Reklama

Reklama

Pieces and Love All to Hell

všechny plakáty
Kanada, 2011, 60 min

Režie:

Dominic Gagnon

VOD (1)

Obsahy(1)

„Označit jako nevhodné“. Toto nenápadné tlačítko s ikonou vlaječky se nachází pod každým videem na YouTube a vymezuje tak naši svobodu na internetu. Jakmile anonymní uživatelé nějaké video označí a rovněž anonymní tým YouTube je zkontroluje, okamžitě zmizí v nenávratnu. A právě zde zasahuje Dominic Gagnon. Označená videa ukládá dřív, než dojde k jejich smazání, a vytváří z nich temnou mytologickou koláž amerického survivalismu. Zatímco se jednotliví aktéři obávají všemocné americké vlády, v divácích hlodá otázka, co je na celé situaci „nejpekelnější“ – Spojené státy americké, kritici po zuby ozbrojení konspiračními teoriemi či síla anonymní cenzury, kterou disponují společností ovládající internet? (Doc Alliance Films)

(více)

Diskuze

Marze

Marze (hodnocení, recenze)

Smysl dokumentu pěkně vystihla ta žena "konspirační teorie je druh zábavy". Pobavila mě ta teenagerka, která ze sebe postupně vytvořila ohyzdnou zombies. Občas probleskne vážná nota, jako zmínka, že Američané trpí depresemi, nočními můrami a páchají sebevraždy střelnými zbraněmi. Když padla zmínka o tzv. depopucionalistech, to by vyřešilo veškeré ekologické problémy a zastavilo změnu klimatu. 

Marze

Marze (hodnocení, recenze)

Tohle opravdu v Americe mažou? Vždyť je to buď neškodné, nebo od úsměvných bláznů. Podle nedávného výzkumu obyvatel různých zemí, nemá rád Ameriku 85% dotazovaných a u Číny ještě o něco více. Není divu. 

Reklama

Reklama