Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 2
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 664)

JFL 

všechny recenze uživatele

Michael Bay je jeden z nejosobitějších tvůrců současného Hollywoodu - při vyslovení jeho jména automaticky naskočí určité asociace a očekávání spojená s jeho filmy. Zklamání z druhých Transformerů pak vychází z toho, že v nich režisérovy trademarky jsou rozmělněny nebo přímo absentují._____Hlavní bitvu ve filmu nesvádí Autoboti s Decepticony, ale naivně klukovské prvky (které definovaly první díl) proti motivům teenagerských komedií, a bohužel teenageři vítězí. Znamená to, že film oplývá nezletile asexuální lascivitou, kde se o sexu dělají pouze hloupé vtipy, ale když dojde na věc, uhýbá se pohledem. Diváci tak dostanou krajně bizarní záběry jako dva prcající psy (čivava na buldočkovi), malého robota ojíždějícího nohu Megan Fox a zásadní zjištění, že i transformeři mají koule. Nicméně už se nekoná opájení se tělem hlavní herečky - jeden velký celek není ani v nejmenším srovnatelný s fetišistickými detaily mapujícími její křivky v prvním díle. Většinu filmu sledujeme pouze její našminkovanou tvář, což vyvolává dojem reklamy na rtěnku. Stejné je to i s technofetišismem. Sice ve filmu je spousta vojenské techniky, ale nepřichází její adorace reklamní estetikou jako v prvním díle – místo dynamických střihových sekvencí jsou zde pouze ojedinělé záběry rozeseté mezi sekvence s hlavními hrdiny. A to nemluvě o absenci režisérova typického kamerového obžerství – sice jsou záběry precizně nasvícené, ale sama práce kamery už není pojata jako atrakce sama o sobě._____Neznamená to, že by nejvíce machistický a formalistní režisér současnosti vyspěl, ale naopak že byl vykastrován požadavky cílového publika náctiletých. Je to až smutný pohled, že Bayův nejdražší film je zároveň jeho nejméně osobitý (a nejvíce zhovadilý). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní koncentrát jednoho umělce. U jiných režiséru bych tleskal, ale tohle je Bay ... toho zvládám jen naředěného. Všechno bouchá, všichni jsou krásní, všichni jsou Američané ... a ještě ke všemu ten humor, ten humor !!! Nadržení psi, zhulená matinka, dementní robotí dvočata... Dvě hvězdy dávám za triky, jinak je to pro mě odpad. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Hromada skečů různých žánrů naházených za sebe dosti chaoticky. Navíc Bay stříhá tak hekticky, že ani akční scény si neužijete tak jako v jedničce. Další prvek, který narušuje křehkou dějovou linii, jsou úlitby dětem. Mám na mysli zejména dva zbytečné a otravné roboty v klackovitých letech. Ani Jablonskeho hudba nemá prostor se rozvinout v nějaké kompaktnější pasáže, protože na to prostě není čas. Druzí Transformers jsou uspěchaní, nekonzistentní, infantilní a tentokrát opravdu pitomí. Zklamání! ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Krystalicky čisté zhmotnění teenagerského mainstreamu v tom smyslu, v jakém ho pro mě představují instituce typu Evropy 2 nebo McDonalds. Oproti jedničce se úplně vytrácí jakákoli zábava a zůstává jen adorace falešných kapitalistických hodnot (Shia nemá Megan díky tomu jaký je, ale protože má cool fáro a přitahuje nebezpečí a vzrušení, jenže ne svým vlastním přičiněním) a infantilní technofetiš. Některé momenty hraničí se sebeparodií, ale bohužel jich není tolik, aby divákovi umožňovaly se nad filmem po celou dobu, nebo alespoň její většinu, smát. Trojkou se už asi radši vůbec trápit nebudu. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Nadšení z první projekce rychle opadlo a napodruhé už musím jít bohužel o hvězdu níž. Nemůžu stavět oba díly Transformers na stejnou úroveň. Druhý díl je zkrátka horší. Ty robotí orgie jsou napodruhé už opravdu nesnesitelné a příliš chaotické. Konec je celkově takový nevýrazný stejně jako scénář. Nehrát ve filmu Shia Labeouf dám 3 hvězdičky. Nakonec to je opravdu zklamání a Bay to skutečně přepálil na celé čáře. 75% ()

Galerie (163)

Zajímavosti (105)

  • Fanoušci seriálu Dr. House (od r. 2004) si můžou všimnout budovy fakultní nemocnice Plainsboro, která je ve filmu budovou vysoké školy, kam chodí Sam (Shia LaBeouf). Ve skutečnosti jde o budovu Princeton's Frist Campus Center. (GreatestFan)

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama