeba se ještě někdy potkáme, ale doufejme že to jen tak hned nebude. 30% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že horší než Transformers: Zánik už to být nemůže. Jsem totiž velký optimista a stále věřím, že Transformers povstane zase na koukatelnou verzi. Tady moje víra nepomohla. Raději se Poslednímu rytíři vyhněte, o nic nepřijdete. Zábavné to není, ani jako béčkový film. PS. Opravdu další díly? Bojím, ale budu stále věřit, naivně. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se důležité figury třeba i na hodinu vytratí z děje (přičemž Nemesis Prime je jenom strašák, ale žádná velká hrozba to není; souboj o hlavní ženskou hrdinku nakonec vyhraje profesorka, protože formule otec-dcera ze čtyřky nepovolovala milostné špičkování). Proč jednoho z robotů asi na minutu mluví Steve Buscemi? Co tam dělal John Turturro? O co tam přesně komu šlo a co přesně byl ten macguffin? Nikdy jsem nechápal tu nenávist vůči téhle sérii a nářky, že je až nepřijatelně hloupá a nezábavná. Ale tentokrát se k nim musím přidat. Dynamickou, nápaditou akci a jednoduchý příběh, ve kterém bych byl schopen usledovat, kdo, odkud a kam běží, jsem tentokrát nedostal. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (24)

  • Blenheimský palác byl pro scény ze druhé světové války vyzdoben jako nacistické sídlo, což při natáčení vyvolalo odpor některých britských válečných veteránů, kteří neznali kontext a protestovali, že palác byl někdejší rezidencí válečného hrdiny Winstona Churchilla a takové zacházení si nezaslouží. Churchillův vnuk, sir Nicholas Soames, se filmařů zastal a pokáral britský bulvár za vytvoření zcela nesmyslné pseudokauzy. (MessiM)
  • Santiago Cabrera, ktorý hrá postavu Santosa (vodcu jednotky TRF), pred účinkovaním v tomto filme nevidel žiadnu časť série Transformers. (Nu.Fylyp)
  • Peter Cullen (hlas Optima Prima) je jediný človek, ktorý si zahrall vo všetkých častiach série Transformers, hoci sa na plátne nikdy neobjavil. (Nu.Fylyp)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama