Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (786)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Film je pro mě vlastně docela příjemným překvapením. Není to sice asi taková pecka, jak někteří tvrdí, ale fórů je tam víc než dost. Komediální dvojice James Franco a Seth Rogen mě opět nezklamali. Film obsahuje spoustu originálních nápadů, takže je vidět, že se na něm vážně vyřádili. Je tam taky dost zajímavých filozofických otázek. Celkově film obsahuje spoustu narážek, ať už na filmy jako je například Terminátor, tak na geopolitickou světovou situaci. Hodně si střílí také z náboženství. Děj se tedy odehrává v obchodě, kde se potraviny každý den těší, až je bohové (lidé) koupí a odnesou je to věčného ráje. Vše se ale změní, když potraviny zjistí nepříjemnou pravdu. Hlavní protagonisté filmu jsou párek Frank a žemle Brenda, kteří se vlastně celý film jenom těší, až na to vlítnou. Další postavy jsou taky dost vtipné. A hlavní záporák je vaginální sprcha jménem Pičifuk, který jim jde celou dobu neúprosně po krku. Je tam taky spousta rasových vtipů. Někomu už se to možná může zdát až přes čáru. Každopádně jsem zvědavý, jestli bude pokračování. O dabing se stará spousta známých osobnostní a film byl poměrně levný, takže asi dost vydělá. "Černé kafe v prdeli!" :D Recenze ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ať už si o tomhle kdo chce myslí cokoliv, jisté je, že se jedná o dost velký úkaz, neboť natočit Rkový film o tom, jak nebohé jídlo věří, že si je po pobytu v regálech odnese božstvo (lidé) do jakéhosi ráje a tam... A mě se to docela líbilo, byť si dovedu představit asi mirádu věcí, které by se dali vylepšít, ale hrozně mi to připomíná South Parkoidní Peklo na Zemi - také zhovadilost plná infantilního a sprostého humoru, která má v sobě má kritiku čehosi, v tomhle případě slepé víry v cokoliv. Naanimováno to bylo relativně dobře, humor zasáhl černou jak kdy a průměr to není u mě díky poslední patnáctiminutovce, která je [Zcenzurováno ústavem pro etiku internetových komentářů] ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Začněme otázkou. Líbil se vám This is the End (Apokalypsa v Hollywoodu)? Pak je takřka jisté, že se vám bude líbit i Sausage Party. Tohle je totiž další z řady filmů Rogena, Franca a spol. typu "nechápu, že nám na to Sony dalo peníze, tak si aspoň užijeme nehoráznou prdel". Za úžasné muzikálové číslo od oskarového Alana Menkena, za nespočet naprosto kulervoucích scén (Terminátor, tampon!), za překvapivě kvalitní animaci a (už tradičně) geniální výběr známých šlágrů napasovaných do naprosto úchylných situací si film zaslouží krásné čtyři hvězdy. I když se i přes svou relativně krátkou stopáž chvílemi zbytečně táhne (ona teologická alegorie tvůrcům bohužel trochu přerostla přes hlavu), za tu odvahu pustit něco tak zvráceného do kin, speciálně tu závěrečnou hromadnou scénu, ze které byla cenzory údajně vystřihnuta jen necelá vteřina (!!!), přidávám pátou hvězdu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Že postavy z ríše jedál a vecí nadávajú ostošesť aj keď nemusia, môžeme odôvodniť tým, že sú iba obrazom skutočných ľudí a toho, ako sa k sebe chovajú. Napríklad keď si len tak bezhlavo zasúložia. Niektoré živé výrobky majú pritom to šťastie, že sú stále ožraté. Pretože sú to fľaše alkoholu. Je to nespravodlivé, že majú chlast zadara a my (ostatné žrádla) nie, prekvapivo nie sú v potravinách terčom nenávisti. Tu je najväčší hajzel vyhadzovač odpadu po skončení dátumu spotreby a ten si to chudák maximálne vyžerie. Možno sa jedná najchytrejší fór ohľadom fanatického konzumu. Totálnym gólom je ale žuvačka na vozíku a úplný záver, na ktorom by si mohli honiť filmoví vedci, zaoberajúci sa otázkou fikčných filmových svetov. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby se jednalo o vtipný nekorektní animák, tak to určitě ocením. Jenže to by Seth Rogen nesměl tak moc hulit při psaní samotného scénáře. Některé momenty sice mají nápad, ale ve většině případů bych asi musel bejt zhulenej úplně stejně, abych se mohl vůbec začít smát. Nechutnost střídá úchylnost. Vtip chybí a jedinej opravdu vysloveně zlomovej moment je v samotném závěru, který by dokázal ocenit snad akorát tak Markýz de Sáde. A to ještě v případě, že by byl párek v americké sámošce. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Na automobilu jednoho z prodejců je dvakrát během filmu jasně viditelná nálepka Dixar. Z jaké společnosti na výrobu animovaných filmů si tímto tvůrci utahují, je asi jasné. (Jaroslaf)
  • Při útoku potravin na zákazníky hraje „Wake Me Up Before You Go Go“ od Wham! Když zůstane párek Frank (Seth Rogen) sám, tak hraje „I'd Do Anything For Love“ od Meat Loafa. A při orgiích na konci filmu hraje nejprve píseň „Hungry Eyes“ od Erica Carmena, po ní následuje „It's Your Thing“ od The Isley Brothers a pak přijde „True“ od Spandau Ballet. (Duoscop)
  • Podle Setha Rogena (Frank) bylo pro zajištění hvězdného obsazení zásadní angažmá Edwarda Nortona (Sammy Bagel, Jr.). Mnoho dalších herců kývlo když se dozvěděli, že bude ve filmu hrát on. (NIRO)

Reklama

Reklama