Reklama

Reklama

Pestrobarvec petrklíčový

Trailer 2

Obsahy(1)

Na chátrajícím šlechtickém sídle žije sběratelka motýlů Cynthia se svou milenkou Evelyn a ve svém svébytném a poněkud výstředním světě se oddávají rafinovaným erotickým hrám. Cinefilní lahůdka se vyznačuje podmanivou a smyslnou atmosférou, výraznou hudební složkou a odkazy na sexploatační filmy 60. a 70. let. (Aerofilms)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (112)

Ukko 

všechny recenze uživatele

O málokterém filmu se dá říct, že ho musíte vidět, protože je nepopsatelný. U tohoto motýla, kterého ani neumím vyslovit, to platí dvojnásob. Na začátek nutno podotknou roztomilý fakt, že film je mnohem víc erotický, než se zprvu zdá. V podstatě zde neuvidíte jediné obnažené prso, ale vzrušeni budete víc, než u lecjaké přízemní lupačky. Atmosféra a erotika je v tomto filmu na velmi dobré úrovni, takže počítejte s tím, že minimálně v první části filmu si odskočíte na svého partnera, s kterým budete film sledovat. Druhá půlka filmu, ale začíná nabírat na dramatičnosti a rozhodně vás bude zajímat, jak to všechno skončí. škoda jen, že je konec přeci jen trochu useknutý. Pro milovníky uměleckých a erotických filmů s trochou perverze, jednoznačná jasná volba. Skvělým doplňkem filmu zůstává pozornost ke každému detailu, hudba a trocha toho voajérství. Život dvou dam, na venkově rozhodně nemusí být nudný a fádní… obzvláště když se do toho zamíchá taková zbytečnost jako je láska. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se nevyskytují žádní muži, jen čistá krása (ženy, motýli, spodní prádlo - má vlastní credits v titulkách, kozačky, můry, knihy). Velmi zábavné je prohlédnutí hry dvou hlavních postav, správně absurdně funguje ženská akademická půda aka dýchanky odbornic na motýly, britský všudypřítomný humor, který situace zlehčuje, ale hned vzápětí vede k uvědomění si smutných skutečností. Stačilo by ale prvních šedesát minut pro obsažení výše popsaného, druhá polovina filmu se táhne jak smrad ve znamení zdlouhavých artových surreálů, které tu jistě budou pseudointelektuálové vyzdvihovat. Za mě vzdělávací P.S. V jeden moment filmu jasný odkaz na dílo - http://en.wikipedia.org/wiki/Mothlight ()

Reklama

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Lesbická sexploatace v elegantním kostýmu, plná jemných symbolů a hudebního podkresu. Stejný scénář, s drobnými hereckými nuancemi, které ovšem svými tykadly odhalila partnerka, která celou hru vyprovokovala a vlastně režírovala. Pro její polovičku to byla hra na hranici citové únosnosti. Chtěla hrát samu sebe. Film pro estéty. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Lesby, BDSM, sem tam nejaký motýľ... No a to je asi tak všetko čo sa o tomto bezduchom artovom filme dá vlastne povedať. Pri pohľade na celkové hodnotenia filmu som sa normálne tešil, že to bude nejaký pozoruhodný epický film zasadený do nejakej motýlej symboliky. Ale realita bola žiaľ úplne mimo. Jediné čo tento film zachránilo od odpadu, bol krásny vizuálny dojem, ktorý sa v podstate tiahol celým filmom. Absolútne tomu chýbala nejaká epická stopa, ktorá je pre mňa väčšinou prvoradá. Takže na viac ako 1* to nevidím! ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

úžasný a extraordinérny peter strickland (!) hypnotický, formálně perfekcionistický, nonverbální -pokud se náhodou nemluví- lynchovskejší než Lynch -pokud je co říct- nepatetický s vtipem zahraný fetišistický voyerismus (!) a i když se mi jeho předešlý snímek (berberian sound studio) líbil o malinko víc ..existuje snad lepší doporučení ?! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (1)

  • Pestrobarvec petrkličový je název pro druh motýla - Hamearis lucina. (Digi_cz)

Reklama

Reklama