Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (628)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Alternativní  dějiny lidstva s Transformery byly náhodou na tomhle dílku tím nejzábavnějším.  Naopak opět osobitější Autoboti a tunaj i Deceptikoni, na který však nakonec zase sral Bumblebee, ehm, pes a jejich osobnosti se v tom maglajzu rozpustily hned po svém entrée, na atraktivitě moc nepřidali.  Tohle gangsta "vtipkování" mým šálkem čaje asi nikdy nebude. Kvituji ale konečně zase pěknou krásku pro pubertální poluce Lauru Haddock, která ze všech Bayových kozatic vypadala i  jako učitelka ze soft porna, tedy  budila i zdání inteligence.  Tři tady pak dávám zase zcela bez uzardění. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Milovníci bezmyšlenkovité - epické - v podstatě nepřerušované akce si budou chrochtat blahem. Je opravdu neuvěřitelné, že i v dnešní době někdo dokáže předvést ve 150 minutové stopáži 120 minut akce a 30 minut zbytečných dialogů a nelogického děje ... ale koho to zajímá?. Bayhem at its best ! A pokud jste na filmu ještě nebyli a čtete čirou náhodou tento koment, tak možná menší hint: Pokud očekáváte shakespearovské drama od filmu, který je založen na hračkách robotů, kteří se mění na auta ..... tak tento film ignorujte .... ju? ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvý diel prebudil v nás starších (rozumej viac ako cca 17 rokov) to malé dobrodružné dieťa, pri ďalších dieloch sme si museli povedať, že to dieťa je v nás už mŕtve a preto nás TF už osloviť nemôžu. K tej druhej skupine bohužiaľ patrí aj diel č.5. Samozrejme to nie je iba o veku diváka, ale najmä o samotných filmoch a ich kvalitách v rámci žánru. Páčilo sa mi, že sa nedemolujú mrakodrapy a že sa dostávame pri finále pod vodu a nad Zem a že Hopkins sem prináša anglickú noblesu. Lenže čo je to platné, keď sa do TF mytológie postupne dostáva všetko z mýtov a aj skutočnej histórie. Nabudúce tu budeme mať Ježiša ako jedného z robotov a keď Ridley hovoril, že Ježiš bol aj jeden z inžinierov v mytológii Votrelcov, tak tu o tri roky budeme mať dve totálne paródie samých seba. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Bay už nějak tak rezignoval... dřív to dávalo alespoň trošilinku smysl, pátý díl jde ještě dále a servíruje nám totální bullshit xD Jako jo, dobře se na to v Ajmaxu dívá, akce střídá akci, film je doslova napěchovaný akcí, auta jsou krásné...ale na popáté už mě to nějak neoslní i když mám TF sérii rád (byli moji první TF v IMAXU a to 3D je tam fakt kulervoucí). Byl to úlet jako prase:) [IMAX 3D] ()

Psema 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT: Pokud jsem Posledního rytíře pochopil správně, je to celý o tom, že Země přijala uprchlíky ze Cybertronu, ale po závalu teroristických útoků ze strany Decepticonů byli všichni kolektivně uvrženi do No-go zón, kde je loví speciální vládní jednotky celýho světa. Načež se ukáže, že puč na Cybertronu kdysi neprovedla Megatronova ISIS samovolně, ale byla financována nějakým robotickým Asadem/Erdoganem. Pak v tom hrají nějakou roli rytíři Krále Artuše, ožralej Merlin, tříhlavej robodrak, Mark Wahlberg, fest pedofilně snímaná čtrnáctka, nějaká buchta z porna, co prej učí na Oxfordu a hrajé pólo, a super zlej Optimus Prime, z kterýho se stane klaďas po parafrázi na batmanovskou "Marthu" a kterej zjistí, že azyl nikdy nebude domovem a musí si jít ten svůj nóbl robotickej bejvák vybojovat sám i s celou armádou svejch stereotypně rasistickejch robo-kámošů. Jak říká jedna z postav: "Optimus Prime, I love that guy, goosebumps everytime." ()

Galerie (147)

Zajímavosti (24)

  • Časť filmu bola natáčaná aj pri Stonehenge. Pre výbuch, ktorý v tejto lokalite vidíme, sa už použili umelo vytvorené kulisy. (belinko)
  • Megatron (Frank Welker) má nově vytvořenou helmu odvozenou ze vzhledu jeho klasické hlavy ve tvaru kbelíku ze seriálu Transformers (od r. 1984). Původně měl helmu podle své podoby v Transformers (2007), ale tvůrci se rozhodli, že nebyla dostatečně hrozivá. (MessiM)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama